Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Stuka, wali, trzęsie, bije kierownicą

Pitbull
04-02-08, 19:34
Witam wszystkich.
Mój problem polega na tym że, jechałem sobie najnormalniej 50 i na prostej drodze wrzóciłem luz, potem włożyłem bieg i cos zaczeło strasznie walić, więc z prędkościa 10 na godzine dojechałem do domu, dodam że zaczęło też bic na kierownicy, w domu wziąłem samochód na podnośnik i wszystko obejrzałem ale nic nie znalazłem, więc go odpaliłem i wrzóciłem trójke( tek zeby koła w miare szybko sie kreciły) oczywiście wszystko na podnosniku, no i cos strasznie puka, dodam że po raptownym dodaniu gazu dzwiek jest taki jakby młotem w kowadło walic,, po zaciśnieciu jednego hamulaca( jedno kolo sie nie kreci) czus ze półoś bardzo drga.
Co sie mogło stać?? nie wiem układ różnicowy, przegub wewnętrzny, zewnętrzny? dodam że w lewym kole( tam gdzie jest dłuzsza półoś bardziej bije)
aha i nie ma różnicy czy koła sa skręcone czy wyprostowane a na biegu jałowym na postoju nie bije.

pozdrawiam

pawizy89
05-02-08, 22:42
Czyli najprawdopodoniej cos na lini półośka przegób(strzelam) albo moze zabezpieczenie ze sworzenia od wachacza puscilo i sie w przegub wbiło, ale to tylko przypuszczenie. Możliwe jeszcze kolo trze o nadkole ale to byś raczej zauważył :aloha:

Pitbull
06-02-08, 14:01
A co powiecie na tą firmę AD http://moto.allegro.pl/item303192487_firmowy_przegub_honda_civic_95_2001_ tanio.html

Słyszeliście o niej? Warto? Nie chciałbym wymieniać znowu przegubów za 2 miesiące

olo12
14-02-08, 11:02
witam
ja w poniedzialek kupilem identyczny przegob i jak jechalem do mechanika na wymiane to mi strzelil stary calkowicie ze musialem sie holowac.
Ja za przegob zaplacilem 176 zl w innym sklepie byl za 254 zl a w aso zamiennik oferowali za 320 zl a oryginal 721 zl :) wybor nalezy do Ciebie.
Ja jestem juz zadowolony bo jezdze :)

pozdrawiam