PDA

Zobacz pełną wersję : Tuning optyczny po taniości:)

JonyBravo1985
29-07-13, 14:09
Witam!!! Jestem nowy na forum ale już dawno powinienem się zalogować. Chciałbym się podzielić kilkoma rzeczami które jak mi się wydaje poprawiły wygląd mojego auta a nie kosztowały majątku. Dobrze wiemy że nie wszystkich stać na 1.8 VTi z USA R type dlatego nie wielkim nakładem finansowym i własną pracą można osiągnąć całkiem niezły rezultat:) Swoją Hondę kupiłem w 2012 w czerwcu i miało być to typowe auto pt: mam wszystko w d... Auto ma słuzyć tylko do jazdy z Punktu A do punkt B. Ale po prostu z Hondą tak się nie da;) Poza Audio i centralnym zamkiem którego nie było zająłem się strefą wizualną czyli: Pomalowaniem czarnych elementów w kolor nadwozia tj: Lusterka, Listwy boczne i zderzaków, tylną ramkę pod Tablicą rejestracyjną oraz progami. Po tym Zabiegu Autko zyskało troszkę młodszego wyglądu a cała impreza kosztowała mnie +/- 200zł (podkład, lakier, taśma ochronna, folia malarska, papier ścierny). kupiłem też końcówkę na tłumik za 30zł która zardzewiała po 3 miesiącach "LOL" Dokupiłem alufelgi za 500zł 15" i już można było pokazać się Hanią i lekko wyróżniać.
Oto Honda od razu po kupnie: http://imageshack.us/a/img20/4826/km6j.jpg
tu po face-liftingu:) :
http://imageshack.us/a/img703/5720/2tak.jpg
http://imageshack.us/a/img545/7797/uwe4.jpg

Zaraz po zimie postanowiłem odświeżyć troszkę felgi więc pomalowałem w jakże modny BLACK MATT:) koszt 60zł (podkład, lakier, taśma ochronna)
http://imageshack.us/a/img46/6223/18a2.jpg
http://imageshack.us/a/img405/8323/bukf.jpg

Chciałem też przyciemnić szyby ale jakoś nie miałem czasu i garażu więc oddałem do zakładu gdzie wzięli 300zł ale uważam że warto było
http://imageshack.us/a/img854/2362/haqm.jpg

Zainspirowany podświetlaniem INDIGLO który to zestaw można kupić na alledrogo za ponad 100zł postanowiłem zrobić zamiennik używając taśmy led w kolorze BLUE:) Koszt: 20zł i cały boży dzień.
konsola środkowa i przyciski od ogrzewania szyby i przeciw mgielnych też oczy wiście świecą na niebiesko:) EFEKT PORAŻAJĄCY!!!!
http://imageshack.us/a/img22/24/bdwi.jpg

Troszkę nie pasował mi przedni grill który miał za dużo srebrnego więc znów czarny MATT poszedł w ruch. Koszt: Żaden bo Spraye zostały mi jeszcze z kół. Ramka srebrna na czarno a sam znaczek srebrny Hondy na Biało w kolor Auta i znów odjęło mu latek:)
http://imageshack.us/a/img189/6092/26fi.jpg

Pomalowaniu uległy też zaciski hamulcowe i bębny w kolor auta. Koszt 59zł by MOTIP. Jak dla mnie niezbędna rzecz aby podkreślić Czarne felgi które niestety się troszkę zlewają z resztą.
http://imageshack.us/a/img89/3079/uckp.jpg
http://imageshack.us/a/img42/8611/v184.jpg

Udało mi się wyrwać po całkiem niezłej Cenie sprężynki Eibach -40mm koszt nowych to 250zł używki znajdziecie nawet za 150:) troszkę roboty i osoba do pomocy.

Na koniec zrobiłem coś co zawsze robiłem w NFS Underground czyli podświetlanie podwozia. Ja podświetliłem same progi i jak dla mnie jest ok

Oto efekt końcowy aczkolwiek mam folię Black Matt która pójdzie na Dach (200zł) lakierowanie kosztowało by 600zł. Pomalowaniu ulegnie tylny znaczek hondy i wymontowanie tylnej wycieraczki. I to by było na tyle.
http://imageshack.us/a/img191/7976/9cc2.jpg

ajj z tym Eibachem to mi się pochrzaniło troszkę. Używki kosztują 250 nowe 450.

mixturant
29-07-13, 17:15
Kolego, szczerze to Ameryki nie odkryłeś z tymi modami... Konieczny jest nowy temat? Załóż temat swojego auta i tam się chwal modami. W szczególności poświetlanymi progami...

