Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czym pprzykleic dokładke VTi do zerzaka.

mrozioo
04-02-08, 17:11
Witka, mam w swoim jajku dokładke VTii , jest na wszystkich srubach(jest na blachowkrętach ale to bez różnicy- ważne ze przykrecona), ale odstaje w kilku miejscach od zderzaka, Pytanie czym to przykleic, zeby estetycznie wyglądało i było trwałe ???
jakies kleje, silikony? doradźcie cos

Blend
04-02-08, 17:45
Przykręć na blachowkręty do zderzaka. Tak jest najlepiej, nic nie odstaje. w starych dokładkach odkształcaję sie te mocowania i dokładka zaczyna odstawać.

mrozioo
04-02-08, 17:56
ale ja mam na blachowkretach, to czy śubki to jeden Uj, chodzi o to , ze mi odstaje bo jest krzywa w miejscu gdzie sie ma stykac ze zderzakiem. w Kilku miejscach

ppm702
04-02-08, 18:04
to oryginalna dokładka, czy podróba?

mrozioo
04-02-08, 18:13
kurde ludzie :D przecież pisze ze Dokładka VTi, Jak by to nie była oryginalna to bym napisał ze jakas podróba czy coś. Odstaje dlatego , ze pewnie miała jakis kontakt z krawężnikiem czy czymś tam.

ppm702
04-02-08, 18:20
to proponuję ją wyprowadzić na ciepło. A jeśli nie pomoże to klei do szyb samochodowych

Lcfr
04-02-08, 18:24
to proponuję ją wyprowadzić na ciepło. A jeśli nie pomoże to klei do szyb samochodowych
najlepszy pomysł to włąsnie na ciepło

a z klejeniem to bym sie wstrzymała jak najdłużej...

mrozioo
04-02-08, 19:17
Dzięki panowie. Coś więcej jak mi powiecie na temat tego na ciepło to bym był baaardzo wdzięczny :D Jak ciepło musi byc, i czy zrobie to z dokładka przykreconą do zderzaka, zebym widział czy dobrze przylega? poporsił bym o opis osoby, która robiła podobne rzeczy, tylko jak najdokładniej sie da, bo laik jestem , nigdy nie robiłem czegos takiego.

Blend
04-02-08, 22:04
Ale nie przykręcaj jej tam gdzie seryjnie tylko jak masz to ucho z otworem na śrube to przykręcasz przy samej dokladce - w tedy sie trzyma elegancko.

mrozioo
06-02-08, 13:15
hmm a nie czaisz , ze ona jest dobrze spasowane dołem, tylko góra odstaje w kilu tylko miejscach po uderzeniu ??

proszę o instrukcje, jak sie wyprowadza dokładkę na ciepło :)

ppm702
06-02-08, 13:37
opalarka, delikatnie grzejesz i profilujesz