Zobacz pełną wersję : Szyberdach
Witam, mam civic'a 5d mb4. Ostatnio przegladalem allegro i trafilem na kilka aukcji z szyberdachem. Ceny wachaja się od 80 do 150 zł.Mam pytania czy ktoś już przerabiał swoja hanie na szyberdach? Opłaca się to robić? Dużo czasu zajmuje?
Z góry dzięki za odp;-)
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Jak znsjdziesz magika który ci ten szyberdach zalozy kozystajac z kilkunastoletnich uszczelek, przerobi mocowania i konstrukcję dachu, zrobi odpływy wody i jeszcze zagwarantuje ze nie bedzie przeciekac.......to daj namiary chetnie skorzystam ;)
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 4
Wykonalne - ale tylko jak przeszczepisz cały dach. Ale ciąć zdrowe auto ? nieee .
Wykonalne - ale tylko jak przeszczepisz cały dach. Ale ciąć zdrowe auto ? nieee .
True story.
Szyberdach to nie tylko dziura w dachu, konstrukcyjnie znacznie różni się od tych bez szyberdachu.
True story.
Szyberdach to nie tylko dziura w dachu, konstrukcyjnie znacznie różni się od tych bez szyberdachu.
x2 :)
Zresztą mam szyberdach z rozbiórki, mogę oddać za piwo bo zainteresowanie zerowe. Wiesz dlaczego zerowe ? Bo łatwiej by go było chyba do roweru założyć :P ;)
Jak coś mogę sprzedać szyberdach z całym dachem - ale do areodecka ;PP.
Jak ma być taka rzeźba, to i z citroena C6 może być ;)
Sprzedam szyber. Reszta auta gratis :)
Dobra, przemyślałem. Już nie myślę o szyberdachu:-P
Aczkolwiek szkoda że to takie skomplikowane:-P
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Zastanówmy się nad zaletami szyberdachu... Czy w upalne dni wwiewa przez nie chłodne powietrze podczas jazdy? Chyba nie...
A inne jego funkcje? Na przykład można w deszcz zapomnieć go zamknąć!
Dobra, ale może i fajnie wygląda, a w pogodne dni w kabinie jest więcej światła.
Warto? Chyba nie...
Szyber to fajna sprawa. Miałem zarówno w EP3 jak i w MC2. W aucie jest jaśniej i przez to jakby bardziej przestrzennie. Natomiast faktycznie, jazda z otwartym szyberdachem w trasie jest mało przyjemna, bo nawet lekko uchylony szumi jak dziki. W mieście jest OK, a przy ipałach jakby szybciej ucieka gorące powietrze przy włączonej klimie.
Obecnie mam szklany i to zdecydowanie wystarcza. Wprawdzie się nie da otworzyć, ale jest jasno i przestrzennie :)
No jest jeszcze jedna wada szyberdachu - podsufitka jest sporo niżej, więc jak ktoś jest wysoki, to może szurać głową :) ja musiałem mieć siedzenie na max w dół :)
Nie robiłbym z tego głównego kryterium wyboru auta. Fajnie jak jest, ale jak nie ma to bym nie dokładał bo to proszenie się o kłopoty. Fabryczny to w zasadzie nierealne, a jakieś webasto to jednak półśrodek
bartek_levis
11-08-13, 19:44
szyber jest dobry tylko do miasta i jak nie masz klimy na traske chuczy i raczej przeszkadza plus za swiatlo w kabinie minus za brudna podsufitke po lecie jednak samowolnie sie kurzy bez nie ma tragedii wiec lepiej odpuscic