Zobacz pełną wersję : problem z temperaturą
witam, od tygodnia mam taki dziwny objaw silnik b18c4 seryjne mb6
http://www.youtube.com/watch?v=dG79MGGJ9HI&feature=youtu.be
co to może być?
dymić nie dymi, mocy nie straciła, wody w układzie nie przybyło, bąbelki do słoika nie lecą po włożeniu wężyka
Dokładnie tak to wyglądało u mnie jak miałem na wpół niewydolną chłodnice.
Ale nie generalizujmy - możesz mieć zapowietrzony układ i stąd taki objaw. Co z wiatrakiem, załącza się w ogóle ?
załącza się. nawet na filmie chodził jak temperatura rosła.
Ja bym sprawdził dłonią ostrożnie jak z temperaturą na chłodnicy - czy miejscami nie ma różnic, że tak powiem. Wycieków nie zauważyłeś ?
Węże od chłodni po złapaniu temperatury oba gorące ?
W układzie na pewno masz płyn, a nie jakąś wodę czy cuś ?
Dla mnie albo zapowietrzony układ, albo niewydolna chłodnia.
cieknąć nie cieknie nic na 100%. węże sprawdze jutro. Ogólnie zaczeło się to dziać gdy jechałem nad morze. Cisnąłem na autostradzie jakieś 200 i zjechałem na mc drive a tu wskazówka w górę. I to tylko na postoju się dzieje. w czasie jazdy nic takiego nie ma miejsca
Może pompa niemiesza tak jak powinna spróbuj na postoju jak temp.rośnie dodać gazu, jak zacznie opadać to może być pompa.
No to na postoju właśnie się dzieje i na postoju dodałem gazu tak jak na filmie zresztą widać
Oglądałem bez dźwięku więc to raczej nie to. Sprawdzaj pokolei wszystkie węże.
ja tak nie na temat ale polecam obejżenie tego odcinka samochodu marzeń kup i zrób. Można się tam trochę dowiedzieć o układzie chłodzenia i znajdywania problemu http://www.youtube.com/watch?v=jtUyXJhNrDs
u mnie sytuacja wygląda podobnie z tym, że możliwe, że jest wyciek, ale po właczeniu wiatraka na krótko, żeby chodził cały czas jest ok... nie widać wycieków samochód nie grzeje płyn nie rośnie w wyrównawczym (kolejny objaw zapełniało wyrównawczy i nie wracało do chłodnicy). pompa odppada bo dodanie gazu nic nie daje i obajawy tylna na postoju/ w korku
No to na postoju właśnie się dzieje i na postoju dodałem gazu tak jak na filmie zresztą widać
pompa wody, albo zapchany układ - jak dodałeś gazu to przegoniło płyn i się silnik ostudził