PDA

Zobacz pełną wersję : Chłodnica klimatyzacji

przemoc666
29-07-13, 19:51
Witam, czy mam do wymiany chłodnicę klimatyzacji w EK4 rok 99,
czy do tego modelu podejdą chłodnice z innych wersji silnikowych, albo z 5D.
Jest tego sporo na allegro i nie chciałbym przepłacić za dopisek Vti w tytule aukcji. No i zależy mi na używce bo zamiennik to już przerabiałem w oplu astrze i był g.. wart.

Ogólnie sprawdzałem tez na stronkach z częściami i wygląda na to,że to samo ale na stronie z oryginalnymi częściami www.lingshondaparts.com numery OEM już się różnią.
Można liczyć na pomoc?

reaktor
29-07-13, 20:08
nie kupuj używanej bo to jest c**** warte kupuj tylko nowa chłodnicę

chłodnice do klimy to bardzo skoplikowany temat , najlepiej pojsc do hurtowni przytargac starą i powiedziec ze chcesz taka tylko nowa

inaczej moze cie czekac kilka tygodni zabawy w wysyłanie i odsyłanie
+ możessz zostać 2-3 chłodnicami które nie pasuja ale oodac ich nie bedziesz mogł bo zeby sprawdzic gwinty trzeba zerwać plombę próżniowa

Brylant1
29-07-13, 22:17
Reaktor dobrze mowi, sam wiem po sobie ze uzywka nijak sie nie oplaca. Wydajnosc klimy jest mierna na uzywce. Kupisz nowa do tego ususzacz i masz klime z ktorej bedziesz zadowolony przez kilka nastepnych lat.

spychu
29-07-13, 22:40
Tylko nowa. Uzywane to takie same smietniki jak Twoja obecna i szkoda na nie kazdego grosza.

Wystarczy, ze w sklepie powiesz, ze chcesz Nissens 94290, Hella 8FC 351 037-021, NRF 35264 i gotowe :)

przemoc666
30-07-13, 11:46
Wielkie dzięki za info.
Szczerze nie spodziewałem się takiego obrotu spraw:) a to dlatego,że oplu astrze III nowa chłodnica klimy + coś tam, zamienniki oczywiście, kosztowały mnie jakiś czas temu ok500zł a po dwóch latach jak auto sprzedawałem to już na owej chłodnicy coś tam się pojawiało gość co kupował mi to pokazywał bo się chwaliłem że klima jak nowa.
Wychodzi że z chłodnicą wody też nie ma się co szczypać tylko szykować kasę na nową, bo w sumie to wygląda już bardzo słabo całe szczęście temp jeszcze nie rośnie.

micado
28-04-15, 00:38
Witam, z jakiej inne wersji civica będzie pasować chłodnica klimatyzacji (skraplacz) do civica eg4 z 94?

na allegro znalazłem coś takiego z 5D mc2 i na oko wygląda podobnie do tej która mam w eg4, będzie pasować u mnie?
http://allegro.pl/chlodnica-klimy-ci...294977056.html

reaktor
28-04-15, 00:50
Witam, z jakiej inne wersji civica będzie pasować chłodnica klimatyzacji (skraplacz) do civica eg4 z 94?

na allegro znalazłem coś takiego z 5D mc2 i na oko wygląda podobnie do tej która mam w eg4,

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuCl6n2V-U5aQWPhb9zwoA8leJ2by8-RkoCtnRYAmHBtO_ztgyeOJetGdb
umiesz czytac co jest wyzej napisane?

z zadnej bo wsamym eg było montowane kilka modeli

endriu21
11-07-17, 19:12
odkopie temat...

Wystarczy, ze w sklepie powiesz, ze chcesz Nissens 94290, Hella 8FC 351 037-021, NRF 35264 i gotowe

Orientujesz się może czy ta Hella podejdzie tez do EJ9 1.4 ?

Do mojego modelu w katalogu, wychodzi inny model Hella, ale jest o 2cm mniejszy po bokach z kolei ta z twojego nr szer/wys ma zbliżone ,ale szerokość 20mm zamiast 16mm

PlushaQ
11-07-17, 22:30
odkopie temat...

Orientujesz się może czy ta Hella podejdzie tez do EJ9 1.4 ?

Do mojego modelu w katalogu, wychodzi inny model Hella, ale jest o 2cm mniejszy po bokach z kolei ta z twojego nr szer/wys ma zbliżone ,ale szerokość 20mm zamiast 16mm

Właśnie o to chodzi - większa efektywność w oddawaniu temperatury do otoczenia.