Zobacz pełną wersję : Automatyczne blokowanie drzwi.
Koledzy czy w naszych civach jest automatyczne blokowanie drzwi po ruszeniu samochodu ??? znalazłem coś takiego ale nie wiem http://www.civinfo.com/forum/how/308-how-activate-automatic-door-locks-10mph-06-models-only.html czy to dobry sposób :-)
sprawdz u siebie i bedzie wszystko jasne. Duzo roboty nie ma. Zdaj potem tylko relacje
ja sobie ustawilem i dziala... gdzies juz o tym bylo...
mój angielski jest kiepski, wyjasnijcie mi o co chodzi?
jak przekroczee jakomś prędkość to automatyvcznie blokuja mi sie dzwi?
dobrze rozumiem?
w takim razie jak to ustawic?
pozdrawiam
Aby włączyć opcje automatycznego zamykania drzwi:
- zamknąć drzwi
- ustawić klucz w pozycje 2
- przytrzymać guzik zamykania drzwi aż usłyszymy dwa razy dzwiek zamykania drzwi, trwa około 6 sekund
- przekręcic kluczyk do pozycji 1
Aby ustawić opcję automatycznego otwierania drzwi przy wyłączeniu zapłonu:
- zamknąć drzwi
- ustawić klucz w pozycje 2
- przytrzymać guzik otwierania drzwi aż usłyszymy dwa razy dzwiek zamykania drzwi, trwa około 6 sekund
- przekręcic kluczyk do pozycji 1
Aby odwrócić ten proces należy zrobić to samo tyle że z otwartymi drzwiami.
Opcja działa podobno tylko w modelach z rocznika 2006
a u mnie niestety ale nie działa :) trzymam i trzymam ten przycisk i nie słyszę zamykania 2 razy. Nie wiem moze cos źle robię : wsiadam do auta, zamykam drzwi, wkładam kluczyk i przekręcam do pozycji II, naciskam przycisk zamykania i trzymam około 6, 7 sekund potem zwalniam przycisk i cofam kluczyk do pozycji I iiiiiiiiiiiiii ............... NIC. Koledzy co robię źle.
Więc może żeczywiście dziala tylko w rocznikach 2006
naciskam przycisk zamykania i trzymam około 6, 7 sekund
pierwszy odgłos zamkniecia powinien byc od razu, a ten drugi troche póxniej... potrzymaj i poczekaj...
Sprawdziłem dokładnie i nie działa. :( - a szkoda
Na civinfo wyraźnie napisali iż dotyczy modeli 2006. W modelach 2007 zostało to wykasowane ze sterowników. Ponoć chodziło o bezpieczeństwo w razie wypadku.
Sprawdzałem u siebie i nie działa. :/
no własnie u mnie tak jka pisąłem tez nie działa a szkoda :-), dziwi mnie też że nie ma czegos takiego jak domykanie szyb .............
ja sobie ustawilem i dziala... gdzies juz o tym bylo...
a było tutaj http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=20371
Sam zacząłem ten temat :chinczykk: ktoś nie poczytał wszystkiego ani nie użył wyszukiwarki (hehe nadaje się na moderatora ;) )
no to wszystko jesne juz jest ........ a szkoda bo takie zamykanie drzwi to miałem nawet w Seicento, a domykanie okien to mam obecnie w Skodzie Octavi>>>>> a w Hondzie nie !!
No dobra lae wlasciwie po co komu takie domykanie? Na moje to jest utrudnianie drogi strazakom w razie wypadku...
co do domykania to nie ma problemu tego dolozyc. Duzo takze to niekosztuje, watpie zeby drozej to wynioslo niz 100pln, trzeba dolozyc tylko jeden moduł.
No dobra lae wlasciwie po co komu takie domykanie? Na moje to jest utrudnianie drogi strazakom w razie wypadku...
Rzeczywiście jest to minus ...
U mnie działa i jestem z tego zadowolony, przynajmniej jak teściową gdzieś podwoże to nie ucieknie dopóki na browarka nie da :aloha:
A dla mnie koledzy to nie jest utrudnianie a nawet więcej pewien dodatkowy aspekt bezpieczeństwa. Oczywiście każdy z nas ma swoje zdanie i ja je szanuje --- szkoda tylko, że nie możemy sami zdecydować czy to WŁĄCZYĆ czy NIE. Przynajmniej posiadacze roczników 2007 i 2008 jak ja :-(