Zobacz pełną wersję : ECU z automata do manuala?? co sie stanie?
Szukałem ale nie znalazłem. Właśnie kupiłem komplet na konwersję dpfi na mpfi w moim d15b2 z silnika d15b7. Sprzedawca nie był na 100% pewien czy ECU jest z automata czy manuala. Pytanie: jeśli się okaże że ECU jest z automata to czy da się na tym jeździć? (chociaż dojechać żeby wymienić ECU)??????
jezdzic sie da, bedzie sie palił CHECK ENGINE i zglaszal blad skrzyni, jak podasz oznaczenie komputera to Ci powiem czy to automat czy manual, a i komputer zawsze mozna przerobic na manuala
pozdr
Teraz kompa i reszte mam w aucie przed blokiem i nie wiem ale sprawdzałem na opisie dpfi => mpfi i nie było tego kodu ani w 5speed ani w automat z tych co tam autor naoisał. pamiętam że w tej 3-ciej seri po 37820-P06 jest chyba G50 jeśli to wystarczy - jak nie to jutro rano napiszę.
Mam jeszcze jeden problem: map sensor jest na przepustnicy! (kolektor d15b7) w manualach i opisie jest inaczej! może to przepustnica z d16z6? niewiem jak to teraz podpiąć a konkretnie co zrobić ze starym map sensorem co mam przy filtrze paliwa a dokładnie z przewodami paliwa co od niego idą bo w tym na przepustnicy jest tylko gniazdo na wtyczkę??? (map sensor to chyba elektryka więc dobry dział chyba - jeśli nie i się zapędziłem to przepraszam)
37820-P06 jest chyba G50
to komputer z automatu