Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Na benzynie chodzi na trzech cylindrach na lpg normalnie , POMOCY !!!

michal86tk
14-08-13, 10:46
Witam
Panowie mam problem , mianowicie Hania na benzynie chodzi tylko na trzech cylindrach ( stojąc przodem do auta , nie chodzi pierwszy z prawej strony ) na gazie nie ma żadnego problemu . Silnik to D14A2 a komp od gazu to Stag-200-4 , samochód oddałem do Ralfa gdzie został wymieniony rozrząd , koło pasowe i ustawione zawory , tam też dowiedziałem się że wina może leżeć po stronie gazu. Następnym krokiem było skierowanie się do gaziarza gdzie przejrzał całą instalacje , komputer został wymieniony na inny co nie przyniosło efektu i na jeszcze jeden dla próby . Niestety problem pozostał , skierowałem się znowu do Ralfa gdzie zostało sprawdzone jeszcze raz wszystko ponownie , ustawienie rozrządu , zawory itd itp . Niestety wszystkie te zabiegi nie przyniosły efektu . Macie może jakieś podejrzenia co może się dziać lub co może być przyczyną ? za wszystkie podpowiedzi z góry wielkie dzięki ....

Jarzomb
14-08-13, 10:50
U brata w Lanosie był taki sam problem. Winny był jeden wtrysk z benzyny. Po prostu zarósł jakimś syfem bo był rzadko używany. Jak się ma gaz, to obowiązkowo trzeba co jakiś czas pojeździć na benzynie.

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

probestic
15-08-13, 07:36
Na 99% procent wina leży po stronie LPG :)

Albo wiązka LPG, albo komputer LPG. Miałem to samo, zamieniałem wtryski, kombinowałem wiele samemu, ale to STAG 200-4 że tak to nazwę 'odcinał' napięcie na pierwszym cylindrze. Po przelutowaniu komputera LPG u elektronika, problem zniknął !

Ja mam Staga w aucie od 8 lat i w kompie po rozłożeniu go, była woda :cool:
Wiązka też pozostawiała dużo do życzenia, ale nowa 65 zł. - nie tragedia - ja swoją "połatałem" i na razie jest ok.

Jeśli będzie ktoś ogarnięty, to niech Ci sprawdzi też komp benzyny - u mnie uprzednio został wykluczony; myślę że u Ralfa też nie powinni mieć z tym problemu - o ile już tego nie zrobili :]

michal86tk
15-08-13, 16:42
Wiązka gazowa jest założona już nowa a co do kompa od gazu to był wymieniony na próbe na dwa inne o tym samym symbolu i na każdym to samo się działo niestety :( sprawdze kompa od benzyny tak jak mówisz i zobaczymy czy coś pomoże .z góry dzięki za pomoc

probestic
18-08-13, 11:11
Więc może coś jeszcze 'po drodze' do wiązki LPG ?

Daj znać, bo to faktycznie jest upierdliwa usterka, a jestem ciekaw co tam się kryje u Ciebie pod maską za problem.

Masz w ogóle napięcie na tym wariującym wtrysku benzyny ? Jeśli tak, jakie ?

Powodzenia !