Zobacz pełną wersję : Kontrolka ladowania swieci dalej po wymianie regulatora i szczotek...
ak jak w temacie... mialem problem z ladowaniem (ladowal 17v) przez co palila mi sie kontrolka. po wymianie regulatora i szczotek kontrolka dalej sie pali... :/ gdzie szukac dalej bo mi sie juz pomysly skonczyly :( silnik to d16z6.
Możliwe ,że diodę na płytce masz uwaloną.Sprawdzałeś altka przed założeniem?
sprawdzalem jeszcze raz dzisiaj wszystko i wyszlo ze na terminalu L i IG w kostce po przekreceniu zaplonu jest napiecie . o ile dobrze rozumiem schemat to na terminalu L powinna byc masa... sprawdzalem i jest przejscie na tych pinach w kostce miedzy soba wiec jesli dobrze rozumuje to mam gdzies przetarte kable. dodatkowo zaczely mi sie swiecic kontrolki abs, a te obwody sa polaczone z tego co widac na schemacie. bledow oczywiscie nie ma. wiec poprawcie mnie jesli sie myle, ale mam przebicie masy do + tak?
rozlozylem na czesci alternator i wyszlo ze na uzwojeniu jest przebicie do obudowy, a diody sa ok... :/ wg serwisowki wszystkie 4 wyjscia z uzwojenia (na stronie 23-124 mozna zobaczyc o co chodzi, ja mam altek denso) powinny miec przejscie wobec siebie a u mnie jeden nie ma za to ma przejscie do obudowy... :/ temat mozna zamknac, alternator do regeneracji/wymiany.