PDA

Zobacz pełną wersję : Reperaturki Coupe - KONKRETY.

rbkt666
08-08-13, 21:06
Siema.

Przeryłem już wiele stron nt. reperaturek i w sumie dowiedziałem się tyle, że nadkola od hatch'a pasują do kupejki jeśli blacharz ma jakieś tam obycie z tym wszystkim... Natomiast dalej nie wiem co z progami. Piszą, że można zrobić połączenie progów ze sedana i hatcha... Ale to chory pomysł i chyba znacznie zwiększa koszta pracy i materiałów.

Kupiłem prawe tylne nadkole i w sumie na razie tylko tyle, bo i do tego mam obawy czy oby na pewno blacharz ogarnie temat. A propos może Wy znacie dobrego blacharza w okolicach Wrześni co zrobi dobrze i bez wygórowanych cen? Lakiernika mam. A na blacharza zdecydować się nie mogę, bo każdy poleca kogoś innego. No i co z tymi progami? Oddać auto i niech blacharz sam rzeźbi?

reaktor
08-08-13, 21:17
ja mam piekne progi prawie jak z fabryki jak byś chciał :D
https://lh4.googleusercontent.com/-gk0uTs0UQeY/UgPxEzrIZ5I/AAAAAAAAAD4/zO4IiXwpuJQ/w1155-h866-no/2013-08-08

z prawej strony został mi fragment od drzwi do przedniego błotnika z lewej mam cały

reperaturki progów tez można kupić na pewno wyjdzie taniej niz jakby blacharz miał sam rzeżbić

ale jest z tym chyba sporo roboty bo nie sa az tak wyprofilowane

rbkt666
08-08-13, 21:24
akurat prawa strona nie jest zła, przy najmniej z zewnątrz (odignając plastikowy próg) nie widać śladów rdzy za bardzo... lewa to katastrofa.

reperaturki progów można kupić do coupe? gdzie? :p czy lepiej jechać do blacharza i niech sam ogarnie? tylko tez pytanie, czy majątku za to nie skasuje :P

reaktor
08-08-13, 21:26
do coupe próg nie będzie taki sam jak HB?

wydawało mi się że ona ma tylko dupe dłuższą

Brylant1
08-08-13, 22:27
Co do reperaturki blotnika to od hb do qp idzie dopasowac, nie zgadza sie tylko miejsce mocowania zderzaka ale spokojnie da sie ogarnac. A co do progow to polecam kupic arkusz blachy 1mm i udac sie do jakiegosc dekarza ktory ma zaginarke krawedziowa i dogiac sobie na wzor orginalu.