Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Automatyczne blokowanie drzwi.

Pabloss
09-02-08, 10:31
Koledzy czy w naszych civach jest automatyczne blokowanie drzwi po ruszeniu samochodu ??? znalazłem coś takiego ale nie wiem http://www.civinfo.com/forum/how/308-how-activate-automatic-door-locks-10mph-06-models-only.html czy to dobry sposób :-)

Milek
09-02-08, 10:51
sprawdz u siebie i bedzie wszystko jasne. Duzo roboty nie ma. Zdaj potem tylko relacje

BDavid
09-02-08, 12:05
ja sobie ustawilem i dziala... gdzies juz o tym bylo...

Jocer
09-02-08, 14:12
mój angielski jest kiepski, wyjasnijcie mi o co chodzi?
jak przekroczee jakomś prędkość to automatyvcznie blokuja mi sie dzwi?
dobrze rozumiem?
w takim razie jak to ustawic?

pozdrawiam

BDavid
09-02-08, 14:54
Aby włączyć opcje automatycznego zamykania drzwi:
- zamknąć drzwi
- ustawić klucz w pozycje 2
- przytrzymać guzik zamykania drzwi aż usłyszymy dwa razy dzwiek zamykania drzwi, trwa około 6 sekund
- przekręcic kluczyk do pozycji 1

Aby ustawić opcję automatycznego otwierania drzwi przy wyłączeniu zapłonu:
- zamknąć drzwi
- ustawić klucz w pozycje 2
- przytrzymać guzik otwierania drzwi aż usłyszymy dwa razy dzwiek zamykania drzwi, trwa około 6 sekund
- przekręcic kluczyk do pozycji 1

Aby odwrócić ten proces należy zrobić to samo tyle że z otwartymi drzwiami.

Opcja działa podobno tylko w modelach z rocznika 2006

Pabloss
10-02-08, 10:04
a u mnie niestety ale nie działa :) trzymam i trzymam ten przycisk i nie słyszę zamykania 2 razy. Nie wiem moze cos źle robię : wsiadam do auta, zamykam drzwi, wkładam kluczyk i przekręcam do pozycji II, naciskam przycisk zamykania i trzymam około 6, 7 sekund potem zwalniam przycisk i cofam kluczyk do pozycji I iiiiiiiiiiiiii ............... NIC. Koledzy co robię źle.

Więc może żeczywiście dziala tylko w rocznikach 2006

BDavid
10-02-08, 11:33
naciskam przycisk zamykania i trzymam około 6, 7 sekund

pierwszy odgłos zamkniecia powinien byc od razu, a ten drugi troche póxniej... potrzymaj i poczekaj...

Pabloss
11-02-08, 11:01
Sprawdziłem dokładnie i nie działa. :( - a szkoda

PitK
11-02-08, 12:15
Na civinfo wyraźnie napisali iż dotyczy modeli 2006. W modelach 2007 zostało to wykasowane ze sterowników. Ponoć chodziło o bezpieczeństwo w razie wypadku.
Sprawdzałem u siebie i nie działa. :/

Pabloss
11-02-08, 20:58
no własnie u mnie tak jka pisąłem tez nie działa a szkoda :-), dziwi mnie też że nie ma czegos takiego jak domykanie szyb .............

jura222
12-02-08, 22:14
ja sobie ustawilem i dziala... gdzies juz o tym bylo...

a było tutaj http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=20371

Sam zacząłem ten temat :chinczykk: ktoś nie poczytał wszystkiego ani nie użył wyszukiwarki (hehe nadaje się na moderatora ;) )

Pabloss
13-02-08, 16:10
no to wszystko jesne juz jest ........ a szkoda bo takie zamykanie drzwi to miałem nawet w Seicento, a domykanie okien to mam obecnie w Skodzie Octavi>>>>> a w Hondzie nie !!

BARTAS998
13-02-08, 16:17
No dobra lae wlasciwie po co komu takie domykanie? Na moje to jest utrudnianie drogi strazakom w razie wypadku...

Milek
13-02-08, 21:37
co do domykania to nie ma problemu tego dolozyc. Duzo takze to niekosztuje, watpie zeby drozej to wynioslo niz 100pln, trzeba dolozyc tylko jeden moduł.

jura222
23-02-08, 12:57
No dobra lae wlasciwie po co komu takie domykanie? Na moje to jest utrudnianie drogi strazakom w razie wypadku...

Rzeczywiście jest to minus ...

Adam79
23-02-08, 16:56

U mnie działa i jestem z tego zadowolony, przynajmniej jak teściową gdzieś podwoże to nie ucieknie dopóki na browarka nie da :aloha:

Pabloss
27-02-08, 10:38

A dla mnie koledzy to nie jest utrudnianie a nawet więcej pewien dodatkowy aspekt bezpieczeństwa. Oczywiście każdy z nas ma swoje zdanie i ja je szanuje --- szkoda tylko, że nie możemy sami zdecydować czy to WŁĄCZYĆ czy NIE. Przynajmniej posiadacze roczników 2007 i 2008 jak ja :-(