Maskunt
29-07-13, 17:19
Wiejski tuning...

JonyBravo1985
29-07-13, 17:27
nie rozumiecie sensu tego tematu i tyle. Chodziło o to żeby ktoś sobie mógł wejść i zobaczyć jak za 1000zł całkowicie zmienić wizerunek auta i tyle. Nie chodzi o odkrywanie ameryki która już dawno została odkryta. a co do wiejskiego tuningu to co Ci po tym że masz dobrze zrobioną Hondę jak sam wyglądasz jak wieśniak. jak to mówią nie szata czyni człowieka. xD

probestic
29-07-13, 17:35
Chodziło o to żeby ktoś sobie mógł wejść i zobaczyć jak za 1000zł całkowicie zmienić wizerunek auta i tyle

Mhhhymmm ... sęk właśnie w tym, że dla Ciebie są to zmiany na + , a dla innych zdecydowanie na - ... i wypadałoby się grzecznie z taką krytyką pogodzić, bo szczerze mówiac, 1000 zł piechotą nie chodzi, ale znam też lepsze sposoby na spożytkowanie takiej gotówki.

Syszka
29-07-13, 17:39
Hm dobrze i tanio?? nie da się tak.Podświetlenie progów do Hondy nie pasuje.

JonyBravo1985
29-07-13, 17:48
progi to kit który nie kosztował mnie nic poza 3h pracy. Nie jeżdże przecież z tym bo po pierwsze mandacik szybko wpada po drugie jest to więś ale tak jak pisałem mam sentyment do NFS Undegrounda tak wielki że musiałem to zrobić. Co do zmian na - ? hmm pomalowane felgi na czarny mat jest minusem? Zaciski malowane na czerwono są wsią przy silniku 1,4 ja pomalowałem w kolor nadwozia. Ciemna szyba daje bardzo duży komfort w takie dni jak dziś w aucie nie jest tak gorąco a pozatym nikogo nie kusi co mam w bagażniku. Malowanie listew w kolor nadwozia bardzo odmładza auto. Poza tym jest to rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje. Jednym podoba się typowy STOCK innym nie. Dla mnie np grill a'la Type R To mega wieś.. i ta siatka... Dosłownie Grill w pełnym znaczeniu tego słowa

probestic
29-07-13, 17:52
progi to kit który nie kosztował mnie nic poza 3h pracy. Nie jeżdże przecież z tym bo po pierwsze mandacik szybko wpada po drugie jest to więś ale tak jak pisałem mam sentyment do NFS Undegrounda tak wielki że musiałem to zrobić. Co do zmian na - ? hmm pomalowane felgi na czarny mat jest minusem? Zaciski malowane na czerwono są wsią przy silniku 1,4 ja pomalowałem w kolor nadwozia. Ciemna szyba daje bardzo duży komfort w takie dni jak dziś w aucie nie jest tak gorąco a pozatym nikogo nie kusi co mam w bagażniku. Malowanie listew w kolor nadwozia bardzo odmładza auto. Poza tym jest to rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje. Jednym podoba się typowy STOCK innym nie. Dla mnie np grill a'la Type R To mega wieś.. i ta siatka... Dosłownie Grill w pełnym znaczeniu tego słowa

Żalisz się teraz, czy chwalisz ? ... bo gorzkie żale to w kościele na najbliższej parafii.

Sam piszesz, że o gustach się nie dyskutuje, a jednak pierwszy jesteś do dyskusji. Chyba liczyłeś się z krytyką zakładając ten temat ? No a jeśli nie, to po prostu go usuń, i koniec problemu :)

JonyBravo1985
29-07-13, 18:01
Dosłownie nie wiem co napisać. Wiecie co to jest dyskusja? chyba nie bardzo za to krytyka wam idzie idealnie. A wasze Hondy są równie cudowne jak wy sami...

mixturant
29-07-13, 18:04
Coś czuję, że długo nie zagrzejesz miejsca na tym forum...

