Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dławi się przy niskim stanie paliwa.

SebastianJ
02-08-13, 15:38
Jak w temacie. Pacjent to D16V1 - dławi się przy niskim stanie paliwa. Na dwójce zazwyczaj przy 4 tys. obrotów, później przy 5 tys. Na trójce są to już niższe obroty. Po zatankowaniu do pełna problem znika, natomiast często pojawia się, gdy spadnie stan paliwa.

Brylant1
02-08-13, 18:22
Sprawdz filterek przy pompce paliwa, kiedys mialem pacjenta z takimi objawami i filtr bym pokryty galaretowata substancja ktora utrudniala przeplyw paliwa. Wyczysc ten filterek, nic nie kosztuje a moze pomoc.

LemonR
02-08-13, 20:08
Filtr paliwa jest nierozbieralny i można go tylko wymienić, co oczywiście warto zrobić przy takich objawach.

SebastianJ
04-08-13, 21:01
Dzięki Panowie, spróbuję i dam znać. :)

xadrian
05-08-13, 12:59
Panowie u siebie (D16V1) też zauważyłem podobny objaw, a mianowicie jeśli zaświeci się rezerwa to nie mogę przekroczyć 4k obrotów bo jest odcinane paliwo, jeśli lampka rezerwy zgaśnie wszystko jest normalne - tak jest fabrycznie ustawione czy u mnie coś jest nie halo ?

SebastianJ
05-08-13, 21:58
Podejrzewam, że Twój problem jest tożsamy z moim. Dam znać czy wymiana filtra pomogła.

xadrian
06-08-13, 10:44
Ale naprawdę mnie to dziwi, bo jadę sobie kiedyś z niskim stanem paliwa, redukcja biegu i ok 3,5 obrotów, zaczynam wyprzedzać gościa a tu zapala się rezerwa, przekraczam 4k obrotów i ciach odcinka paliwa. Zajeżdżam na stacje tankuję za szalone 20 PLN rezerwa gaśnie i auto jedzie normalnie. Nie było to jednorazowy przypadek. Generalnie staram się nie jeździć na rezerwie sąd nigdy wcześnie nie zaobserwowałem takiego czegoś i trochę mnie to zdziwiło..

xxxCHADZIAxxx
06-08-13, 11:26
a sprawdzaliscie pompke paliwa moze jest za wysoko w zbiorniku i niezaciaga do konca paliwa ??? i jak zaswieci sie rezerwa to odcina zaplon ja bym jeszcze sprawdzil plywak i cala pompke bo moze byc za wysoko i dupa :)

u mnie w crx jest tak ze jest rezerwa i mam jeszcze 10l paliwa w zbiorniku i nie mam sie co martwic pozdrawiam:)

SebastianJ
06-08-13, 22:21
Panowie, problem jakby urósł.. Wymieniłem filtr razem z tą plastikową obudową i wężykami (kupione w ASO). Pompa działa, paliwo pompuje - po odpięciu wężyka przy silniku leci i tam. Rozrusznik kręci, ale nie odpala. Jakieś pomysły?

genior
07-08-13, 07:52
świece