Zobacz pełną wersję : spoiler do civica5D
Witam,
Chcialbym zaczac powolutku delikatnie tuningowac wyglad zew. mojej hani, zaczalbym od spoilera mam 5drzwiowa hanie z 1999r. tylko mam problem gdzie i jak. Tzn. jak znalezc dobrego mechanika w warszawie ktory by mi taki spoiler zalozyl (no i zamowil) itd nie wiem za bardzo jak sie zabrac za to, a wiem ze nie wszyscy mechanicy tez zakladaja takie "bajery" :-). Poradzcie ...
Bede wdzieczny.
Tomek
spoiler zamow u ktoregos z handlarzy na forum (ja polecam Szymona) a zalozy Ci kazdy blacharz.
No tylko jak znalezc porzadnego blacharza w warszawie jak tu tyle kanciarzy :(
sa polecani na forum, ja mam tez swojego, wystarczy poszukac.
A masz jakis kontakt do tego Szymona albo strone www?
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=524410&sid=706e5d438cd5b21ec05d52994f04f271#524410
Sam załóż pod klapą (od wewnątrz) są widoczne miejsca w których należy wywiercić otwory
do tego 4 śruby i jakaś izolacja między spojler a klape ( w oryginale też była) i podłącz światło stopu.
Troszkę chęci i poradzisz sobie sam. Wiercisz 4 otwory do mocowania + jeden otwór na rzewód od stopu. Nie pamiętam dokładnie jakie śruby będziesz potrzebował, ale najlepiej jak porosisz sprzedającego żeby Cio wysłał ze śrubami to będziesz miał jak oryginał. Jak masz stop w klapie to podłaczasz się pod te kabelki i po sprawie.
A po wszystkim będziesz dumny, że zrobiłeś to sam ;)
A ja mam pytanie takie. Dotyczace wlasnie spojlera ze stopem na klape do civica sport coupe. moze ktos wie jak go zalozyc i gdzie nalezy wywiercic otwor na przewod od stopu. Jak patrzylem do srodka pod klapa sa jakies zaslepione fabrycznie otwory 2 po lewe i 2 po prawej ale nie wiem gdzie jest otwor na przewod pod stop i ta uszczelke zalozyc ktora jest na przewodzie.
Odświeżę trochę temat. Mój spojler ma jeszcze jakiś plastikowy kołek pomiędzy śrubami. Robić na niego tez dziurę w klapie czy obciąć? No i gdzie zrobić dziurę pod kabel stopu i ewentualnie ten kolek plastikowy?(od spodu klapy są takie gumowe kolki wyciągane, może pod tym?) Co wkładacie pomiędzy spojler a klapę dla izolacji? Wystarcza śruby czy tez do trochę podkleić klejem montażowym?
Wiem że dużo pytań na raz ale w weekend chce spróbować to zamontować stąd te pytania. Chciałbym spróbować samemu ale jak nie wyjdzie pojadę do fachowca.
Na ten kolek wywierc dziure