Syszka
29-07-13, 18:07
Dosłownie nie wiem co napisać. Wiecie co to jest dyskusja? chyba nie bardzo za to krytyka wam idzie idealnie. A wasze Hondy są równie cudowne jak wy sami...
Każdy wyraża swoje zdanie ale z tego co widzę to Ty kolego prowokujesz teraz.

JonyBravo1985
29-07-13, 18:11
O panie. W sumie to będzie moje pierwsze forum na którym będę jeden dzień. Jak wcześniej czytałem tu jakieś tematy to każdy był dla siebie życzliwy i pomocny (głównie czytałem tematy o tym jak coś było nie tak, jakieś stuki czy woda w kabinie itp) Pomyślałem wtedy o cholera fajnie by bylo mieć kilku znajomych co w razie W Pomogą co i jak. Loguję się więc wczoraj założyłem jeden jedyny Post O jakiś tam zmianach za nie wielką kasę i nagle zostaje oceniany jedynie negatywnie. Co kolwiek nie napiszę to w przesłanu dostaję: Jesteś Głupi idź stąd. No w każdym bądź razie co jak co Miło nie było. Dziękuję za wszystko i pozdrawiam

Syszka
29-07-13, 18:14
O panie. W sumie to będzie moje pierwsze forum na którym będę jeden dzień. Jak wcześniej czytałem tu jakieś tematy to każdy był dla siebie życzliwy i pomocny (głównie czytałem tematy o tym jak coś było nie tak, jakieś stuki czy woda w kabinie itp) Pomyślałem wtedy o cholera fajnie by bylo mieć kilku znajomych co w razie W Pomogą co i jak. Loguję się więc wczoraj założyłem jeden jedyny Post O jakiś tam zmianach za nie wielką kasę i nagle zostaje oceniany jedynie negatywnie. Co kolwiek nie napiszę to w przesłanu dostaję: Jesteś Głupi idź stąd. No w każdym bądź razie co jak co Miło nie było. Dziękuję za wszystko i pozdrawiam

Albo ja jestem ślepy i nie widzę żeby ktoś napisał ,,Jesteś Głupi idź stąd'' nawet w przesłaniu

zakit
29-07-13, 18:15
jestes oceniany negatywnie, bo to co zrobiles jest negatywne. ot co - zrobiles to, to teraz przyjmij krytyke...

jak dla mnie to jedyne co zrobiles to zniszczyles piekną bazę do porządnego samochodu.

MM63
29-07-13, 18:17

To słowo często tu pada - wieś. Czerwone czy jakiekolwiek inne zaciski nie są wsią, ale osobiście uważam, że bębnów lepiej nie podkreślać kontrastującym kolorem.
Ogólnie nie tak źle, ale stylizację na nfs zostaw na wieczory przed kompem. Mówię o tych progach.

Gdzie Ty w ogóle jeździsz z tymi jarzeniówkami? Przecież miniesz radiowóz i zatrzymanie gwarantowane. Poza tym ktoś na widok tych progów zrobił "wow", czy wręcz przeciwnie? :>

Maskunt
29-07-13, 18:17
Dla Ciebie wiejskim tuningiem jest grill z Ek9 i masz do tego prawo, tak samo jak ja mam prawo nazwać wiejskim tuningiem jebitne ledy w zegarach, czy pod progami. Chcesz, to sobie dołóż jeszcze stalowe dywaniki i nakładkę na kierownicę z Tesco, to Twój samochód i Tobie ma się podobać, ale jeśli wrzucasz jakieś modyfikacje na forum, to licz się z ich oceną, nie zawsze pozytywną.

I uważałbym na teksty w stylu:

co Ci po tym że masz dobrze zrobioną Hondę jak sam wyglądasz jak wieśniak.

Po mnie to spływa, ale trafisz kiedyś na kogoś kto sobie takie osobiste wycieczki zapamięta, a potem będziesz chciał na jakiś spot/zlot przyjechać i może być niemiło.

Syszka
29-07-13, 18:20
Krytyka będzie zawsze ale trzeba umieć ją przyjąć a nie obrażać się.

JonyBravo1985
29-07-13, 18:22
No i w koncu się doczekałem. Nie można było tak od razu? Napisać co wg was jest nie tak i tyle. Zawsze to nabiorę nowych przemyśleń i może w przyszłości będę uważał na kolejne auto. Co do malowania zacisków i bębnów to długo się wahałem i dlatego zdecydowałem że będzie to neutralny biały a nie zielony jaskrawy czy też czerwony lub pomarańczowy.

