Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z przeciwmgłowymi z tyłu eg4

matth5
31-07-13, 19:12
Witam!! Mam problem z którym walcze już od tygodni, nie mogę połapać dlaczego nie działa mi przeciwmgła z tyłu. Brak napięcia na czerwono żółtym kablu z tyłu, brak napięcia do włacznika.
Podświetlenie przełącznika działa poprawnie, masa też jest. zaś po wciśnięcia nie świeci dioda kontrolna i Brak napięcia na kablu czerwono białym i czerwono żółtym na wtyczce od przełacznika. Poza tym cała elektryka w aucie działa. Bezpiecznik 7.5 nr20 sprawny, główny od świateł pod maską również. Co może byc jeszcze przyczyną?? Proszę o pomoc bo szału dostaje;/

kurgan
01-08-13, 09:29
diody prostownicze. nie wiem czy maja jakies znaczenie. moze ktoras walnela. moje usdmy byly wlasnie tak dlubniete. ale dzialaly.

Młody ŁDZ
01-08-13, 11:05
Zarowka sprawna ? Jezeli nie to sie nie zapali kontrolka.

matth5
02-08-13, 11:38
diody prostownicze. nie wiem czy maja jakies znaczenie. moze ktoras walnela. moje usdmy byly wlasnie tak dlubniete. ale dzialaly.

Kuri, teraz mam czystą instalacje bez diód z innej burty bo myślałem że to przez te rzeźby, ale dalej to samo.

Zarowka sprawna ? Jezeli nie to sie nie zapali kontrolka.
Żarówka 100%, kumpel ma zrobione usdm na oprawce jednowłóknowej i nie ma wogóle przeciwmgły, kabelek jest odłączony, a we włączniku na wszystkich kablech ma napiecie. Ja mam tylko napięcie na podświetleniu przycisku i tyle

kurgan
06-08-13, 07:34
moze kabel ci sie przetarl? albo cos. sprawdz inny przewod