zuberos85
12-08-13, 20:04
Witam.
Zakupilem swap do elektryki szyb tzn. boczki , wiazki w drzwiach, przyciski sterujace i podnosniki.
Nie mam wiazki kabinowej , lecz zrobie ja sam.
Moj problem polega na tym,ze wyszukiwalem rozne schematy do podlaczen. I nigdzie nie potrafie wyczytac odpowiedzi.
W kostce od drzwi kierowcy mam przewody ( jest ich 5 ) :
-czarny ( wiadomo masa)
-zolto-bialy ( to podlaczenie pradu ze skrzynki bezpiecznikow)
- niebiesko-zielony ( idzie do drzwi pasazera)
- niebiesko- zolty ( idzie do drzwi pasazera)
i problem zaczyna sie tutaj..
jest jeszcze kabel niebiesko-czarny , ktory odpowiada w drzwiach pasazera za prad. Ale pod skrzynke podpina sie ten niebiesko-czarny z drzwi pasazera , a ten niebiesko-czarny z drzwi kierowcy?? Czy mozna go polaczyc z przewodem niebiesko-czarnym idacym z drzwi pasazera do skrzynki bezpiecznikow?? Czy co z nim zrobic...??
I jezeli ktos by mial oznaczenie 4 pinowego przekaznika ze skrzynki ( wydaje mi sie ,ze ma oznaczenie : rc-2225 ) Firma mitsuba ,czy denso..nie potrafie znalezc nigdzie.
Bardzo zalezy mi na odpowiedzi. Pozdrawiam
Zakupilem swap do elektryki szyb tzn. boczki , wiazki w drzwiach, przyciski sterujace i podnosniki.
Nie mam wiazki kabinowej , lecz zrobie ja sam.
Moj problem polega na tym,ze wyszukiwalem rozne schematy do podlaczen. I nigdzie nie potrafie wyczytac odpowiedzi.
W kostce od drzwi kierowcy mam przewody ( jest ich 5 ) :
-czarny ( wiadomo masa)
-zolto-bialy ( to podlaczenie pradu ze skrzynki bezpiecznikow)
- niebiesko-zielony ( idzie do drzwi pasazera)
- niebiesko- zolty ( idzie do drzwi pasazera)
i problem zaczyna sie tutaj..
jest jeszcze kabel niebiesko-czarny , ktory odpowiada w drzwiach pasazera za prad. Ale pod skrzynke podpina sie ten niebiesko-czarny z drzwi pasazera , a ten niebiesko-czarny z drzwi kierowcy?? Czy mozna go polaczyc z przewodem niebiesko-czarnym idacym z drzwi pasazera do skrzynki bezpiecznikow?? Czy co z nim zrobic...??
I jezeli ktos by mial oznaczenie 4 pinowego przekaznika ze skrzynki ( wydaje mi sie ,ze ma oznaczenie : rc-2225 ) Firma mitsuba ,czy denso..nie potrafie znalezc nigdzie.
Bardzo zalezy mi na odpowiedzi. Pozdrawiam