Zobacz pełną wersję : PILNE podsufitka demontaż
Maniek-1111
07-08-13, 11:50
siema
mam podsufitkę wersja z szyberdachem. Podsufitkę zdemontowałem, ale została mi ta część podsufitki, która jest przymocowana do szyberdachu,
jak to zdemontować, bo coś mi nie idzie :( proszę o szybką odpowiedź
Maverick11
07-08-13, 12:10
Ja zrobiłem tak że odkręciłem dwie śruby z prowadnic od strony bagażnika, odkręciłem rączkę do odsuwania osłony szyberdachu i delikatnie ją wysunąłem w stronę bagażnika, tak że wyskoczyła z prowadnic , trzeba to robić z wyczuciem by czegoś nie popsuć :)
Maniek-1111
07-08-13, 12:18
Hmm ale Ty masz szyber na korbke bo nie lapie za bardzo
Szklany ma chyba, bo pisze coś o osłonie.
Czemu ludzie nie ściągniecie sobie manuala, tam jest wszystko rozrysowane. Tam są z tego co pamiętam zatrzaski które to trzymają, odpiąć je, użyć siły musisz, a potem żeby to wyjąć musisz pokombinować z ustawienie daszku.
Zdjąć to pół biedy, ciężko jest to potem założyć
Poza tym - musisz koniecznie to ściągać?
Maniek-1111
07-08-13, 19:01
No a jak to zrobie alcantara inaczej zeby klej trzymal dobrze?
No to nie zrobisz, nie pisałeś ;P
Nie wiem, dwa lata temu to robiłem, nie pamiętam dobrze, ale sam wydedukowałem jak to leci. Są zatrzaski na pewno, raczej z przodu, wsuwki wzdłuż z tyłu... albo na odwrót, trzeba odczepić i wysunąć. Na pewno nie trzeba odkręcać blachy.
Aha, te sprężyny w szynach są do tego przyczepione.
i jak Maniek , rozkminiłeś to ? bo dziś też porozbierałem wszystko do malowania , i nie moge sobie poradzić z tym elementem . jak sobie dałeś rady ?? :D