Zobacz pełną wersję : Tuleje wahacza górnego przedniego.
czy są wymienne tuleje wachacza górnego przedniego
Są wymienne.
tomaszolodz
10-11-08, 10:14
Są wymienne.
kolego s3kawek a moze cos wiecej napiszesz bo juz 2 raz w roku mi polecial wahacz na tych tulejach
nie wiem czemu.raz byl wahacz wymieniany u mechanika po pół roku znow musialem wymienic.traz znow slysze stuki i skrzypienie.jakie tam tuleje dopasowac?
skolopendra
10-11-08, 11:18
jakie tam tuleje dopasowac?
oryginały z aso
kolego arek- a jak Ci sie objawia to stukanie? Bo ja juz wymienilem gumy lacznika z tablizatora bo wczesniej tlulo sie jak by ktos mlotkiem walil z przodu, teraz jak by troche ucichlo, ale jeszcze to slychac, podejzewam wlasnie te gumy\ tuleje... Tylko chcialem spytac jak to sie u Ciebie objawia...
powiem ci że śmigam już 2 rok na wahaczu firmy 555 i jak na razie nie widzi mu się zepsucie ;)
a powiedz mi po czym to stwierdziłeś że są to akurat te tuleje?
ja wymieniłem ok 1 rok temu same tulejki wahacza górnego bodajże na TRW i do tej pory jest ok.
Whacz górny przedni firmy 555 jest lepszy niż wahacz z ASO. Czytałem kiedys artykuł na ten temat.Sam wstawiałem ten wahacz i jestem mega zadowolony.Zapłaciłem 150 zł zamiast 1000zł w ASO (masakra:eek:) i jestem szczęśliwym człowiekiem :D
Whacz górny przedni firmy 555 jest lepszy niż wahacz z ASO. Czytałem kiedys artykuł na ten temat.Sam wstawiałem ten wahacz i jestem mega zadowolony.Zapłaciłem 150 zł zamiast 1000zł w ASO (masakra:eek:) i jestem szczęśliwym człowiekiem :D
Mam tak samo i też jest super.
Whacz górny przedni firmy 555 jest lepszy niż wahacz z ASO
No niestety u mnie na takim wahaczu po 40 tys. km już są luzy na swożniu. Z drugiej strony wymienilem swożeń TEKNOROTA za 30 pare zł i narazie a ok(przejechane jakieś 20 tys km.
Szukam teraz jakichś tulejek gumowo-metalowych bo już za miękie są .
Z tego co się orientuje to nie można wymienić samych tuleji w górnym wachaczu ... ( tym jakby trójkątnym elemencie ) i wymienia się całość - koszt 220 zł. Albo się mylę i mechanik się słabo dowiadywał :>
Z tego co się orientuje to nie można wymienić samych tuleji w górnym wachaczu ... no to kolego źle sie orientujesz tuleje są wymienne zalezy tylko jak je je wymieniasz po wymianie powinno sie je poskrecac jak auto stoi na ziemi wtedy tulejka sie ukadaja w pozycji w jakiej powinny pracowac i guma nie jest naciagana zbyt mocno ja wymiejiałem całe wachacze na 555 były juz skrecone fabrycznie tak jak powinny tzn chodzi dokadnie o dwiete dwie sróby które wchodza w kielich amortyzatora,sa prostopadle do wachacza skrecone,zateszta nawet manual podaje zeby po wymianie elementów zawieszenia takch jak tuleje sktecac wszystko na gotowo jak auto stoi na ziemi wttedy wszystkie tuleje sie ukłądają i dopiero docigamy sróby.
p.s polecam wachacz 555 smigam juz 2 rok u zadnych luzów kupiłem za 130 zł
demonobiker
13-06-10, 18:45
jak sie wymienia ten swozeń?mlotekmi jazda czy trzeba miec prase?
ewelina1686
27-08-10, 13:24
no to kolego źle sie orientujesz tuleje są wymienne zalezy tylko jak je je wymieniasz po wymianie powinno sie je poskrecac jak auto stoi na ziemi wtedy tulejka sie ukadaja w pozycji w jakiej powinny pracowac i guma nie jest naciagana zbyt mocno ja wymiejiałem całe wachacze na 555 były juz skrecone fabrycznie tak jak powinny tzn chodzi dokadnie o dwiete dwie sróby które wchodza w kielich amortyzatora,sa prostopadle do wachacza skrecone,zateszta nawet manual podaje zeby po wymianie elementów zawieszenia takch jak tuleje sktecac wszystko na gotowo jak auto stoi na ziemi wttedy wszystkie tuleje sie ukłądają i dopiero docigamy sróby.
p.s polecam wachacz 555 smigam juz 2 rok u zadnych luzów kupiłem za 130 zł
Witam,
Mam ten sam problem, słychać dość mocne stukanie. Znajomy, który wymienia mi teraz przeguby w Hani, wyczaił, że nie tylko przeguby stukają, ale też tuleja wahacza górnego z przodu auta ostro się giba:( Nie potrzebuję wymieniać całego wahacza, tylko tą tuleje. Po tym co piszecie na forum widzę, że można tylko to wymienić i powinno być miodzio. Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej na ten temat? Cena tych pierdołek np i czy to łatwo dostępne? Mam Hanie HB 93r 1,3 w benzynie.
I jeszcze jedno pytanie, co zrobić, jeśli śruba, którą trzeba odkręcić przy wymianie przeguba za cholerę nie da się odkręcić?? Bo już 3 klucze wygięły się przy próbie odkręcenia hehe :/ Czekam na info pozdro