Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swap w d13b2 POMOCY

Misiek_Ltd
13-02-08, 11:20
Witam panowie, potrzebuje pomocy i troszku wiedzy. Jak wiadomo w tym momencie przebywam w Anglii i mam mozliwosc kupienia za smieszne pieniadze calego napedu z Hondy Prelude 93' , silnik 2.0 l , jest tylko maly zonk nie wiem dokladnie co musialbym kupic dokladnie od goscia zeby przelozyc ten silnik bo ponoc sie da. Wiadomo ze nie bede tego robil sam ale zanim pojedzie do fachowcy chcialbym miec juz wszystkikie graty w garazu. Wiadomo ze chyba z wiazka bedzie problem bo bedzie trzeba wydluzyc ale to sie zrobi, chodzi mi tu glownie o to jak z polosiami i reszta , co trzeba kupic , i co w duzym stopniu przerabiac ?

No i wogole co sadzicie o tym silniczku, bo mam mieszane uczucia, w planach byl 1.8 t od integry Type R.

Dzieki z gory za pomoc :)

Skoti
13-02-08, 11:38
Jest tego troche. po za silnikiem, napewno bak z pompa i komputer z wiązkami. Pogadaj z Jamalem on robił SWAPA w d13b2 i jest obeznany w temacie

vtec
13-02-08, 17:03
2.0??? chyba średni to jest pomysł. Ani to mocy jakoś bardzo dużo nie ma, ogólnie jakoś tak mało przekonujący ten silnik jest wg. mnie.

Misiek_Ltd
13-02-08, 17:16
W opcji szukaj nie znalazlem nic konkretnego na temat tego silnika , o 2.2 l jest duzo a o 2.0 nie bylo, dlatego pytam. Ale tak myslalem ze 2.0 to nei najlepszy pomysl , zastanawialem sie tylko dlatego ze moge kupic to auto za 50 funtow , tzn bez srodka i blachy wiec mialbym wszystko ale skoro ten silnik jest taki jaki jest to chyba pcozekam na integre 1.8 :P , dzieki