Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rdzawe nadkola

kicibobek
11-02-08, 23:49
Siema.
Po okresie zimowym pojawiła sie w mojej hondzie na nadkolach rdza( co zreszta mnie nie dzwi, bo mowil mi o tym lakiernik). Moje pytanie w tej sprawie jest nastepujace(troche glupie, ale i takie pytania 3ba czasami zadawac) czy moge zetrzec papierem sciernym ta rdze i pomalowac ta powierzchnie tą farba hamerite? czy trzeba repetyturki wstawic? Z goru dzieki.

piotrekla
12-02-08, 08:12
siema :aloha:

jak nie jest bardzo zaawansowana rdza to pewnie że można tak zrobic. sam zamierzam tak robić- juz nawet kupiłem farbę hammerrite srebrną pod kolor mojej hondy żeby bardzo sie nie różniło jak poźniej bede malowal sprayem - Tylko pamiętaj jak będziesz ścierał papierem to dokładnie - bo za 2-3 miesiące znowu Ci wyjdzie.

mobral
12-02-08, 12:07
witam! :hinczyk:
i wlasnie tu zaczyna sie maly mankament Hondy, posiadam dwa Cify i obydwie maja ten sam problem, wystepujaca rdza na prawym tylnim nadkolu, spowodowana osadzaniem sie brudu i wody pod gumowa uszczelka (nadkolem), doradzam sciagnac te uszczelki i posmarowac smola albo pomalowac nierdzewka, a w przypadku wystapienia juz rdzy dostatosowac sie do przedmowcy, zetrzec dobrze papierem i pomalowac... jak najszybciej :)
powodzenia

airman
12-02-08, 12:34
Wyczyścić, zapodać jakiś podkład zabezpieczający do metalu potem lakier jakiś, potem jeszcze najlepiej zabezpieczyć czymś do podwozi...