PDA

Zobacz pełną wersję : Civic V coupe

metiu
14-08-13, 16:32
Witajcie , mam problem z moim kolegą ,
auto to honda civic V coupe d15b7 z gazem , auto mu bardzo kopciło i brało olej również miało muła wolno wkręcał się na obroty .
włożył inny silnik też d15b7 ten silnik nigdy nie jeździł na gazie , ciśnienie na cylindrach było zbliżone do 12 na nanometrze . na wszystkich cylindrach (silnik miał książkę serwisową i przebieg 150 tyś z książką )
kumpel włożył ten silnik do siebie i auto jeździ troszkę lepiej , aczkolwiek kiepsko się wkręca na obroty i nie ma tyle mocy co miał w tej poprzedniej budzie .
nie wiem co jest tego przyczyną , silnik włożony w warsztacie , wymienili mu rozrząd , aparat pochodził ze starego silnika , komuter też pochodził ze starego silnika .
auto zachowuje się tak samo na bęzynie i na gazie .
nie mam pojęcia czemu ma takiego muła ??

mirasek
14-08-13, 22:04
ustawienie rozrządu i zapłonu poprawne?

Gozdo
14-08-13, 22:48
jak piszę poprzednik sprawdził bym czy dobrze rozrząd na znaki jest i zapłon wypada. Z6 chodzi na luzie jak o 1 ząb po*******i się rozrząd a mocy tak jak 1.3.

CRX1
14-08-13, 23:30
Przede wszystkim ma zawalony sadzą układ wydechowy,czytajcie co pisze

auto mu bardzo kopciło i brało olej
Zatkany układ wydechowy powoduje brak mocy i zmulenie silnika.

metiu
16-08-13, 01:15
masz rację , tylko co z zrobić ??
rozrząd też mu źle ustawili :( idioci z warsztatu...
jak rozrząd ustawiony jest ok , to jest troche lepiej ale jeszcze ten tłumik może być , tylko jak to wyczyścić ??

Przede wszystkim ma zawalony sadzą układ wydechowy,czytajcie co pisze

Zatkany układ wydechowy powoduje brak mocy i zmulenie silnika.

Ralfi
17-08-13, 10:52
jak masz seryjny wydech to wymienic, a jesczze klopotem ze slaba moca moze byc zaplon. Ale faktycznie ja zaczalbym w tym przypadku od wydechu