PDA

Zobacz pełną wersję : Car audio

saajmoon
23-08-13, 11:46
Witam posiadam honda civic 1.4i 97r. Długo myślałem nad zamontowaniem czegoś w bagażniku lecz martwie sie o to że akumulator mi nie pociągnie na tym sprzęcie. Niby można sobie zamienić na aku żelowy ale jest to spory koszt, a ostatnio ktoś mi podrzucił pomysł dotyczący kondensatora, mniejsze koszta. Nie znam sie na tym więc potrzebuje pomocy jaki mam wybrać by był odpowiedni do mojego sprzętu. Więc poniżej podaje szczegóły dotyczące mojego sprzętu.
Wzmacniacz:
Highlights:

75 watts RMS x 4 at 4 ohms
125 watts RMS x 4 at 2 ohms
250 watts RMS x 2 at 4 ohms
variable high- and low-pass filters (40-400 Hz at 12 dB/octave)
variable Twin "T" bass EQ boost (0-15 dB boost at 45 Hz)
blue LED logo illumination and optional blue neon attachments
preamp inputs
preamp outputs
requires 4-gauge power and ground leads — wiring and hardware not included with amplifier
two 30-amp fuses
17-1/8"W x 2-9/16"H x 10-13/16"D
warranty: 1 year
Tuba:
Speaker Size: 10"
RMS Power: 200 W

Głośniki oryginalne z przodu i od razu mam pytanko czy jak zamontuje głośniki w półce bagażnika czy nie będzie to kolidować dźwięku.
Za pomoc z góry dzięki ; )

zakit
23-08-13, 15:28
do takiego sprzetu raczej nie bedzie ci potrzebny kondensator.
przednich glosnikow mam nadzieje nie chcesz podlaczac pod wzmacniacz?
tylne glosniki akurat są mniej ważne niz przednie.

saajmoon
23-08-13, 15:34
Przednie z czasem będe chciał zmienić, jak wpadnie jakiś pieniążek, nie głosniki przednie pod radio. W innym aucie ten sprzęt był podłączony wraz z głosnikami 4x 13 cali plus tweety no i akumulator siadł. Dodam że akumulator boscha 45ah

saajmoon
24-08-13, 12:02
bump, a zdanie innego użytkownika, bo tu kolega mówi raczej a chce byc pewny ;)

iljash
25-08-13, 17:55
J.w Sprawny akumulator pociagnie bez kondesatora przy tych mocach, chyba ze bedziesz na postoju pod remiza "zapuszczal nute "przez dluzszy czas to wtedy juz nie pociagnie