PDA

Zobacz pełną wersję : Soft turbo , gdzie zakladac , jakie ceny ?

kamil_S_c
12-02-08, 21:29
Witam.wiem ze o soft turbo bylo dozo ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi.
Soft u grabowskiego to koszt okolo 7800 zl
Jakie sa jeszcze polecane firmy ktore zrobia to profi ?? i taniej
chce wydec mniej na turbo zeby miec troche zapasu na sprzeglo oraz strojenie.
silnik b16a2

Mati79
12-02-08, 21:40
taniej niz u grabowskiego to juz raczej tylko home made ... ale moze się myle

sadam
13-02-08, 00:31
robia to profi ?? i taniej
tak sie nie da

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=529572&sid=1d4cd7be265a985d12d87fbe9d276ff7#529572

roz3waz ta propozycje

Pati
13-02-08, 10:19
zeby bylo taniej niż u Grabowskiego to musialbys robić sam. a jak poprosisz go żeby zrobił profi to ceny beda na poziomie innych konkurencyjnych firm.

MaTeUsZ_V212
13-02-08, 12:18
Soft u grabowskiego to koszt okolo 7800
To jest cena za zestaw plus montaz? Jakie sa wasze opinie o Grabowskim bo rózne słyszałem...?

kamil_S_c
13-02-08, 13:36
7800 to cena wszystkiego razem z montarzem i gotowe do jazdy.
trzeba sobie doliczyc do tego sprzeglo i ewentualnie lepsze strojenie , zegary itd,wiec wyjdzie lekko ponad 10,
a co myslicie o setupie mightiego ?? wedlug mnie moze byc ale estetyka nie jest na najwyzszyn poziomie

sadam
13-02-08, 17:28
wedlug mnie moze byc ale estetyka nie jest na najwyzszyn poziomie
jesli estetyka dla ciebie jest wazna to trzeba spawac "barana" i tyle ;) .ja uwazam ze oferta spoko zwlaszcza ze dostaje sie bardzo fanjny zestaw z pozadnymi zegarami i calkiem sporym potencjalem.

Jakie sa wasze opinie o Grabowskim bo rózne słyszałem
o G. Grabowskim slyszalem wiekszosc niepochlebnych opini(glownie z forum streetracing.pl), o Macku zlego slowa nie slyszalem.

maciej29
13-02-08, 21:53
ja juz dlugo jezdze na grabowskiego zestawie i nie ma problemu smiga az milo

Wielki
13-02-08, 22:55
tak jak wyżej jak sam nie zrobisz to nic tanszego nie znajdziesz ,zauważ tez ze pewnie juz z kilkanascie rexów z "tamtąd na sofcie
wyjechalo .

QowaX
13-02-08, 22:55
Soft u grabowskiego to koszt okolo 7800 zl
zbadaj sobie rynek nowych sprezarek i odpowiedz sobie na pytanie

Jakie sa jeszcze polecane firmy ktore zrobia to profi i taniej
obawiam sie ze nie bedzie

a jak poprosisz go żeby zrobił profi to ceny beda na poziomie innych konkurencyjnych firm.
dokladnie tak jak z autm w salonie jak sie chce lepsze wyposazenie to sie płaci wiecej

o G. Grabowskim slyszalem wiekszosc niepochlebnych opini(glownie z forum streetracing.pl)
nam tez rownie wiele pochlebnych opini w innych zrodlach

tak jak wyżej jak sam nie zrobisz to nic tanszego nie znajdziesz ,zauważ tez ze pewnie juz z kilkanascie rexów z "tamtąd na sofcie
wyjechalo . i jezdzi do tej pory

Pat-CRX
13-02-08, 23:08
to i ja cos od siebie dorzuce..
coprawda auto bylo wolnossace jednak mialem stycznosc z P. Grabowskim dosc czesto.

jesli idzie o sam koszt uturbienia to faktycznie chyba tylko samemu wychodzi taniej, jesli ma sie czas, checi i mozliwosci uturbienia auta.

