Zobacz pełną wersję : Jakie zabezpieczenia???
Witam,
mam parę pytań odnośnie zabezpieczeń waszych Civików,
1) czy w Civicu z 2002 roku fabrycznie montowali alarm czy tylko na życzenie klienta,
2) jak z montażem mechanicznej blokady skrzyni biegów,
3) może macie jakiś zaufany warsztat w Warszawie montujący zabezpieczenia co by było kompetentnie i w przyzwoitej cenie.
4) co szczególnie mi polecicie do zamontowania w celu poprawy bezpieczeństwa.
Dzięki za info
lukas-comp
04-02-08, 12:16
1. na zyczenie klienta
2. ? jesli pytanie jak wyzej to tak samo
3. nie, bo jestem z Kraka
4. Jak zlodziej ma ukrasc to i tak ukradnie. Dla amatorow wystarczy alarm Seo, Proxima i do tego blokada skrzyni biegow.
Ubezpieczyć. Ubezpieczyłem tylko od kradzieży, niewiele to kosztuje, ale śpi się spokojniej.
Pozdrawiam A.
Cytat:
Ubezpieczyć. Ubezpieczyłem tylko od kradzieży, niewiele to kosztuje, ale śpi się spokojniej.
Pozdrawiam A.
Dokładnie, mam pełny pakiet AC i sprawa załatwiona.
Co do zabezpieczeń fabryczny immo + alarm z centralem.
Jak chcesz się kosztować to załóż jakieś odcięcie zapłonu na wszelki wypadek.
pozdro :agent:
Jakbyś potrzebował zabezpieczyć Hanke to wal na pw.
Marek Podlaskie
31-08-08, 10:34
Pozdrawiam A.
Witam.A ile kosztowalo ubezpieczenie od kradziezy .Jak mozesz podaj jakies namiary na firme gdzie mozna ubezpieczyc jak piszesz tanio.Pozdrawiam Marek
Moja H to rocznik 2001, posiadam zniżkę 60 %w PZU, ubezpieczałem tylko od kradzieży, w styczniu i przy sumie ubezpieczenia 25000 zł składka płatna w II ratach wyniosła 215 zł.
Oczywiście przy tego typu ubezpieczeniach jest wiele czynników, które mają wpływ na wysokość składki.
Słyszałem, że PZU nie prowadzi już ubezpieczenia tylko od kradzieży, nie wiem ile w tym jest prawdy?
Pozdr. F.
Witam.A ile kosztowalo ubezpieczenie od kradziezy .Jak mozesz podaj jakies namiary na firme gdzie mozna ubezpieczyc jak piszesz tanio.Pozdrawiam Marek
ja właśnie liczę składkę do hani mr01 z motorem 1,4 pakiet ac+oc
przy założeniu jakiegoś wkładu własnego 10-15% takie ceny:
axa ok910 PLN
supermatket ubezpieczeniowy ok1200
link4 ok2000
przy maksymalnych zniżkach.
czy jest coś tańszego niż axa.... bo jak nie to chyba na nich się zdecyduję
Marek Podlaskie
08-09-08, 14:38
Witam.Zobacz jeszcze w Inter Risk.Poprzednio to byla Cigna Stu.Ja w Bialymstoku za oc Hondy 160 km 2.0 zaplacilem 460 ZL przy znizce 60 procent
a moje zdanie jest takie, że OC można sobie wykuić "byle gdzie" (bo w razie czego nie TY sciągasz kasę)
natomiast w przypadku AC, gdzie TY czerpiesz w polisy- najlepiej zapłacić drożej (preferowane PZU) i mieć spokojną głowę, że jak coś sie stanie to nie będziesz musiał jeździć 1000 razy, wysyłać pism itp żeby o swoje się prosić;
z doświadczenia empirycznego wiem, że zdażają się poważne problemy z wypłatą odszkodowania przez różne "tańsze" firmy...
owszem zapłacisz drożej, ale życie jest takie- żeby spać spokojnie CHARACZ zapłacisz musisz:D
a jeśli chcecie tanio- statnio wykopałem coś takiego jak benefia24.pl (check this out)
szymon1777
10-09-08, 11:45
http://www.autoalarmy.net/index.htm polecam tą firmę chłopaki znają się na żeczy
Marek Podlaskie
10-09-08, 13:25
Zdecydowanie masz racje.Tansze firmy oferuja tansze ubezpieczenie ,ale wliczaja w tym udzial wlasny.Trzeba dokladnie wszystkiego sie dowiedziec i przeczytac umowe i warunki.Bo potem jest bieda.Ale sa rozne firmy.Moze Generali?