Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny zamek pomocy

toxic1988
05-02-08, 20:31
Witam
Właśnie przysłali mi centralny zamek che go zamontowac w swojej hani. Dlatego swracam sie o pomoc do was w którym miejscu umiescic siłowniki jak puscic wiazke kabli i gdzie podłaczyć +12V centralnego zamka .Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam :alla: :(

najemnik_
05-02-08, 20:51
Powinieneś mieć na schemacie gdzie podłączyć +.Ja plusa ciągnąłem z akumulatora do środka auta ;) Podłączasz pod czerwony przewód.

toxic1988
05-02-08, 21:35
a mam pytanko jest inne rozwiazanie zeby nie ciagnac kabla od akumulatora:):):)

Kosciech
05-02-08, 23:13
Złapać ze skrzynki z bezpiecznikami ze środka auta. Jak umiesz się posługiwać kontrolką 12V lub miernikiem to na pewno sobie poradzisz. Kabelek na którym jest +12V w okolicach skrzynki bezp. jest najczęściej biały, ew. z jakimś paskiem (zielony lub niebieski). Siłownik musisz zamontować tak, żeby chodził równolegle do cięgna od zamykania i możliwie jak najbliżej niego, żeby ten dodatkowy drut od siłownika się za bardzo nie wyginał przy zamykaniu i otwieraniu.

skolopendra
06-02-08, 00:26
zeby nie ciagnac kabla od akumulatora:):):)
najczęściej podciągają sobie z zapalniczki ;)

ppm702
06-02-08, 10:22
zeby nie ciagnac kabla od akumulatora:):):)
najczęściej podciągają sobie z zapalniczki ;)
która w civicu jest zasilana dopiero po stacyjce... Nie udała CI się rada :/

toxic1988
06-02-08, 10:37
dzieki za wasze wypowiedzi a mozecie mi powiedziec gdzie zamontowac siłownik bo juz mam hanie rozebrana i nie wiem jak to spasować

skolopendra
06-02-08, 11:43
która w civicu jest zasilana dopiero po stacyjce..

w moim działa bez stacyjki ,a nic nie ruszałem :)
.................................swoją drogą będę musiał to sprawdzić, dlaczego tak jest .hmm

toxic1988
06-02-08, 18:28
hello wszystko jasne +12 mam z ako ale znowu proble centralny zamknie ale potem nie daje rady otworzyc co moze byc z nim zle

Kosciech
06-02-08, 18:32
źle założyłeś siłownik, albo zamek ciężko chodzi i trzeba go wyjąć i nasmarować olejem silnikowym lub przekładniowym. Możesz spróbować nasmarować bez wyjmowania go strzykawką ale podejście jest średnie.

najemnik_
06-02-08, 18:35
hello wszystko jasne +12 mam z ako ale znowu proble centralny zamknie ale potem nie daje rady otworzyc co moze byc z nim zle

Jeżeli sprawdzałeś bez zamocowania mechanicznego i wszytko działało to najprawdopodobniej
Posmaruj zamek tam przy tych zatrzaskach od środka drzwi gdzie idą te 2 cięgiełka.U mnie tak było właśnie.

astra
07-02-08, 16:08
witam
podepne sie do tematu.zamowilem z allegro piloty do centralnego i tu mam maly problem bo centralny nie jest orginalny, a ja musze wiedziec czy ma sterowanie plusowe czy minusowe.mozna to jakos sprawdzic???

MrUkAs
16-03-08, 19:51
Podepne sie. Mam centralny zamek z pilota wraz z alarmem. Problem tkwi w tym, ze drzwi przednie pasazera sie nie zamykaja ani otwieraja z pilota. Zeby zamknac trzeba od wewnatrz wcisnac rygla, dodam ze nie idzie wcisnac rygla jak drzwi sa otwarte. Co sie popsulo? :( Jestem laikiem w motoryzacji wiem, ze trzeba rozbierac tapicerke (trudna sprawa? pewnie dla mnie bedzie trudna) ale co dalej? Ile jakis elektryk badz zwykly mechanik moze za cos takiego wziac?