Zobacz pełną wersję : gasnie jak dlugo stoi na sloncu :( d13b2
Witam wszystkich forumowiczow od dawna obserwuje forum natomiast teraz dopiero pisze bo mam problem. Z honda dzieje sie cos takiego ze jak stoi dlugo na sloncu nie jezdze to potem uruchomie przejade jakies 10 km i gasnie odczekam 5 min uruchamia sie i za chwilke znowu gasnie a jak stoi w cieniu i potem jade to jest wszystko ok. Temperatura nie rosnie ponad norme tzn nie grzeje sie autko wiatrak dziala swiece i filtr paliwa wymieniony gaznik przeczyszczony. Moze ktos mial cos podobnego bo w archiwum nie znalazlem
pozdrawiam i czekam na porady
Moze to byc wina stykow w przekazniku pompy paliwowej.
Mariusz19b
25-08-05, 16:51
ja tez obstawiam przekaznik, na sloncu to on jest przyczyna np nie odpalenia auta :wink:
jak postoi na sloncu to zawsze odpale ale podjade 10 km i koniec jazdy pojade do zakladu niech przelutuja te styki w przekazniku i dam znac co i jak dzieki za informacje
[ Dodano: Czw 12 Sty, 2006 ]
no i dalej mi sie dzieje to samo niektorzy obstawiaja modół albo cewke bo wczesniej jak nie bylo instalacji to samo sie dzialo i teraz z instalacja gazowa tez to samo tylko zima trzeba dluzej pojezdzic czyli po nagrzaniu silnika co obstawiacie bo juz nie wiem co robic. Jak jade wszystko ok i nagle gasna kontrolki na przelaczniku gaz benzyna a na desce sie zaswiecaja i stoii.