Zobacz pełną wersję : Okropna wilgoć - Honda V generacja
Od pewne czasu w środku mojego auta zaczeła zbierać się wilgoć. Nie wiem co jest tego przyczyną. Przednia szyba zawsze podczas mrozów jest zamarznieta od środka. Pokryta jest taką warstwą szronu, ze po jego usunięciu całą deske mam mokrą. Do tego, żeby odparowały mi wszystkie szyby musze przejechać ok 6 km na max włączonej dmuchawie. Zauważyłem ostatnio, że cała tylnia podłoga i kanapa jest wilgotna. Nie wiem co zrobić. Czy mam nieszczelne auto? Jeśli zabiezpieczyć coś silikonem to co i dokładnie w jakim miejscu?
POzdrawiam
a użyłeś funkcji szukaj
chyba nie
ja też miałem wilgotna kanape woda dostawała sie przez lamy tylne.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=491436&sid=dfaa54571b59c82471d9e47c2fd0971e#491436
Poza tym jak usuniesz nieszczelność to porozkładaj w aucie zwykłe gazety, dobrze wchłaniają wilgoć.
harpagan czytałem ten post. U mnie wyglada to troche inaczej, bo bagaznik mam suchy. Wilgoć jest pod kanapą i tylnią podłogą. Sprawdzałem tak pobieżnie nadkola i raczej są szczelne. Jutro musze poodkrecać wszystko, bo bardzo mnie to martwi