Dla Ciebie wiejskim tuningiem jest grill z Ek9 i masz do tego prawo, tak samo jak ja mam prawo nazwać wiejskim tuningiem jebitne ledy w zegarach, czy pod progami. Chcesz, to sobie dołóż jeszcze stalowe dywaniki i nakładkę na kierownicę z Tesco, to Twój samochód i Tobie ma się podobać, ale jeśli wrzucasz jakieś modyfikacje na forum, to licz się z ich oceną, nie zawsze pozytywną.

I uważałbym na teksty w stylu:

Po mnie to spływa, ale trafisz kiedyś na kogoś kto sobie takie osobiste wycieczki zapamięta, a potem będziesz chciał na jakiś spot/zlot przyjechać i może być niemiło.

To nie było pod Twoim adresem. Chociaż mogło tak zabrzmieć za co przepraszam

Gdzie Ty w ogóle jeździsz z tymi jarzeniówkami? Przecież miniesz radiowóz i zatrzymanie gwarantowane. Poza tym ktoś na widok tych progów zrobił "wow", czy wręcz przeciwnie? :>
Nie no! Tak jak pisałem jest to bajer/wiejski bajer jak kto woli który włączam tylko jak chcę komuś pokazać. Może i w innym gronie się poruszamy ale z moich znajomych wszyscy robią wow chociaż jest to Wieś i to na maxa. Ale póki nie włącze to nic nie widać.

A co do tych całych modyfikacji to na celu miałem jak najbardziej odmłodzić auto stąd LEDy w zegarach, malowany Grill i listwy. I jak dla mnie to działa bo kto nie widzi mojego auta i pyta o rok i mówie 98 to każdy obstawia na powyżej 2000. Czy to zasługa moich modów czy zadbanego auta nie wiem aczkolwiek wcześniej takich reakcji nie było.

jestes oceniany negatywnie, bo to co zrobiles jest negatywne. ot co - zrobiles to, to teraz przyjmij krytyke...

jak dla mnie to jedyne co zrobiles to zniszczyles piekną bazę do porządnego samochodu.

Co ja właściwie zniszczyłem? Czy zrobiłem coś co jest nieodwracalne?

Poza tym pracuje na budowie i przy wykończeniówce. Nie macie pojęcia po jakich partaczach wchodziłem i powiem wam że "z każdego Gó... da się wyjść xD"

Kriss91
29-07-13, 19:51
Fajnie, że robisz coś samemu z autem, ale nie wszystko co uda się zmodyfikować własnymi "palcyma" jest z korzyścią dla ogólnego wyglądu. Malowanie progów czy lusterek jest ok, ale już wszelkie podświetlenia rodem z NFSa to już relikt minionej epoki i nikt już do tego nie wraca (tak jak oczo****e dresy z ortalionu :p). Auto robisz pod siebie, jak już wielokrotnie się słyszy na forum, ale jeśli chcesz usłyszeć więcej pozytywnych opinii, musisz "niestety" podążać za pewną modą, nurtem modyfikacji. Dobrze, że masz chęć do własnoręcznych modów, ale jak już ktoś tu wspomniał, tanio nie zawsze oznacza dobrze. Czasami jednak lepiej dozbierać więcej grosza niż kupić tanie, słabo wyglądające felgi i odmalowywać je sprayem, co w ogólnym rozrachunku wcale nie poprawiło ich wyglądu w znaczący sposób. Też nie lubię ładować grubej kasy w modyfikacje, ale staram się raczej ustrzelić dobre części w niskiej cenie, niż brać coś jak leci, bo jest tanie.

maciu$
29-07-13, 20:40
Ale co ten temat tutaj w ogóle robi? Nie mogłeś po prostu założyć tematu swojego auta w odpowiednim dziale gdzie byłoby miejsce na spusty... i odpusty.

mes
29-07-13, 20:54
A ja jestem za takim tematem. Każde inne spojrzenie może być dla kogoś cenne, a niemało osób tutaj zagląda chcąc właśnie "przerobić" swój samochód po taniości.
Nie mówię żeby zaraz wklejać wieś tuning, bo od tego jest m.in. temat "Ustrzelone", tylko kto chce to dołoży tutaj swoje parę groszy jak za małą kasę przerobił wizualnie furacza.
Jest masa durnych tematów typu: "lakierowanie lusterek" które mogły by być wrzucone właśnie w ten jeden.
Kolega może swoją drogą założyć temat o swojej Hondzie.

