Zobacz pełną wersję : Amortyzatory do Civic 5D 1998 na tył.
Witam, mam dylemat, szykuję się do wymiany amortyzatorów z tyłu, pytałem w kilku sklepach to proponują mi gazowe kayaby po 250 zł za sztukę, zas na allegro są po 140 zl - bardzo duża róznica w cenie, prosze mi powiedziec czy miał ktoś podobny dylemat? czy warto iść w te z allegro( obawiam sie czy nie są to podróby) zamieszczam link do przykładowych z allegro.
http://moto.allegro.pl/item305902014_amortyzatory_tylne_kayaba_honda_civi c_95r_01r.html
Miałem podobny dylemat, ale szybko rozwiązał mi go mechanik - rozebrał auto, zadzwonił, że do wymiany amory i trzeba było kupić w sklepie. Ja za gazowe Kayaby na przód dałem 330 za sztukę w Inter Cars :( Ale podobno jest dwuletnia gwarancja, a za dwa lata mam zamiar zamienić Ciffa na Accorda :)
Bassmaster
06-02-08, 20:46
Ja zakładałem KYB-y na przód i na tył za jednym zamachem.
Za przednie dałem 135zł/szt, za tylne 125zł/szt. jakiś rok temu.
Patrząc na zdjęcie z tej aukcji (opakowanie i jak i same amortyzatory) mogę powiedzieć, że wyglądają identycznie jak te, które ja kupiłem rok temu. Poza tym jest przecież 2-letnia gwarancja na nie.
Spisują się wyśmienicie, żadnych wycieków. Przegląd mam dopiero w marcu, także wtedy będę znał procentowe ich "pseudo" zużycie.
Za wymianę zapłaciłem 120zł/4szt, ale tylko dlatego, że mechanik był mi winien przysługę.
Czytając ten temat ucieszyłem się, że jestem ponad 400zł do przodu ;)
potwierdzone źródłó na KYB
dobre ceny a za dyszkę dowożą w dowolne miejsce w Wawie.
moto-mart.pl
kamil_szewczyk
08-02-08, 00:48
cena zależy kto wyprodukował (w jakim kraju) te amortyzatory.