Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zaciski MB2 z ABS

Bobas
18-08-13, 10:26
Chłopaki,
Wiem, że dział zły ale pisałem już na KUPIĘ parę razy ale niestety bez większego odezwu a sprawa jest dla mnie mega pilna. Szukałem już zacisków od R400, od Hondy i nigdzie nie ma. Chciałbym kupić albo same zaciski kpl na tył z ABS albo cały swap razem z tarczą, klockami itp. Póki co mam moje tak zeżarte i popsute, że jak jade to czuje że mi trą o tarcze. Coś jak bym miał cały czas ręczny na jednym ząbku. Z klocków i tarczy powoli robi mi się kibel, a spalanie wzrasta. No bo jak by mogło być inaczej. Jak byście mogli podlinkować przy okazji do jakiejś aukcji/dać/polecic jakiś sklep z używanymi częściami na terenie Śląska/ znać na PW to byłbym mega wdzęczny. Może z czegoś innego będą jeszcze pasować a nie tylko R400 i MB? Byłem na szrotach ale niestety samo dziadostwo jest. Nie zależy mi na wyglądzie, bo oczyścic i pomalować to nie problem, ale o to żeby było mechanicznie sprawne.
Dzięki i sorry, że w tym tamacie.

Sent from Windows Phone

Szczur[R]
18-08-13, 12:02
Skąd wiesz że dziadostwo ? Rozbierałeś na miejscu i oglądałeś co w środku ? :P
Powiem Ci tak - też mam MB2 i jestem po kapitalnym remoncie hebli. Spalanie spadło o litr i zauważalnie skróciła się droga hamowania :cool:
W dodatku nareszcie działa mi ręczny jak należy. Jak nie rozbierzesz zacisku to się nie dowiesz czy jest kibel czy można go uratować

Bobas
18-08-13, 12:52
Nie chcę na maxa skorodowanych zacisków. Na takich przejeżdze zime i znowu będzie do wyrzucenia. W tych co widziałem wszystko było skorodowane.
Ponawiam prośbę. Jak by ktoś widział jakieś zaciski na sprzedaż bądź mógł polecic gdzie/od kogo kupić to proszę o info.

mirasek
18-08-13, 13:10
Regeneracja obecnych niemożliwa?

Bobas
18-08-13, 14:37
Jak ja je rozbiore to mi się rozsypią w rękach. Do niczego już się nie nadają obecne i trzymają się na słowo honoru.

Szczur[R]
18-08-13, 20:31
Nie chcę na maxa skorodowanych zacisków. Na takich przejeżdze zime i znowu będzie do wyrzucenia. W tych co widziałem wszystko było skorodowane.
Ponawiam prośbę. Jak by ktoś widział jakieś zaciski na sprzedaż bądź mógł polecic gdzie/od kogo kupić to proszę o info.
Niestety nie znajdziesz nie skorodowanych bo takich nie ma. To jest gruba stal, nie cienka blaszka - pomimo zewnętrznej korozji nie musi być w złym stanie. Oryginalnie nie były malowane, ani jakoś specjalnie zabezpieczone przed korozją.
Regenerowałem takie zaciski, po piaskowaniu i malowaniu łyknął byś je jako nowe ;)

MikeFoto
19-08-13, 11:42
;2054207]Regenerowałem takie zaciski, po piaskowaniu i malowaniu łyknął byś je jako nowe

Dokładnie. To że z zewnątrz jest korozja nie oznacza że się w rękach rozsypią.
Jak weźmiesz druciaka na wiertarce to korozję zedrzesz do gołego metalu. Jeśli tylko wżerów nie ma na tłoczku lub ściankach cylinderka to jest do uratowania i zrobienia na "nowe".