Zobacz pełną wersję : miska olejowa d13b2
Witam. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, czy do mojego d13b2 pasuje miska od D15 ?
intercars i iczesci w swoich katalogach pokazują, że uszczelka miski olejowej w 1,3 i 1,5 jest taka sama, więc wnioskuję po tym, że miski też powinny być zamienne
kaczka208D
17-08-13, 18:23
Tak pasuje na 1000%. Sam ostatnio zakładałem miskę z d15b2 do d13b2 i są identyczne.
intercars i iczesci w swoich katalogach pokazują, że uszczelka miski olejowej w 1,3 i 1,5 jest taka sama, więc wnioskuję po tym, że miski też powinny być zamienne
uważaj na te katalogi IC bo dużo tam głupot kupowałem niedawno uszczelkę pod pokrywę zaworów właśnie według tych katalogów i wyszła totalna kiszka
Miałem rozłożone przed sobą silniki z d13b2 IVg i d15b2 Vg itam miski są różnej wysokości i różnej długości są bagnety.
Dwie sprzeczne opinie, hehe :)
kaczka208D
18-08-13, 09:15
Ja miałem miskę z d13b2 ale z Vgena i miskę d15b2 też z Vgena porównywałem i były identyczne :) Mam założoną miskę z d15b2, auto przejechało już trochę na niej i nic się nie dzieje. Zresztą na forum jest mnóstwo tematów w tej sprawie, wystarczy poszukać :)
polecam sprawdzic katalog hondy a nie intercarsu
obydwie miski to te same miski. wg oznaczenia "11200-P08-000"
taka sama miska wystepuje rowniez w innych silnikach (d15b rowniez, d16z6 itp itp)
Zamówiłem miske od d15, jak przyjdzie dam znać czy pasuje.
pasuje zapewne od każdej D seri.
To akurat bzdura. Pasować będzie, ale nie każda będzie odpowiednia. Jak mówią poprzednicy, niektóre są bardziej płytkie, inne głębsze, wysokości smoków też są różne.
w niektórej d serii inny jest rozstaw szpilek przy tym jajku od strony koła zamachowego
Kupiłem miskę od D15B2 i pasuje idealnie. Pozdrawiam.