PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie amortyzatory polecacie do 1.8 VTi?

chubik
03-02-08, 23:56
Witam,

kupilem niedawno Hanke MB (B18C4).Ma założone sprężyny Eibacha ale amorki siedzą chyba seryjne i ich żywotnośc zmierza już ku końcowi bo na nierównościach straszliwie auto potrafi mi uciekac "z rąk" tak buja.Mam pytanie do was.Jakie amorki mi polecacie na wymiane?Zakladac standardowe z ASO czy może jest cos lepsiejszego co by pasowało do sprężyn?Oczywiscie takiego żebym pląb nie pogubił.Macie pojęcie wogóle jakiej firmy seryjnie montowane były do VTI.Dzieki za odpowiedz.Pozdr.

Radiowiec
04-02-08, 06:51
Ja wrzuciłem do siebie (D16Y2) Kayaby, chyba najlepsze zamienniki do Hanki i oprócz masakrycznej ceny (330 złotych sztuka) jest ok. A na pierwszy montaż szły chyba oryginalnie amory Delphi. Aha, lepiej od razu użyj opcji SZUKAJ, bo Cię zjedzą koledzy za lenistwo :aloha: Pozdrawiam.

maxx
04-02-08, 08:12
Zarzuć Kayaby gazowe, najlepsze połączenie ceny z jakością

Ja jeżdżę na nich od zawsze i nie narzekam

Pozdr Maxx

chubik
04-02-08, 08:35
Właśnie myślałem o Kayabach ale chlopaki z mojego klubu śmieją się ze mnie ,że to lipa i wogóle.Sztywniaki jedne.Nie lubią zmian.W starej Hance D13B2 wstawiłem Kayaby i było okey;d W serji są Delphi?

Cairo
04-02-08, 13:27
Kayaby, ale AGX z regulacją twardości do obniżonej.
Jak się dobrze postarsz to kupisz kpl za ok 1500pln.

Konrad84
04-02-08, 15:35
Drogie te Kayaby :/ Wolałbym dołożyć 200 zł i kupić KIT KONI :afro:

chubik
02-03-08, 16:29
I właśnie tak zrobiłem.Zakupiłem amory z zestawu Koni 1130 :) Kolo sprzedawał bez sprężyn;) Jeszcze tylko montaż w ASO i jazda w droge;)

tomborek
02-03-08, 17:28
Drogie te Kayaby :/ Wolałbym dołożyć 200 zł i kupić KIT KONI :afro:nie wiem jak teraz, ale ze dwa lata temu kompletowali ten kit z zoltych amorkow KONI i sprezyn Voglandt, ktore (jak mi powiedzieli ostatnio w Anditrading).. sa nie od tego modelu (do MB sprezyny maja ksztalt cylindra, a te z kitu sa beczkowate). w rezultacie z czasem wyrabiaja sie talerzyki i telepie.

abarth81
02-03-08, 19:27
Witam nie bede zakładał nowego wątku, podczepie sie tutaj bo temat podobny, orienruje sie moze ktos czy seryjne sprzezyny od VTi podejda zamiast seryjnych jakie mam teraz Civic MB 27 D14A7 i jesli tak to czy auto delikatnie siądzie i czy nie bedzie problemów z amorkami.

chubik
02-03-08, 21:52
Dlatego kupilem same amory :agent: Sprezyny mam Eibacha :hinczyk: