PDA

Zobacz pełną wersję : Woda w środku

luki
25-08-05, 12:41
Witajcie. Jestem tu nowy i od razu zwracam sie do was z problemem. W mojej Concerto po deszczu zbiera się woda w okolicy przednich słupków(poniżej deski). Wylewa się na dywanik w momencie gwałtownego ruszenia. Podobno w civiku 5d tez to sie zdarza? Walczył ktoś z tym, bo nie uśmiecha mi się sciąganie całej deski bez powodu?

LIO
25-08-05, 14:12
po dzwonie i nieumiejetnym naprawieniu, to wszystko jest mozliwe. Sprawdz uszczelki, bo, moze potestuj z wężem z wodą w którym miejscu jest nieszczelność

Matey
25-08-05, 14:14
Mnie np. leci przez uszczelke w drzwiach :/ i musze dogiac chyba slupki w drzwiach... Bo jak jade i pada, to mnie kapie na glowe :D

yjaro
05-09-05, 21:43
a ja włąsnie uporałem sie z cieknącą wodą na dywanik pasażera z filtra ppyłkowego.Zdemontowałem podszybie i okazało się ze rynna odprowadzająca wode jest zapchana lisćmi , błotem itp. Ponad to wlot powietrza jest bardzo nisko i podczas pracy wentylatora zasysa odpływającą wode.Wyczyściłem rynienki podniosłem wlot (tzn zamontowałem tam prowizoryczna osłone wykonaną z pleksy) i teraz jest ok.

szalu
06-09-05, 09:43
po dzwonie i nieumiejetnym naprawieniu, to wszystko jest mozliwe. Sprawdz uszczelki, bo, moze potestuj z wężem z wodą w którym miejscu jest nieszczelność

Nie tylko po dzwonie,mój znajomy kupił z salonu nową 7G 1.6 3d i miał basenik pod nogami oczywiście naprawili bo H na gwarancji ale można sie wkur.......

luki
08-09-05, 11:13
Mnie np. leci przez uszczelke w drzwiach :/ i musze dogiac chyba slupki w drzwiach... Bo jak jade i pada, to mnie kapie na glowe :D
Tak to ja miałem w maluchu,dwa palce można było włożyć,ale na szczęście woda wylatywała przez dziury w podłodze :D

goodmen
02-10-06, 09:59
a ja włąsnie uporałem sie z cieknącą wodą na dywanik pasażera z filtra ppyłkowego.Zdemontowałem podszybie i okazało się ze rynna odprowadzająca wode jest zapchana lisćmi , błotem itp. Ponad to wlot powietrza jest bardzo nisko i podczas pracy wentylatora zasysa odpływającą wode.Wyczyściłem rynienki podniosłem wlot (tzn zamontowałem tam prowizoryczna osłone wykonaną z pleksy) i teraz jest ok.

Witam
Mam identyczny problem, a jestem świeżym posiadaczem hani. Jak byś mógł opisać po kolei czynności w kilku zadaniach byłbym wdzięczny.