Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z temperaturą

mielu
19-08-13, 22:18
witam, od tygodnia mam taki dziwny objaw silnik b18c4 seryjne mb6

http://www.youtube.com/watch?v=dG79MGGJ9HI&feature=youtu.be

co to może być?
dymić nie dymi, mocy nie straciła, wody w układzie nie przybyło, bąbelki do słoika nie lecą po włożeniu wężyka

probestic
19-08-13, 22:22
Dokładnie tak to wyglądało u mnie jak miałem na wpół niewydolną chłodnice.

Ale nie generalizujmy - możesz mieć zapowietrzony układ i stąd taki objaw. Co z wiatrakiem, załącza się w ogóle ?

mielu
19-08-13, 22:27
załącza się. nawet na filmie chodził jak temperatura rosła.

probestic
19-08-13, 22:33
Ja bym sprawdził dłonią ostrożnie jak z temperaturą na chłodnicy - czy miejscami nie ma różnic, że tak powiem. Wycieków nie zauważyłeś ?

Węże od chłodni po złapaniu temperatury oba gorące ?

W układzie na pewno masz płyn, a nie jakąś wodę czy cuś ?

Dla mnie albo zapowietrzony układ, albo niewydolna chłodnia.

mielu
19-08-13, 22:53
cieknąć nie cieknie nic na 100%. węże sprawdze jutro. Ogólnie zaczeło się to dziać gdy jechałem nad morze. Cisnąłem na autostradzie jakieś 200 i zjechałem na mc drive a tu wskazówka w górę. I to tylko na postoju się dzieje. w czasie jazdy nic takiego nie ma miejsca

Wlodek
19-08-13, 22:59
Może pompa niemiesza tak jak powinna spróbuj na postoju jak temp.rośnie dodać gazu, jak zacznie opadać to może być pompa.

mielu
19-08-13, 23:04
No to na postoju właśnie się dzieje i na postoju dodałem gazu tak jak na filmie zresztą widać

Wlodek
19-08-13, 23:06
Oglądałem bez dźwięku więc to raczej nie to. Sprawdzaj pokolei wszystkie węże.

WojTEC
20-08-13, 00:06
ja tak nie na temat ale polecam obejżenie tego odcinka samochodu marzeń kup i zrób. Można się tam trochę dowiedzieć o układzie chłodzenia i znajdywania problemu http://www.youtube.com/watch?v=jtUyXJhNrDs

Wowa
20-08-13, 10:15
u mnie sytuacja wygląda podobnie z tym, że możliwe, że jest wyciek, ale po właczeniu wiatraka na krótko, żeby chodził cały czas jest ok... nie widać wycieków samochód nie grzeje płyn nie rośnie w wyrównawczym (kolejny objaw zapełniało wyrównawczy i nie wracało do chłodnicy). pompa odppada bo dodanie gazu nic nie daje i obajawy tylna na postoju/ w korku

Szczur[R]
22-08-13, 13:16
No to na postoju właśnie się dzieje i na postoju dodałem gazu tak jak na filmie zresztą widać

pompa wody, albo zapchany układ - jak dodałeś gazu to przegoniło płyn i się silnik ostudził