Zobacz pełną wersję : Malowanie listew, klamek itp.
Nie chodzi mi tu o porady typu jak to zrobić, jaką farbą itp, bo o tym było już dużo razy.
Niedługo będę robił nadkola u blacharza i zastanawiam się czy przy okazji nie pomalować pod kolor kilku elementów.
Poprosiłbym o Wasze opinie - czy maznąć same listwy, czy listwy i klamki, a może jeszcze listwę na progu i lusterka?
A może wcale nic nie malować? :)
...ja mam listwy, klamki i lusterka (juz byly takie) pomalowane w kolor i mi sie widzi. moglbys np. w ogole pozbyc sie listew. lusterka i klamki wtedy zostawilbym czarne. progow nie ruszaj, takie moje osobiste zdanie
...pozdr
MaTeUsZ_V212
11-02-08, 11:40
Ja na twoim miejscu bym pomalował.Sam jestem w trakcie lakierowania właściwie skaldania auta i powiem Ci ze fajnie to wygląda przynajmniej na czarnym kolorze.
Grzesiek(H)
11-02-08, 12:27
Też mam czarne coupe i przymierzam sie do malowania całości ,tylko chcem wywalić listwy no i spoiler no i dać progi klamki i lusterka w kolor. :aloha:
...na czarnym, to chyba az takiej roznicy nie widac :bicie:
MaTeUsZ_V212
11-02-08, 13:02
...na czarnym, to chyba az takiej roznicy nie widac :bicie:
oj bys sie zdziwił jak pomalowana listwa ta przy drzwiach poprawia efekt koncowy- przynajmniej dla mnie.
Do tego jak masz nierówne listwy boczne od przetarc to lakieriem mozna ladnie je zamaskowac. Minus to, ze w moga byc czesto porysowane od drzwi nie uwaznych parkujacych ale cos za cos:-)
...no ale na pewno roznica jest mniejsza, niz przy jakimkolwiek innym kolorze lakieru
MaTeUsZ_V212
11-02-08, 14:05
Pod warunkiem ze listwy sa malowane pod kolor nadwozia to tak :d
Sam sie przymierzma do malowania wiec zachecam bo fajniusio to wygląda jak dla mnie ! Lustereczka powiedzmy mam pół na pół aktualnie bo musiałem jedno zmienic sie rozsypało hehe wiec mam dylemat bo i tak i tak jest fajnie. Ale skłaniam sie ku lakierowania ich na silver :d :d a klameczki i listwy na bank bedą pod kolorek
Progi zostaw czarne
No właśnie też jestem za nie ruszaniem progów. Czyli listwy, klamki i lusterka... :)
Ja jestem za zdjeciem listew (jezeli brak takiej opcji to pomalowaniem). Klamki w kolor nadwozia. Lusterka seria! Bardzo mi sie nie podobaja lusterka w kolorze. Progi tak samo ale już prędzej byłbym skłonny je prysnąć.
ooo! właśnie ten temat mnie dotyczy teraz! za miesiąc chcę dać do pomalowania lusterka, lotkę i klamki ale wacham się czy listwy malować?? progów na bank nie ruszam. w sumie jak wszystko jest pod kolor to sie tak "zlewa" cały bok, a jak listwa jest czarna to taki "niuans" jest:) looknijcie na moje fotki i porade dajcie! :d
Lotkę bym raczej zostawił czarną, co do lusterek to sam nie wiem :/
A czy mozna samemu polakierowac lusterka i jakie do tego produkty poleciacie
:szukaj:
:szukaj:
w dziale tuning&technika-wewnetrzny jest to bbbardzo dobrze opisane(lacznie z calym procesem lakierowania oraz materialami).
Tam jest opisane lakierowanie wnetrza a mi chodzi o lusterka zew te co przylegaja na zew dzwi no i klamki
technika ta sama, postepujesz dokladnie tak samo. na mazdaspeed.pl Lcfr (a w sumie to Eternity) zrobil(a) dokladny opis lakierowania lusterek: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=23259
ok thx a powiedz mi nie wierz czy w csv nabijaja lakier w spray
ja mam czarne auto i pomalowałem wszystko a z zderzaków listwy usunołem iii jestem zadowolony z efektu :D
ja osobiscie mam plan pomalowac klamki i lusterka w kolor a listwe zostawic czarna. zastanawiam sie jeszcze nad progami. widze ze koledzy wyzej odradzaja taka operacje. czemu?? ze wzgledow estetycznych??
ze wzgledow praktycznych.
Umyj auto, pojezdizj nim przez tydzien i zobacz jak wygladaja progi a nastepnie wyobraz sobie jakby byly malowane......
Hmmm mówcie co chcecie :) Ja tam dałem Hanię do lakierowania i w kolor idą listwy, progi i grill, a klamki nie, bo ... widziałem niestety efekty malowania klamek i jakoś mnie nie przekonały :) Kiedy ta niedziela :aloha:
czemu klamki nie :>? ja mam klamki tez i mi sie podoba :)