Co do zmian wizualnych w tej białej japonce to jestem na tak, lakierowanie na biało ok, felga ok, LEDy faktycznie dają efekt przy białej budzie, chociaż sam bym nie zamontował, ale jak to u japońców - im więcej kolorów tym lepiej :D

JonyBravo1985
29-07-13, 21:22
A jednak doczekałem się jakiś neutralnych komentarzy i po części zrozumienia. Dzięki wielkie:)
pomijając już moje ledy w progach które można zdemontować w 5 minut ale je zostawiam ponieważ u mnie ludzie często narzekają na hałas i powietrze i tak marzą o życiu na wsi... więc chociaż troszeczkę przybliżę im ten klimat ;P
Co do felg to szkoda mi wydawać 1000zł na nowe 16" na których będę jeździł po swoich super "równiutkich" ulicach jak wóz z węglem żeby tylko nie uszkodzić czy pogiąć. Z tymi się coś stanie - mówi się trudno i wtedy pomyślimy. I tak po obniżeniu -40mm muszę znacznie uważać na krawężniki itp. Może jak bym miał drugie auto to to przerobił bym na całkowity Type R i na pewno nie z silnikiem 1.4 ale nie mam więc postawiłem zrobić coś dla siebie indywidualnego. Tandetnego ospojlerowania i stickerów zakrywających miejsc rdzy też nie ma więc wydaję mi się że nie mam się czego wstydzić (póki nie odpale Ledów rzecz jasnaxD )

avanti0
29-07-13, 21:27
Hmm czegoś tu nie rozumiem,skoro sam wiesz i zdajesz sobie sprawę,że te ledy to wiocha na maxa to czemu chcesz je zostawić ?

AltairV
29-07-13, 21:44
ja to powiem tak tuningi nie sa dla biednych jak robisz cos po taniosci to albo jest kupa albo to sie zaraz wysra i tyle.

JonyBravo1985
29-07-13, 21:50
tak jak pisałem sentyment do NFS a poza tym możesz mi wierzyć lub nie ale obracam się w takim towarzystwie 99% z moich znajomych uważa te Ledy za wielkie WOW. A swoją drogą skąd się wziął fakt że podświetlanie podwozia to wieś? Pytam bardziej z Ciekawości. Nie widziałem jeszcze nikogo na wsi kto miał by takie coś zamontowane żeby stało się to aż tak wielką wizytówką każdego wieśniaka. Mało tego, jak żyję nie widziałem nigdy na żywo auta z podświetleniem podłogi (wyjątkiem są SZYBCY i WŚCIEKLI i wcześniej wspomniany NFS. A poza tym ogólnie WIEJSKI TUNING wziął się stąd że niektórzy montują jakieś wielkie Spojlery zwane Ławkami czy jakieś inne duperele typu Angel Eye o tandetnej jakości do swojego zdezelowanego auta któremu już nawet Blacharz rodziny Coperfiieldów by nie pomógł. W Blacharkę swojego auta wsadziłem ponad 1200zł ponieważ słynne nadkola się posypały. Auto od strony Mechanicznej bez zastrzeżeń jak i blacharskiej. Pomalowane kilka elementów przeze mnie oraz felgi które uważam że prezentują się zdecydowanie lepiej niż w wersji pierwotnej. Jedynie co mógł bym uznać ze porażkę to malowane bębny ale teraz felgę ładnie widać. (powinien być Swap Układu hamulcowego tylnego na tarcze). A i jeszcze jedno mam zmieniony układ wydechowy tylko nie wiem czy o tym mówić ponieważ może okazać się kolejnym wiejskim elementem xD

ja to powiem tak tuningi nie sa dla biednych jak robisz cos po taniosci to albo jest kupa albo to sie zaraz wysra i tyle.
Z tym się Zgadzam W końcu sam tytuł "TUNING PO TANIOŚCI". Ale w takim odświeżeniu felg czy malowanych listwach co się może zepsuć?.. no w sumie niewiele. Wydatek nie wielki a zawsze coś. Nie każdego stać na nowe felgi za ponad 1k

