PDA

Zobacz pełną wersję : Seo - centralka

e1b3k
04-02-08, 21:36
Hi,

Chciałbym zamontować czujnik położenia w samochodzie.
Jednakże alarm montowali mi super fachowcy w jednym z gliwickich serwisów alarmowych, a zapomnieli dac mi instrukcji do niego. Co za tym idzie, wszystkie kable wychodzące z centralki są czarne, więc nic nie zdziałam.
Dysponuje może ktoś schematem centralki Seo?
Ewentualnie - montował ktoś czujnik położenia?

==
elb.

Kosciech
04-02-08, 21:53
Fachowcy, którzy montowali Ci alarm nie mają obowiązku dać Ci schematu montażowego. Dostałeś instrukche użytkownika i tyle. Schematów i instrukcji montażowych nie daje sie klientom. Nie wiem jaki model alarmu seo Ci zamontowali ale zobacz czy w centralce oprócz złącza głównego nie ma jeszcze takiego gniazda 3 pin. to jest gniazdo do czujnika dodatkowego i tam sie trzeba wpiąć z czujnikiem położenia. Ew, Jeśli masz zamontowany czujnik ultradźwiękowy lub wstrząsowy to wepnij sie równolegle z kabelkami do tego czujnika.

e1b3k
04-02-08, 23:20
Tak zrobię. Dzięki za radę.
Wiesz, skoro im zapłaciłem za montaz, to mogli dać nawet pudełko.
Za montaż czujki położenia krzyczą sobie 15 dyszek. Nie dam im tyle :D

emg
04-02-08, 23:37
w seo nie ma kostki

Kosciech
05-02-08, 08:25
może tak być, nie pamiętam. Dawno nie miałem styczności z tym alarmem. Ale jeśli jest zamontowany jakiś czujnik dodatkowy (ultradźwięki lub wstrząsowy) to nie powinno być problemu z podpięciem tego. Trzeba looknąć do których przewodów jest podłączony i wpiąć sie w te same miejsca.

e1b3k
05-02-08, 09:42
Spoko, jeszcze nie kupiłem czujki położenia, bo wpierw zbieram informacje jak sie do tego zabrać. W każdym razie, jak już kupie i podłącze, to dam znać na forum co z tego wyszło.
Dodatkowe pytanie - w trakcie podpinania dodatkowyej czujki, czy alarm będzie wiedział, że ją ma, czy trzeba mu zrobić jakiś reset?

Kosciech
05-02-08, 17:20
Nic nie trzeba mu robić

e1b3k
05-02-08, 20:28
Dzięki.