Zobacz pełną wersję : Chłodnica klimatyzacji
przemoc666
29-07-13, 19:51
Witam, czy mam do wymiany chłodnicę klimatyzacji w EK4 rok 99,
czy do tego modelu podejdą chłodnice z innych wersji silnikowych, albo z 5D.
Jest tego sporo na allegro i nie chciałbym przepłacić za dopisek Vti w tytule aukcji. No i zależy mi na używce bo zamiennik to już przerabiałem w oplu astrze i był g.. wart.
Ogólnie sprawdzałem tez na stronkach z częściami i wygląda na to,że to samo ale na stronie z oryginalnymi częściami www.lingshondaparts.com numery OEM już się różnią.
Można liczyć na pomoc?
nie kupuj używanej bo to jest c**** warte kupuj tylko nowa chłodnicę
chłodnice do klimy to bardzo skoplikowany temat , najlepiej pojsc do hurtowni przytargac starą i powiedziec ze chcesz taka tylko nowa
inaczej moze cie czekac kilka tygodni zabawy w wysyłanie i odsyłanie
+ możessz zostać 2-3 chłodnicami które nie pasuja ale oodac ich nie bedziesz mogł bo zeby sprawdzic gwinty trzeba zerwać plombę próżniowa
Reaktor dobrze mowi, sam wiem po sobie ze uzywka nijak sie nie oplaca. Wydajnosc klimy jest mierna na uzywce. Kupisz nowa do tego ususzacz i masz klime z ktorej bedziesz zadowolony przez kilka nastepnych lat.
Tylko nowa. Uzywane to takie same smietniki jak Twoja obecna i szkoda na nie kazdego grosza.
Wystarczy, ze w sklepie powiesz, ze chcesz Nissens 94290, Hella 8FC 351 037-021, NRF 35264 i gotowe :)
przemoc666
30-07-13, 11:46
Wielkie dzięki za info.
Szczerze nie spodziewałem się takiego obrotu spraw:) a to dlatego,że oplu astrze III nowa chłodnica klimy + coś tam, zamienniki oczywiście, kosztowały mnie jakiś czas temu ok500zł a po dwóch latach jak auto sprzedawałem to już na owej chłodnicy coś tam się pojawiało gość co kupował mi to pokazywał bo się chwaliłem że klima jak nowa.
Wychodzi że z chłodnicą wody też nie ma się co szczypać tylko szykować kasę na nową, bo w sumie to wygląda już bardzo słabo całe szczęście temp jeszcze nie rośnie.
Witam, z jakiej inne wersji civica będzie pasować chłodnica klimatyzacji (skraplacz) do civica eg4 z 94?
na allegro znalazłem coś takiego z 5D mc2 i na oko wygląda podobnie do tej która mam w eg4, będzie pasować u mnie?
http://allegro.pl/chlodnica-klimy-ci...294977056.html
Witam, z jakiej inne wersji civica będzie pasować chłodnica klimatyzacji (skraplacz) do civica eg4 z 94?
na allegro znalazłem coś takiego z 5D mc2 i na oko wygląda podobnie do tej która mam w eg4,
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuCl6n2V-U5aQWPhb9zwoA8leJ2by8-RkoCtnRYAmHBtO_ztgyeOJetGdb
umiesz czytac co jest wyzej napisane?
z zadnej bo wsamym eg było montowane kilka modeli
odkopie temat...
Wystarczy, ze w sklepie powiesz, ze chcesz Nissens 94290, Hella 8FC 351 037-021, NRF 35264 i gotowe
Orientujesz się może czy ta Hella podejdzie tez do EJ9 1.4 ?
Do mojego modelu w katalogu, wychodzi inny model Hella, ale jest o 2cm mniejszy po bokach z kolei ta z twojego nr szer/wys ma zbliżone ,ale szerokość 20mm zamiast 16mm
odkopie temat...
Orientujesz się może czy ta Hella podejdzie tez do EJ9 1.4 ?
Do mojego modelu w katalogu, wychodzi inny model Hella, ale jest o 2cm mniejszy po bokach z kolei ta z twojego nr szer/wys ma zbliżone ,ale szerokość 20mm zamiast 16mm
Właśnie o to chodzi - większa efektywność w oddawaniu temperatury do otoczenia.