Zobacz pełną wersję : Seo - centralka
Hi,
Chciałbym zamontować czujnik położenia w samochodzie.
Jednakże alarm montowali mi super fachowcy w jednym z gliwickich serwisów alarmowych, a zapomnieli dac mi instrukcji do niego. Co za tym idzie, wszystkie kable wychodzące z centralki są czarne, więc nic nie zdziałam.
Dysponuje może ktoś schematem centralki Seo?
Ewentualnie - montował ktoś czujnik położenia?
==
elb.
Fachowcy, którzy montowali Ci alarm nie mają obowiązku dać Ci schematu montażowego. Dostałeś instrukche użytkownika i tyle. Schematów i instrukcji montażowych nie daje sie klientom. Nie wiem jaki model alarmu seo Ci zamontowali ale zobacz czy w centralce oprócz złącza głównego nie ma jeszcze takiego gniazda 3 pin. to jest gniazdo do czujnika dodatkowego i tam sie trzeba wpiąć z czujnikiem położenia. Ew, Jeśli masz zamontowany czujnik ultradźwiękowy lub wstrząsowy to wepnij sie równolegle z kabelkami do tego czujnika.
Tak zrobię. Dzięki za radę.
Wiesz, skoro im zapłaciłem za montaz, to mogli dać nawet pudełko.
Za montaż czujki położenia krzyczą sobie 15 dyszek. Nie dam im tyle :D
może tak być, nie pamiętam. Dawno nie miałem styczności z tym alarmem. Ale jeśli jest zamontowany jakiś czujnik dodatkowy (ultradźwięki lub wstrząsowy) to nie powinno być problemu z podpięciem tego. Trzeba looknąć do których przewodów jest podłączony i wpiąć sie w te same miejsca.
Spoko, jeszcze nie kupiłem czujki położenia, bo wpierw zbieram informacje jak sie do tego zabrać. W każdym razie, jak już kupie i podłącze, to dam znać na forum co z tego wyszło.
Dodatkowe pytanie - w trakcie podpinania dodatkowyej czujki, czy alarm będzie wiedział, że ją ma, czy trzeba mu zrobić jakiś reset?