PDA

Zobacz pełną wersję : Padło sprzegło?

dymek91
10-08-13, 01:33
Witam dzis kupilem civica v gen d16z6. Przejechalem 200 km - super jezdzi:) pojawil sie problem - w trakcie drogi czasem 5 nie chciala wejsc a pod samym domem szybko puscilem sprzeglo na jedynce cos zgrzytnelo i jest problem...silnik pracuje, drazkiem mozna wrzucic kazdy bieg jednak gdy puszczam sprzeglo auto momentalnie gasnie... dodam jeszcze ze z wrzuconym biegiem mozna popchnac auto bez problemu. Sprzeglo exedy stage 1 podobno ma 5 tys km... pomozcie, wiecie co to moze byc?

reaktor
10-08-13, 01:48
Lul tez kupiłem d16z6 z zajechanym sprzegłem ale jestem w o tyle lepszej sytuacji ze wiedziałem o tym przy kupnie:).Auto jest permanentnie wysprzeglone pewnie więc pewnie zrypaly sie sprezyny . Trzeba ściągać skrzynie. P. A wyślij mi pw jesi to było ogłoszenie z Allegro otomoto albo tablicy

Gozdo
12-08-13, 19:53
jak wyjmiesz skrzynie to się dowiesz.

luchuma
12-08-13, 20:41
sprawdz czy wysprzeglik dziala pod ta gumowa oslona przy skrzyni

Stressby
13-08-13, 12:34
Trzeba ściągnąć skrzynię a nie mniemać i mniemać...

zakit
14-08-13, 00:14
sciagnij oslone wysprzeglika, moze zobaczysz cos nienaturalnego....

osobiscie obstawiam pekniete sprezyny na tarczy...gdyby to byl docisk, to nie molbys nawet wcisnac sprzegla i wrzucic biegu.

kruczekvu
14-08-13, 19:41
Skrzynia do wywalenia i raczej tarcza się posypała

Plastikowy
19-08-13, 19:59
a u mnie panowie przy przepince 2 nie chciała wejść przy 8 tys:) obroty spadły delikatnie wlozyłem 3 nie wchodzi 4 nie wchodzi pare razy pedałem wciskam wejdzie bieg civic normalnie niby rusza cos cieta na wstecznym szarpie, wkurzyłem się 1 mu znow do końca i tarcza nie ciagnie przyspiesza a biegów nie idzie zmienić co sprężynki na tarczy pekły dodam ze oem sprzęgło ma 270 tys także nie ma co się dziwic ale boje się czy to nie skrzynia chociaż ona chyba nie ma nic z tym wspólnego pomóżcie?? dzięki z góry