PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z PlayStation2 w samochodzie...

ziolo
07-02-08, 15:12
Na początku chciałbym napisać ze nie bardzo wiem gdzie umiescic ten post. Umieszczam tutaj bo wydaje mi sie to najlepsze miejsce :)

Problem jest taki: Podłączylem sobie PS2 i dzieje sie taka lipa ze nie wszystkie gry dzialaja w kolorze (w domu dzialaly normalnie). Np. NFS PS gdy sie odpali jest w kolorze ale na ekranie mryga jakis pasek, a po chwili gra robi sie czarno biala ale juz bez tego paska...

Wiem ze gry w PAL sa kolrowe a w NTSC (czy czyms takim) czarno biale. No ale skoro w domu gry sa kolorowe to w samochodzie chyba tez powinny..

Wie ktos moze co zrobic zeby gierki dzialaly w kolorku??

wunat
07-02-08, 15:23
jakim kablem amsz podlaczone ps2 -> wyswietlacz?

ziolo
07-02-08, 21:52
jakim kablem amsz podlaczone ps2 -> wyswietlacz?

Orginalnym. I nie wiem czy to cos zmienia ale Play jest podlaczony pod radio DVD z wyswietlaczem 3,5 cala

wunat
07-02-08, 22:10
musisz miec kabel rgb, moze byc z ps1

ziolo
07-02-08, 22:14
***** mam taki kabelek. tylko ze jest za krotki :/ a styknie jesli kupie trzy kabelki z cinczami i sobie przedluze??

wunat
07-02-08, 22:23
mozesz miec rgb -> 3 chinche damski->meski

ziolo
07-02-08, 22:31
dzieki Ci Wunat. To tak zrobie.
A tak z ciekawosci zapytam jeszcze czemu tak dziwnie jest ze na fabrycznym kabelku jest czarno biale a na RGB bedzie kolorowe??

wunat
07-02-08, 23:58
w konsoli bez chipa nie uruchomisz na konsoli PAL gry z NTSC. chip zwalnia to ograniczenie ale kabel przesyla inaczej sygnaly (tylko nie pamietam ktore chrominacje i luminacje ? nie jestem pewien) dlatego musisz zmienic (zmieniajac kabel) sposob wysylu obrazu