Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z scinaniem opon od srodka

sylo089
18-08-13, 08:51
witam mam taki maly problem ostatnio ustawialem zbieznosc niby wedlug wykawresu ustawiona byla dobrze ,a zrobilem trase 700km i scielo mi dwie opony zprzodu od srodka czy to mozliwe ze przez kat pochylenia kol gdzie wyszlo -2.10 . dodam ze zawieszenie obnizone. tyl ma taka sama geometrie i nie scina . Prosze o szybkie porady.

zakit
18-08-13, 10:06
geometria na -2 czy kąt pochylenia koła -2

jezdzilem ponad 2 lata na kącie -2 z przodu i nie zjadlo mi opon nic a nic.
tą geometrie to pan kaziu na deski ustawiał czy jak...

sylo089
18-08-13, 10:53
sorki kat pochylenia kol :/ . a zbieznosc byla ustawiana komputerowo moza wysle wykres i doradzicie mi czy moze cos z chrzanili ze zbierznoscia . a nie pamietam wlasnie czy nie robil tego na podniesionych przednich kolach:/

zakit
18-08-13, 11:03
sorki kat pochylenia kol :/ . a zbieznosc byla ustawiana komputerowo moza wysle wykres i doradzicie mi czy moze cos z chrzanili ze zbierznoscia . a nie pamietam wlasnie czy nie robil tego na podniesionych przednich kolach:/

jesli robil to na podniesionych kolach, to wróć tam, i wypi**dol mu młotkiem w głowe. a potem zapytaj ile im zajmie ponowne prawidłowe ustawienie.

co do negatywu - zrobilem naprawde sporo ponad 15kkm na takim negatywie - bez ustawianai zbieznosci i absolutnie nic sie nie stało.

sylo089
18-08-13, 11:14
heh nie wroce poniewaz robilem to w zamosciu a aktualnie jestem w leborku . Zaraz wysle kopie wykresu

a jeszcze moge dodac ze strasznie zaczelo go nosic na dziurach
http://www.img.pl/5210920de3dd0/

kamil1988
19-08-13, 16:46
to podjec na jakas w miare, stacje kontroli pojazdow na zbieznosc wstepna grosze kosztuje cos okolo 10 zeta i masz wglad czy zbieznosc a moze cos sie wysralo.

sylo089
19-08-13, 21:18
jutro jade do mechanika dam znac co i jak