Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Alarm+ centralny

Redrekin
07-02-08, 15:22
Witam Przejrzałem forum, ale jakoś nie znalazłem (przeoczyłem) interesujący mnie temat.Mam zamontowany alarm META 36/4 do tego pilot. Centralny z kluczyka. Jak połączyć włączanie alarmu z pilota z zamykaniem/otwieraniem centralnego zamka? Wiem ,że muszę dokupić siłownik do drzwi kierowcy, ale jak to zmodzić z alarmem?

skolopendra
07-02-08, 17:14
Wiem ,że muszę dokupić siłownik do drzwi kierowcy, ale jak to zmodzić z alarmem?
plus centralkę w której miał będziesz schemat połączeń

Redrekin
07-02-08, 17:22
skolopendra, może jeszcze doradzisz jaki model,albo firma, czym się kierować kupując centralkę z siłownikiem?

skolopendra
07-02-08, 17:39
najlepiej kupić coś porządnego ,a nie zawsze drogiego .zajrzyj na allegro mają tam ogromny wybór
:aloha:

mathew
11-02-11, 21:12
Po co dodatkowy siłownik skoro siłowniki do centralnego już masz ?
Przeszukuje tematy odnośnie montażu alarmu. W hance mam centralny zamek, ale alarmu zamontowanego nie mam. Kupiłem już alarm i przymierzam się do montażu. Zastanawia mnie jednak jak podłączyć właśnie centralny z alarmem. Szczerze mówiąc to liczyłem na to, że hania ma już sterownik centralnego i trzeba będzie tylko odpowiednio podłączyć alarm ze sterownikiem. Jak to jest ?

dgra86
12-02-11, 22:45
a jak Ci centralny działa???????? masz go na kluczyk? bo jezeli tak to bedziesz musiał zamontowac w drzwiach od kierowcy silownik slave i podłaczyć go pod centralke alarmu a reszte zrobi seryjny centralny ( poprez czujnik w zamku w drzwiach kierowcy)

Chipsy2
16-02-11, 10:55
Redrekin kup siłownik slave bo centralkę już masz skoro działa ci z drzwi kierowcy centralny zamykając go kluczykiem. Poszukaj w necie instrukcję montażową do swojej MET-Y chociaż może być ciężko .

sloma
16-02-11, 21:14
Ja miałem centralny na kluczyk i postanowiłem dokupić alarm. W drzwiach kierowcy zamontowałem siłownik slave i podłączyłem go do centralki alarmu tak jak pisze dgra86. Teraz moge włanczać/wyłanczać alarm i jednocześnie otwierać/zamykać zamek przy pomocy pilota.

mathew jaki masz ten centralny? Jak na kluczyk to podłącz tak jak pisałem wyżej a jeżeli masz dokupiony centralny to pewnie masz już siłowniki w drzwiach i wystarczy połączyć centralke centralnego z alarmem według schematu.