PDA

Zobacz pełną wersję : Przełożenie kontrolki SRS do innych zegarów

novi
01-08-13, 12:25
Witam. Szukałem, ale ciężko znaleźć konkretnych odpowiedzi na pytanie w temacie. Także pytanko do kogoś kto może już robił coś takiego. W obecnych zegarach ( civic V g ) mam kontrolkę SRS no i chce zamienić zegary, tylko w tych które chce kupić jej nie ma. Ramkę można spokojnie wymienić na taką z okienkiem SRS. Ale co z resztą ? Będę rozkręcał zegary i patrzył, ale przed tym pytam Was o radę. Z góry dzięki.

ma1ster
01-08-13, 14:02
Z tego co pamiętam jest jakiś układ SRS z tyłu liczników, do niego zdaje się podpinamy jakąś nie za wielkich gabarytów kilku przewodową wtyczkę, a cały ten układzik jest zintegrowany z lampką SRS...

Ja bym wyciągnął ten układ SRS i jeśli nie ma możliwości wmontowania go w podzespół liczników, które chcesz zamontować, to trzeba go zwyczajnie zapiąć do wtyczki i niech leży sobie z tyłu, a wyjście żarówki, rozlutować i przedłużyć do dowolnie wybranego przez Ciebie miejsca w podzespole liczników...

Nic trudnego tu nie ma do zrobienia... poza tym obstawiam, że układ ten da się przełożyć i nie trzeba będzie nic kombinować.

novi
02-08-13, 16:49
Dzięki za radę. Rozkręciłem zegary i sytuacja wygląda tak, że normalnie wyciąga się moduł SRS i przekłada do zegarów gdzie go nie było, wszystko p&p. Jedynie trzeba ramki zamienić żeby było okienko na SRS. To tak na przyszłość dla kogoś kto będzie chciał to samo zrobić.