MM63
29-07-13, 22:57
tak jak pisałem sentyment do NFS a poza tym możesz mi wierzyć lub nie ale obracam się w takim towarzystwie 99% z moich znajomych uważa te Ledy za wielkie WOW. A swoją drogą skąd się wziął fakt że podświetlanie podwozia to wieś? Pytam bardziej z Ciekawości. Nie widziałem jeszcze nikogo na wsi kto miał by takie coś zamontowane żeby stało się to aż tak wielką wizytówką każdego wieśniaka. Mało tego, jak żyję nie widziałem nigdy na żywo auta z podświetleniem podłogi (wyjątkiem są SZYBCY i WŚCIEKLI i wcześniej wspomniany NFS. A poza tym ogólnie WIEJSKI TUNING wziął się stąd że niektórzy montują jakieś wielkie Spojlery zwane Ławkami czy jakieś inne duperele typu Angel Eye o tandetnej jakości do swojego zdezelowanego auta któremu już nawet Blacharz rodziny Coperfiieldów by nie pomógł. W Blacharkę swojego auta wsadziłem ponad 1200zł ponieważ słynne nadkola się posypały. Auto od strony Mechanicznej bez zastrzeżeń jak i blacharskiej. Pomalowane kilka elementów przeze mnie oraz felgi które uważam że prezentują się zdecydowanie lepiej niż w wersji pierwotnej. Jedynie co mógł bym uznać ze porażkę to malowane bębny ale teraz felgę ładnie widać. (powinien być Swap Układu hamulcowego tylnego na tarcze). A i jeszcze jedno mam zmieniony układ wydechowy tylko nie wiem czy o tym mówić ponieważ może okazać się kolejnym wiejskim elementem xD

Z tym się Zgadzam W końcu sam tytuł "TUNING PO TANIOŚCI". Ale w takim odświeżeniu felg czy malowanych listwach co się może zepsuć?.. no w sumie niewiele. Wydatek nie wielki a zawsze coś. Nie każdego stać na nowe felgi za ponad 1k

Mówiąc "wieśniak" nikt nie ma tutaj na myśli osoby mieszkającej na wsi, bardziej stan umysłu.

Czemu jarzeniówki pod podwoziem są niefajne? Były fajne, jak w telewizji leciał ten taki popularny film (który to rok był? 2003?). Wtedy nie było mowy żeby zobaczyć na naszych drogach samochód z czymś takim. A teraz? Teraz podświetlane podwozie jest jak ortalionowe dresy i muzyka zespołu boys.
Sam mówisz, że to głupie, wiec po co?

Jakby tak pomyśleć pod kątem praktyczności, to jak to wygląda? Podwozie ma to do siebie, że ma kontakt z brudem. Jak te żaróweczki i plątanina kabli potem wygląda...

CRX1
29-07-13, 23:01
Może kiedyś zobaczę białą hankę na Wrocku ,jak zwolnię :-)Dopiero zaczynasz przygodę z autem.Fajnie ,że część robisz sam.Zawsze jest tak ,że dzisiaj masz taki plan ,a na nowy sezon wpada do głowy nowy.Taniochą nie da się wszystkiego zrobić ,bo jest to na krótko.Wiocha to lans VW Golfem pod Żabką,a tu wypadałoby koledzy ,po prostu grzecznie wyrazić swoją opinię w sposób bardziej zrozumiały,bo utarło się ,że co nie moje to wiocha.Diody pod progami podpiąc pod alarm i niech sobie świecą .

Guscioren
29-07-13, 23:07

Nawet nie wiesz jak się mylisz ;)
Co do przeróbek tego auta osobiście mi większość się podoba. Tylko większa część osób zapomina pewną złotą myśł "de gustibus non disputandum est"

CRX1
29-07-13, 23:10
A tak co do podświetlania ,to trzeba skorzystać z internetu i poprzeglądać z zeszłego roku salony tuningowe W Europie i USA. Wiele projektow, za naprawdę grubą kase ma podświetlane podłogi ,środki ,koła .I powiem wam, ze takie podświetlenie ,sporo kosztuje.Nawet nie będę wklejał linków,sami możecie to sprawdzić.

