Zobacz pełną wersję : Koszt wymiany uszczelki pod głowicą
Ile orientacyjnie wynosi wymiana uszczelki pod głowicą łącznie z robocizną przy silniku d15b2?
od 200 zl lub wiecej + oryginalna uszczelka ASO
Mechanik powiedział mi ze całść wyniesie około 660 zł.
200 zł uszczelka, 400 robocizna oraz 60 zł planowanie głowicy...
skolopendra
12-02-08, 15:20
400 robocizna
chyba se jaja robi, zmień mechanika
200 to max poza aso oczywiście ;)
200 to max
chyba w zalesiu dolnym... od 200 sie zaczyna
zeby zdjac glowice w hondzie trezba sie troche naodkrecac, duzo latwiej zdjac w oplu, lub vw
Uszczelka w ASO kosztuje 230 - 290zł zależnie od miejsca. Zamiennik od 36 (Takoma) - 380zł (Elring). Planowanie 20 - 80zł też zaleznie od warsztatu, a sama robota ok 350 zł.
tak po prawdzie to powinno sie jeszcze doliczyc nowe szpilki bo oemowe są jednorazowe...
w sohc sruby sa chyba zaraz na wierzchu jak sie zdejmie pokrywe zaworow. w dohc jest duzo odkręcania.
tak po prawdzie to powinno sie jeszcze doliczyc nowe szpilki bo oemowe są jednorazowe...
w sohc sruby sa chyba zaraz na wierzchu jak sie zdejmie pokrywe zaworow. w dohc jest duzo odkręcania.
Dokładnie tak
prawda jest też taka, ze zdejmując głowice i robiąc auto "dla siebie" wymienia się/powinno sie wymienic(bo jest okazja i wychodzi taniej) wiele części więc koszt często może byc wiekszy...
więc pytanie nie całkiem jest sprecyzowane...
a coto wogole za temat do tego forum?
Rok temu było wymienane sporo innych czesci łącznie z uszczelką za 80 zł ;(
Mechanik jak zobaczył cene na fakturze to mi sie w twarz zaśmiał...
No mi powiedzieli kiedys w dobrym warsztacie ( ale poza miastem :) ) ze robota jakies 250 razem z planowaniem.
Przy czym mechanik zaznaczyl ze przy okazji dobrze wymeinic wszystkie uszczelki ( dolot, wylot, uszczelka glowicy koniecznie aso etc.)
ja wymieniałem uszczelke i mechanik ,znajomy,polecił mi wymiane uszcelniaczy i wszystkich uszczelek odrazu,cały zabig kosztował 700zł i nie żałujea i olej też odrazu zmieniłem.dodam może jeszcze że auto było sprowadzane z niemiec a ja do chandlarzy nie mam zaufania więc zapobiegawczo a zarazem z musu wymieniana była gta uszczela :d
ja wczoraj wymianiałem uszczelke w swoim civie i zaplaciłem wymiana-uszczelka+termostat 440zł
Żeby było jak należy: oryginalna uszczelka ~250-260 zł + planowanie 80-100zł+ robocizna
Tańsze rozwiązanie prowadzi do dodatkowych kosztów
u mnie wyszło równiutkie 500zł za robote, planowanie i uszczelki