PDA

Zobacz pełną wersję : Prostowanie felgi stalowej.

matthew_osw
03-02-08, 18:10
Witam. Jak w temacie.

Co sądzicie o zabiegu prostowania felg? Wiem, że robi się to przy aluminiowych, ale jak przy stalówkach? Czy to w ogóle opłacalne? Nie wiem czy kupować nową felgę (chociaż wolałbym nie, bo wtedy jedna będzie nowa, a reszta starych - nieładny efekt). Felga jest wyważona, ale i tak widać jakby "falowała" w trakcie obrotu. Słychać, że łożysko chyba dostało w dupę przez to :/ - szumi przy wyższych prędkościach. Ile może kosztować taki zabieg, czy efekt jest trwały i czy znacie jakiś zakład w okolicach Ostrowa? Bardzo proszę o pomoc!

Lcfr
03-02-08, 18:21
jak ktos zaproponuje cene wyzszą niz 30-40zł za taki zabieg to bym olał i szukał uzywki
kupisz w tej cenie bez problemu...

civicmag2
03-02-08, 18:30
zwykle prostowanie jest od 10 zl , to tez zalezy jak mocno oberwala .
jak ktos zaproponuje cene wyzszą niz 30-40zł za taki zabieg to bym olał i szukał uzywki
kupisz w tej cenie bez problemu jak najbardziej sie z tym zgadzam, ja ostatnio kupilem 4 fele za 160 .

matthew_osw
03-02-08, 18:42
zalezy jak mocno oberwala

tego nie wiem, było już tak jak kupiłem Hanię. Wyszło przy zmianie opon na zimowe, a dopiero teraz mi się o tym przypomniało. Chciałbym wymienić to łożysko, a nie ma sensu później znowu zakładać krzywej felgi, bo to głupiego robota i podwójne koszty. Felga nie jest pokrzywiona na rantach, wizualnie jest wszystko ok. Tylko podczas jazdy "faluje" - nie wiem jak to lepiej określić.

Ostatnie pytanie panowie - jak z trwałością tego zabiegu? Nie wykrzywi się felga znowu po przejechaniu kilku km?

mackovv
12-02-08, 17:20
nie wykrzywi się jak bedzie dobrze zrobiona-wyprostowac felge stalowa jest prościej niz aluminiową którą to osłabia (ze względu na własciwości fizyczne materiału)