Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja nie działa
Witam, mam taki problem, działała mi klima w EJ9, pojechałem na wakacje innym autem te zostało stać, wróciłem po 2tyg jadę autem włączam klime i nic nie ma zimna, wiatrak się załącza, sprężarka też, po chwili jedna rurka przy chłodnicy robi się ciepła druga jest letnia, a nie wieje nic a nic zimnym. Klima była nabijana rok temu ciśnienie jest skoro się sprężarka załącza. Ma ktoś jakieś sugestie co to może być że tak od siebie stojąc auto i nie mrozi, gdy wszystko się kreci ???
Jak jest jakaś mikronieszczelność to gaz ucieknie tak czy siak i chłodzić nie będzie.
Jak jest jakaś mikronieszczelność to gaz ucieknie tak czy siak i chłodzić nie będzie.
Tylko zazwyczaj jest tak, że gdy jest za niskie ciśnienie gazu w układzie to kompresor się nie załączy... ale może za mało jeszcze uciekło :p
po chwili jedna rurka przy chłodnicy robi się ciepła druga jest letnia
jedna ma być gorąca a druga bardzo zimna jak jest inaczej nie ma prawa chłodzić, klima do dobicia czynnikiem ;]
bylem w serwisie klimy i czynnika wchodzi 550 mialem 130 ale to wystarczalo zeby czujnik pozwalal zalaczyc sprezarke ale nie mrozilo bo za mało.
tylko teraz pytanie gdzie się czynnik podział... kiedy ostatniio dobijałeś klime ?
Napisal przeciez w pierwszym poscie, ze nabijana rok temu, wiec skoro zostalo 130g czynnika to musi gdzies byc nieszczelnosc.
BTW:
Mega serwis widze wybrales, skoro do EJ/EK wbijaja 550 zamiast 650g czynnika :D