JonyBravo1985
29-07-13, 23:31
Podziękowania dla pana CRX za słowa otuchy:) Po pierwszych komentarzach zacząłem wątpić całkowicie w swój gust a raczej w jego brak :/ Co do podświetlanych podłóg modnych w 2003 r to powiedz mi czy jazda Hondą Civic z 98r jest wsią? te auto przecież było modne w latach 96-2001? nie można porównywać podświetlania do ortalionowych dresów. Te dresiki zawsze były ch... i takimi pozostaną a podświetlania miały miejsce i niektórym do dziś się podobają. Sam popadłem w stereotyp że podświetlanie jest wiejskie bo inni tak uważają i tak się utarło. Ale nie wiem czy wyglądało by to wieśniacko gdyby nocą grupka Civic ów powiedzmy ze 4 każdy z innym podświetlaniem pojechała by sznureczkiem przez miasto (ciągle ten NFS w głowie siedzi:) Co do wykonania podświetlania jest pełna profeska kabelka nie zobaczysz ani jednego pod spodem. Wrócę jednak do wiejskiego stylu i teraz ja coś napiszę: Śmieszy mnie fakt jak ktoś robi R Type style mając 1.4 pod maską. Tak samo jak beemki i ospojlerowanie m3 a silnik 1.6 1.8. To tak jak widzisz gościa wypakowanego a sam wsadzasz sobie poduszki pod bluzkę i udajesz koksa??? nie jest to trochę żałosne? i w dodatku zero własnej inicjatywy czy pomyślunku. Najlepiej kupić gotowy grill, lotkę i inne z z tej serri i klepać kolejnego Civa w tym samym stylu. Odróżnić je można jedynie po kolorze.

Tylko większa część osób zapomina pewną złotą myśł "de gustibus non disputandum est"

Dokładnie! Lepiej wyzwać od wiochy:/

Lucius
30-07-13, 00:17
Każdy ma swój gust to jest niezaprzeczalne. Nie zarabiam wiele i wiele części staram się kupować po okazyjnych cenach. Dla mnie osobiście większość modów w twoim aucie jest na plus. Jedyne co mi się nie podoba to właśnie to podświetlenie podwozia. Auto powinno przyciągać uwagę nienagannym stanem nadwozia, kolorem, felgami a nie światełkami jak na choince. Też posiadam 1.4 ale udało mi się nawet z tej jednostki osiągnąć w miarę odpychające się auto. Również jestem maniakiem stylistycznym i kocham dodatki mimo iż nie było mnie na nie stać. Ale jak się tylko chce da się to osiągnąć...

http://img.tapatalk.com/d/13/07/30/dyqemyta.jpg
http://img.tapatalk.com/d/13/07/30/yhu2a8um.jpg

To moje auto... Czy to jest wg Ciebie wiocha? Odpowiedz szczerze..
Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

CRX1
30-07-13, 00:20
A jednak wkleję linka ,dla tych ,którzy coś piszą ,a nieruszą tylka na fajne imprezy tuningowe.

http://www.youtube.com/watch?v=2m40rN9p58k

Przecież z takich imprez czerpie się pomysły ,lub tez je zmienia ,ale jest to podstawowa baza na mody.Wiadomo ,że nie wszystko da się (względy finansowe itp)zastosować do normalnie używanego auta.

Lucius
30-07-13, 00:41
Wiesz jaka jest różnica w tuningu na filmie który pokazałeś od tego który panuje na forum? Dodatki jakie mamy na autach służą przedewszystkim podkreśleniu marki. Ekspozycja tego co w Hondzie najlepsze. To co pokazałeś na filmie to ekspozycja gustu właściciela i jego wyobraźni.

CRX1
30-07-13, 01:09
Jesteś kolego w błędzie,to forum zrzesza różnych ludzi,takich co chwalą serię i takich co tuninguja na całego.Podam Ci przyklad np CRX M!r@s-a,Del Sol Delansola ,który zakwalifikował się właśnie na ten salon w zeszłym roku.Solkę swoją sprzedał po wizycie na salonie w Krakowie ,za sporą kasę,a foty są nadal w internecie.Czy też mam wkleić linka?

