Zobacz pełną wersję : d14z6 lpg nie jedzie
Witam zakupiłem VIII jakieś dwa miesiące temu, wyposażono ją w instalacje landi jakiś rok temu wszytsko serwisowane etc.. Samochód ma przejechane około 100 tys. Mam następujący problem od 0 do 100 km/h na lpg czy Pb 15 s :O na każdym biegu a głównie na trójce w zakresie prędkości 40 do 110 km/h czuć szarpanie na 4 tys, 4,5, 5 obr/min . Poprzednie d14a4 jechało 100 razy lepiej wyprzedanie ze sporą redukcją ale bez strachu a tu potrzebuje kilometra prostej drogi ;/ Dodatkowo po redukcji z 3 na 2 słychać pisk z okolicy jakby sprzęgła... POMOCY !!!???
dawidos266
06-08-13, 20:55
to właśnie lpg robi z samochodami ..
Witam zakupiłem VIII jakieś dwa miesiące temu, wyposażono ją w instalacje landi jakiś rok temu wszytsko serwisowane etc.. Samochód ma przejechane około 100 tys. Mam następujący problem od 0 do 100 km/h na lpg czy Pb 15 s :O na każdym biegu a głównie na trójce w zakresie prędkości 40 do 110 km/h czuć szarpanie na 4 tys, 4,5, 5 obr/min . Poprzednie d14a4 jechało 100 razy lepiej wyprzedanie ze sporą redukcją ale bez strachu a tu potrzebuje kilometra prostej drogi ;/ Dodatkowo po redukcji z 3 na 2 słychać pisk z okolicy jakby sprzęgła... POMOCY !!!???
Podjedz do jakiegos zakladu landi renzo i niech zdjagnozuja. Mialem podobne problemy w sluzbowych daciach logan z taka instalacja. Do 100tys na gwarancji w kazdej z 3 byly wymieniane wtryski od gazu. Po 100tys kolejne trzeba wymieniac. Podjedz do kogos kto zajmuje sie gazem i niech zobaczy co tam sie dzieje
Kolego bzdury piszesz. Mam juz 4 zagazowane auto (poprzedni d14a4 na ktorym z gazem zobilem ponad 80tys) i nigdy nic sie nie dzialo.
na trójce w zakresie prędkości 40 do 110 km/h czuć szarpanie na 4 tys, 4,5, 5 obr/min
Chcesz zabić silnik? Przy prędkości 40km/h na 3-cim biegu możesz się toczyć, a nie gnieść pedał w podłogę. Japończyki lubią się kręcić wysoko, tam mają moc i moment.
Bzdura. Nie możesz pomóc w temacie to milcz, a jak koniecznie musisz hejtować przejdź proszę do innego działu.
Samochód ma problem na lpg i benzynie co wyklucza chyba instalacje.... Z tą 40 podałem przykładowo lepiej brzmi "jak rozpędzam samochód na 3 biegu"... No i dodam jeszcze że nie dawno wymieniano rozrząd 10 tys km temu czy może żle ustawiony ? Albo chodzi o regulacje zaworów ? Napewno wykluczyłem już filtr powietrza teraz zostaje paliwowy ale mam nadzieje że znajdzie się ktoś z podobnym problemem i mi podpowie żebym całej wypłaty nie stracił na szukanie :(
xxxCHADZIAxxx
06-08-13, 22:09
zo0bacz filterek w parowniku byc moze byc przypchany i moze szarpac pozdrawiam
zo0bacz filterek w parowniku byc moze byc przypchany i moze szarpac pozdrawiam
Niby tak. Tyle, że kolega napisał, że problem jest na PB i LPG. Ja bym się wpierw upewnił, czy rozrząd w porządku ustawiony.
Samochód ma problem na lpg i benzynie co wyklucza chyba instalacje....
Sprawdz wobec tego swiece zaplonowe