Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Spinka osłony silnika (?) po lewej stronie

jash
01-08-13, 21:57
Cześć,

Od kilku dni szperam po necie i wydałem już kasę na nietrafiony zakup spinek. Kupiłem spinki do nadkoli, jednak to, co mam nieprzymocowane, to jest jednak osłona silnika. Tłucze się to podczas jazdy. Myślałem że coś z zawieszeniem nie tak. Całe szczęście nie :D. Spinka ta jest widoczna za kołem po przedniej stronie osi nieco u góry. Żeby ją zobaczyć, trzeba koło skręcić max w lewo (mowa o lewej stronie auta).

I teraz pytanie - nie mogę za nic namierzyć odpowiedniej części na Allegro ani w sklepach internetowych. Czy ktoś z Was ogarniał już ten temat? Zanim pojadę do ASO, jeszcze pytam tutaj.

Artur

Paluch_tcw
01-08-13, 22:02
Przecież tam jest zwykły rozporowy kołek 10 albo 8 dopasujesz uniwersalny to raz, dwa ceny pojedyńczych spinek w ASO są śmieszne (chyba że musisz daleko jechać), trzy http://www.spinkisamochodowe.pl/# wybierz markę i model to pokażą Ci się spinki. Z numerem do motoryzacyjnego i spinka w dłoni :D

jash
01-08-13, 22:34
Dzięki za sugestie. Trochę się poddałem, bo właśnie wyczaiłem spinki w podobnej wyszukiwarce jak pod linkiem i nie pasują. Przyznaję, że nie mierzyłem średnicy otworu.

Ceny w ASO są śmieszne w sensie takim że niskie, czy wysokie? Zakładałem, że w ASO nie opłaca się kupować dupereli :)

Paluch_tcw
01-08-13, 22:52
Są niskie za takie spinki. Tzn około 6 - 7 zł więc dla jednej sztuki czasem nie warto latać i szukać.

szczepar
01-08-13, 23:48
Dla jednej nie warto szukać po 20 sklepach :)
Ale jak zaczniesz grzebać przy samochodzie - to warto kupić sobie wysyłkowo więcej spinek - jeść nie chcą :)
A mniej nerwów jak któraś nie chce wyjść, lub się złamie.

filipfm
02-08-13, 10:01
Są niskie za takie spinki. Tzn około 6 - 7 zł więc dla jednej sztuki czasem nie warto latać i szukać.

to musiało się coś pozmieniać. Jak miałem EP3 to spinki do zderzaków były powyżej 20 zł/szt, a jest ich w zderzaku kilkanaście.
Znalazłem zamiennik w romixie i cena ok 10 zł/szt była wybawieniem :)

4gotten
02-08-13, 10:44
kupa siana nawet jak na zamiennik. W 8 genie dość drogie są spinki mocujące listwy dachowe przy przednich słupkach. Jedna to koszt ok. 20 zł, a na jedną strone potrzeba 3 sztuki.

jash
03-08-13, 10:28
W ASO mi właśnie powiedzieli 5zł/sztuka. Jadę, bo mam dosyć blisko.