PDA

Zobacz pełną wersję : lokalizator gsm/gps warto , ? info, opinie mile widziane

mops
19-08-13, 21:32
siema, pewnie byly podobne tematy ale czy uzywa ktoś tego typu lokalizatorów ewentualnie ma jakies info czy to zdaje egzamin ? oczywiscie nie poruszając drugiej strony medalu typu zakłuszacze gsm itp bo to inna sprawa, a przeciez nie kazdy musi wiedziec ze takie cos mamy.
Mam na mysli tego typu rzeczy działające na sieci gsm badz satelitach

http://allegro.pl/lokalizator-antykradziezowy-gps-logger-gsm-sms-i3470514344.html

http://allegro.pl/lokalizator-gps-tk104-microsd-serwer-karta-gprs-i3462105979.html

ewentualnie moze ktos cos polecić ? te wszystkie bajery typu podsłuch itd malo wazne, na pierwszym miejscu by spelnial funkcje lokalizatora, zeby sprawdzic gdzie obecnie auto sie znajduje czy stoi jedzie itp, wiem ze pewnie lepiej isc do zakladu specjalizującego sie w tych bajerach i oplacać sobie abonament, ale to moze za pare lat gdy auto bedzie tego warte :)

pozdrowienia ;)

Feniks333
20-08-13, 14:14
Te tanie lokalizatorki co ich ostatnio pełno na allegro to obawiam się że nie za wiele są warte.
Te droższe zestawy to już interes warty zachodu. U mnie w firmie montują to w ciężarowych i z tego co wiem, to już dwie albo trzy fury udało im się dzięki temu odzyskać.

probestic
20-08-13, 14:27
Poszperaj trochę w necie. Pamiętam że znalazłem kiedyś gdzieś na niezbyt rozpowszechnianej stronie taki test podobnych gadżetów i urządzenia już coś od około 300zł. w górę naprawdę dawały rade i były polecane przez fachowców.
Sam teraz nie znajdę, ale warto poszukać.

reaktor
20-08-13, 14:27
za taka cene to kup lepiej smart fona będziesz miał to samo +milion innych opcji

aplikacji do śledzenia sa dziesiątki dodatkowo telefon [ wpołaczeniu zgoogle mapsem ]jest w stanie ustalać położenie po nazach sieci wi fi które napotka na drodze

+ z tego co idze większość zakłócaczy na razie nie obejmuje pasma lte czyli 4g

mops
21-08-13, 00:26
Poszperaj trochę w necie. Pamiętam że znalazłem kiedyś gdzieś na niezbyt rozpowszechnianej stronie taki test podobnych gadżetów i urządzenia już coś od około 300zł. w górę naprawdę dawały rade i były polecane przez fachowców.

czyli cos tam dziala ; D, w ciezarowce latwiej takie cos wiekszego schowac ; p niektóre to wyglądają jak czarna skrzynka ; d,

cos tam znalazlem i niby te bardziej znane dają rade, ale to tez co innego gdy to nie bedzie test a prawdziwa sytuacja w zyciu chociaz moze nie kazdy sobie pomysli ze cos takiego mozesz miec w aucie

narazie pozyczylem od kolegi jakies tanie chinskie gówno zobacze czy to daje rade i dam znac,

za taka cene to kup lepiej smart fona będziesz miał to samo +milion innych opcji

aplikacji do śledzenia sa dziesiątki dodatkowo telefon [ wpołaczeniu zgoogle mapsem ]jest w stanie ustalać położenie po nazach sieci wi fi które napotka na drodze

+ z tego co idze większość zakłócaczy na razie nie obejmuje pasma lte czyli 4g

dobry pomysl :D, musze sprawdzic bo wydaje sie ciekawą opcją tylko musialbym rozwiązać jakoś problem ładowania ewentualnie rozdwoić dojscie do zapalniczki i schować pof frontową deską, bo jakiegos nowszego smartphona ze zbitym ale dzialajacym ekranem tanio mozna dostac :)

posprawdzam i dam znac

reaktor
21-08-13, 00:52
dobry pomysl :D, musze sprawdzic bo wydaje sie ciekawą opcją tylko musialbym rozwiązać jakoś problem ładowania ewentualnie rozdwoić dojscie do zapalniczki i schować pof frontową deską, bo jakiegos nowszego smartphona ze zbitym ale dzialajacym ekranem tanio mozna dostac :)

posprawdzam i dam znac

bez probleu za nieiwelkie pieniadze można dostać baterie zewnętrzne do smart fonów

+takie cos zasze sie moze przydać jak gdzieś wyjeżdżasz gdzie nie ma dostępu do ładowarki
http://allegro.pl/power-bank-bateria-zewnetrzna-yoobao-13000mah-i3466239764.html

powinno starczyć na 1-2 ,3 tygodnie bez ładowania w zależności od modelu telefonu

karwal128
21-08-13, 11:52
A ja mogę ci polecić http://www.cartrack.pl/ :). Nie tylko dla floty ale również klientów indywidualnych.