Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ile pali??

marcii1
03-02-08, 22:44
mam honde civic 1,5 w sedanie w benie o mocy 90 KM.. maialem pelen zbiornik.. czyli 45 literkow.. zrobilem chyba z 400 km i mi sie zaczela rezerwa swiecic?? czyli spalanie mam tak w granicach 10,11 litrow.. fakt ze jezdze po miescie?? ale czy to troche nie za duzo ??

dogg69
03-02-08, 22:56
A ile ci palila przedtem ?
Zima zawsze wiecej pali wiec musisz brac na to poprawke, mi tez ostatnio zaczal wpieprzac wache ( od pelnego korka do dolnej kreski robie minimalnie ponad 400 km ) i tez po miescie.
Wg mnie spoko, jak na upartego to poszukaj na forum milion tematow jest na ten temat co moze byc przyczyna takiego spalania, druga rzecz to tez jakie paliwo lejesz.
Na przyklad:
Jak tankuje na Neste pb98 to zre mi wiecej ni 95 na BP :D :D
No i jazda po naszym pieknym miescie to tez inna sprawa, ostatnio przez pier#$%#$ BUDME zrobilem na pelnym baku 300 kilometrow...

kamil_S_c
03-02-08, 22:57
moje vti 160 km pali 8-9 w miescie i wydeje mi sie ze twoje troche za dozo pali.
Moze zawory itd . Ten silnik niema wielopunktu i moze dlatego tyle pali.
Mozesz zmienic glowe z b7

marcii1
03-02-08, 23:33
Ile przedtem paliła to nie wiem bo ja mam od tygodnia ;D no ale teraz zaleje do pelna i zobaczyny co sie stanie.. moze po prostu poprzedni wlasciciel mial ciezka noge.. bo jak go dostalem to mial ponad 130 kilosow przejechane.. a tankowac bede do na shellu.. mysle zeby tego v-povera 95 jej wlac.. zobaczymy czy spalanie spadnie...

shantillas
03-02-08, 23:36
Pytanie o spalaniu mogłeś zadać w stosownym temacie nie robiąc już śmietniku na forum.

Żeby nie było OT.
Wyreguluj sobie wpierw zawory, sprawdź filtry i sondę.
Moje d15b2 w automacie po mieście teraz zżera 10l/100km. Jak pytałem w twoim innym temacie, nie masz tego sedana w automacie ??

edit: Ok jak manual to sprawdź co powyższe a może uda Ci sie zejść ze spalaniem.

miglancs51
04-02-08, 10:53
hej mam pytanie:)kupiłem niedawno Honde civic Vgeneracji coupe... jest w nich lampka od rezerwy?

tfidos
04-02-08, 11:24
hej mam pytanie:)kupiłem niedawno Honde civic Vgeneracji coupe... jest w nich lampka od rezerwy?nie powinienes miec, ja np. nie mam(protec)

Lukasyaho
04-02-08, 18:38
hej mam pytanie:)kupiłem niedawno Honde civic Vgeneracji coupe... jest w nich lampka od rezerwy?

NIe ma :D musisz się nauczyć z tym żyć :D