Zobacz pełną wersję : wysokie obroty na bezynie dziwnie chodzi co jest? Civic 1.5 vtecE D15Z1
Witam mam problem z moja Hania silnik 1.5 VTEC-E D15Z1 iz na bezynie trzyma duze obroty 1700-2000 czasami rosnie i maleje i dodam ze dziwny jest tez odgłos silnika na benzynce i sie w sumie nie da jechac co to moze byc bo juz nie mam pojecia! Dodam ze na gazie jest wszytko w porzadku. Licze na wasza pomoc Pozdrawiam
Przeplywomierz dostał strzala od gazu i rozpierniczylo klapke :)
Przeplywomierz dostał strzala od gazu i rozpierniczylo klapke :)
co dostało strzała?!!
co do tematu, samodiagnostyka zrobiona?
A jaka instalacja gazowa ?
instalacja zwykła BRC :d
Musze to sprawdzic... Tylko jak wlasnie ? dodam ze dzis odpielem wtyczke " sensor maps " coś w tym stylu i obroty byly dobre tylko dalej silnik chodzil tak dziwnie na wyszych obrotach :/
Można na początek wyczyścić silniczek krokowy i wyregulować wolne.
A czy ten dziwny odgłos no nie przypadkiem stukanie ?
Jeśli w twoim reduktorze występuje wężyk podciśnienia który jest połączony z kolektorem ssącym to sprawdź czy czasem ten wężyk lub reduktor nie bierze lewego powietrza.
ok narazie zrobie jak napisaleś zobaczymy wtedy :) tak tak coś w stylu pukania aż żal palić i właczać bezyne w takim staniejakim jest:/ cdn..
To pukanie to może być spalanie stukowe , a dzieje się tak pewnie przez to że ecu nie dostaje prawidłowych informacji z czujników i ustawia zbyt wczesny zapłon.
Czy na pewno nie zauważyłeś różnicy na lpg od czasu problemów na pb ?
no zauwazylem jak by byl troche słabszy na gazie i strzeli czasami gazem jak tak mocniej przydusze co moge przez to zrobic dodam wlasnie bylem sprawdzic bezpieczniki w hani pod maska to mialem spalony o nazwie " back up " zmienilem ale jeszcze nie palilem moze cos to dać??
Tym bezpiecznikiem zasilany jest między innymi ecu, więc raczej.