Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda po wypadku

drakaa
07-02-08, 10:52
Witam!

Potrzebuje rady fachowca. Otóż moja Hania Civic IV gen. D14A3 EJ 9 nie chce odpalić :/
Co mam zrobić? Słyszałem, że po dachowaniu olej może polecieć na świece i trzeba je wykręcić i trochę pokręcić rozruchem, potem założyć i powinień odpalić. A EJ9 ma coś takiego jak czujnik powypadkowy?
Silnik nie dostał bo wszystko wygląda ok, gorzej z nadwoziem :P Ahaaa... świeci mi się Check, czy on też może mieć na to wpływ?

Z góry dzieki za pomoc :poklony:

nanko
07-02-08, 11:41
czyli wygląda na to że miałeś dachowanie... za mało informacji podałeś. W ogóle próbowałeś odpalić ? jaka była reakcja?

Bob
07-02-08, 11:51
Otwórz schowek, za nim, a dokładniej obok niego, po lewej stronie jest włącznik wstrząsowy czy jak to tam się nazywa. Wystarczy wsadzić rękę, odnajdziesz go, ma czarna gumową nakładkę. Wciśnij go.

drakaa
07-02-08, 12:15
czyli wygląda na to że miałeś dachowanie... za mało informacji podałeś. W ogóle próbowałeś odpalić ? jaka była reakcja?

Jak jest na zapłonie słychać takie dziwne tyrkanie (tyr tyrk tyrk) :D ciezko opisać :D kręci rozrusznik ale nie zapala, świeci się check.

Otwórz schowek, za nim, a dokładniej obok niego, po lewej stronie jest włącznik wstrząsowy czy jak to tam się nazywa. Wystarczy wsadzić rękę, odnajdziesz go, ma czarna gumową nakładkę. Wciśnij go.

Oka podejde dzisiaj do pracy i spróbuję. Jak go znajde i odpale lub nie to dam znaka

[ Dodano: Pią 08 Lut, 2008 ]
Dobra opaliła :aloha: tyrka dalej, ale to cos musi być ze wspomaganiem, bo rolka się wykrzywiła od zdezenia z lampą!! Najważniejsze że działa. Wystarczyło wcisnąć ten przycisk i odpaliła jak dawniej :D DZIEKI