co do fachowosci - nie mam zastrzezen. mialem przygotowany caly silnik przez GMS -> remont dolu, remont glowicy + obrobka, walki, uklad wydechowy. silnik jezdzi do dzisiaj, nie ma z nim problemow, oleju nie bierze. z reszta chlopaki od hond moga potwierdzic ze jest w miare tanio i dobrze, wiele aut zostalo tam zrobionych. z p. Grzeogorzem tez zawsze da sie dogadac, a Qowax to zloty chlopak ;)

jedyna wada jaka odkrylem przy grzebaniu crx'a - odleglosc (480km w jedna strone) ;)

Szwagier
13-02-08, 23:22
Ciekawe jakie te niepochlebne opinie? Może brak organizacji pracy,ale wykonanie na najwyższym poziomie i najniższej cenie.Mi uturbili w GMS i śmigam bezawaryjnie.

Loobo
13-02-08, 23:28
Osobiscie nie znam auta, ktore wysypaloby sie z winy tego tunera.

sadam
14-02-08, 07:40
nam tez rownie wiele pochlebnych opini w innych zrodlach

wiadomo.tam po prostu sie czepiaja patentow jakie sa stosowane przez pana G.ale wlasnie
Osobiscie nie znam auta, ktore wysypaloby sie z winy tego tunera.
fuckap'ow ma bardzo malo

rudzinski
14-02-08, 11:49
z moich obserwacji bo mialem jakis tam kontakt z p. Grzegorzem jak i autami przez niego robionymi....

po pierwsze TANIO. i to jest niepodwazalny argument za instalacja turbo w GMS.
auta z tego co mi wiadomo nie maja problemow z wysypywaniem sie, jednak nalezy zwrocic uwage ze to sa softy wiec doladowania minimalne itd

dla mnie sa tylko dwa "minusy" (choc to tez za duze slowo).
pierwszy to uzywane graty - choc bez tego nie daloby sie zrobic takiej ceny,
dwa - sposob streowania paliwem. niby sie sprawdza, niby jest OK ale do mnie to zupelnie nie dociera

kamil_S_c
14-02-08, 11:57
Prawdopodobnie zdecyduje sie na zestaw mightiego razem z montazem.
Wiadomo trzeba bedzie zrobic wydech,laczki, robocizna i strojenie na 0.5 bara i sprzeglo.
mam nadzieje ze bedzie dobrze jezdzilo i 0.5 bara wytrzyma

unr3al
15-02-08, 20:00
Mam pytanie co myślicie o turbo z Automatem czy pociągnie czy się odrazu rozsypie skrzynia.
Silnik D15B7.:)

QowaX
15-02-08, 23:31
kiedys zrobilismy d16v1 z automatem i od 2003 do dzis jezdzi

gruby1983
18-02-08, 15:08
Chyba można samemu wyszukać w mare tanio graty takie jak turbo IC zegary itp a potem ew negocjować co za ile z resztą tylko żeby części nadawały się do czegoś :) planuje się wybarć na konsultacje co do turbo tylko mnie złapał dylemat czy najpierw nie zrobić swapa na integrowskie serducho chociaż mój d16y8 jest igielka i to mnie powstrzymuje troszke :)

!markos
18-02-08, 15:20
tylko mnie złapał dylemat czy najpierw nie zrobić swapa na integrowskie serduchopowodzenia w poszukiwaniach

gruby1983
18-02-08, 15:28
W tym problem ze nie musze szukać. kumpel ma w angoli ITRa i by mi go na dawce sprzedał za 20 albo sam silniok za 7 tys przebieg 156 tys km tylko 6 miesięcy temu zeswapowałem do mojego civa d16y8 z przebiegiem niecałe 50 i znowu płacić za przekałdke ( niewiem nawet ile by kosztowała taka operacja) i czekać bez auta. Przepraszam za OT ale jak się dopytywałem o uturbienie mojego w GMT to nawet nie jest tak drogo a faktycznie sporo dobrych aut śmiga z tej stajni :) pytanie tylko o strojenie bo to też kosztowna sprawa.

Furious
18-02-08, 15:43
mysle ze D16Y8 Turbo moze dawac troche wiecej frajdy niz B18C6 N/A, aczkolwiek osobiscie wybral bym B18C6 gdybym mial na taki silnik kase :)
Jesli chodzi o strojenie nie jest ono takie drogie, w razie czego zapraszam na PW