Tak jak mówiłem internet to nie tylko forum.

http://www.youtube.com/watch?v=p1uAnYv18bw

http://www.youtube.com/watch?v=6NZxaE7Di-s

Tematy ich są na forum .

A tak na przyszłość to szacun dla tych co latają autkami z H ,rzeżbią ,lub nie ,bo mogli by przesiąść się do tikacza (tańszy) i wiązać go drutem,zamykać na kłódkę ,a i też jeżdzi.

JonyBravo1985
30-07-13, 01:55
O panie ja znam tą del Solkę.. .chyba.. Latałem na moto w 2012 w maju bodajże i na ul. piłsudskiego zauważyłem to cudo. Na światłach zatrzymałem się obróciłem do tyłu i walnołem fotkę bo byłem zachwycony.

rbkt666
30-07-13, 01:57
Jony - a więc :p co bym zmienił... no to podświetlenie wygląda jak wygląda, elegancko jak na mój gust zdecydowanie nie... pomalowanie zacisków dobry pomysł, ale jak jeden z kolegów wspomniał - podkreślanie bębnów to nie jest dobry pomysł, nie ma się czym chwalić :P Podświetlenie zegarów - kiedyś miałem czerwone, niby fajne, ale po jakimś tygodniu czy dwóch denerwowało i widać było, że takie nie do końca udane - np. w panelu wentylacji nie było widać w ogóle "niebieskiej poświaty zimnego powietrza". Tak czy siak jak Tobie się podoba takie podświetlenie to spoko. Pytanie czy nie daje Ci po oczach :P

A swoją drogą, że tak spytam: "inne duperele typu Angel Eye o tandetnej jakości" - faktycznie są takie tandetne? Chciałem coś fajnego z soczewkami, albo cokolwiek innego co zaświeci lepiej niż seria - która w zasadzie świeci, delikatnie mówiąc - tragicznie.

JonyBravo1985
30-07-13, 02:01
To moje auto... Czy to jest wg Ciebie wiocha? Odpowiedz szczerze..
Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

W sumie gdybym miał w takim kolorze zrobił bym podobnie. Jedynie felgi... hmmm ciężko powiedzieć. Zwracają na siebie uwagę ale nie wiem czy to jest maximum jakie mogą wnieść do wyglądu auta. I Halogeny tego typu nigdy mi się nie podobały ale tak pozatym ok

Jony - a więc :p co bym zmienił... no to podświetlenie wygląda jak wygląda, elegancko jak na mój gust zdecydowanie nie... pomalowanie zacisków dobry pomysł, ale jak jeden z kolegów wspomniał - podkreślanie bębnów to nie jest dobry pomysł, nie ma się czym chwalić :P Podświetlenie zegarów - kiedyś miałem czerwone, niby fajne, ale po jakimś tygodniu czy dwóch denerwowało i widać było, że takie nie do końca udane - np. w panelu wentylacji nie było widać w ogóle "niebieskiej poświaty zimnego powietrza". Tak czy siak jak Tobie się podoba takie podświetlenie to spoko. Pytanie czy nie daje Ci po oczach :P

A swoją drogą, że tak spytam: "inne duperele typu Angel Eye o tandetnej jakości" - faktycznie są takie tandetne? Chciałem coś fajnego z soczewkami, albo cokolwiek innego co zaświeci lepiej niż seria - która w zasadzie świeci, delikatnie mówiąc - tragicznie.

Podświetlanie zegarów mam na potencjometrze 1,5k więc doregulowałem do stanu nie oślepiania:) Fakt u mnie na niebieskim nie widzę czerwonego paska ale nie specjalnie mi t oprzeszkadza. co do lamp ANGEL EYES to jest dopiero bieda. Jak już to przeróbka fabrycznych lamp czyli wmontowanie soczewki. i xenononu zabawy jest trochę ale efekt końcowy... MIAZGA!!!!

http://www.xenonowe.pl/index.php?MENU=galeria&id=36&title=Daewoo-Lanos- Lampy z Civa wyglądały podobnie, naprawdę ładnie tylko ta cena...

JonyBravo1985
30-07-13, 11:25
Pytanie do Lucius:
Co to za tłumik?
Lampy tył są z wersji przed liftem czy oklejone folią bo jakoś nie widzę białego kierunku?

A co do mojej, co dla niektórych wiejskiej wizji mojej Hondy to zawsze wyznawałem zasadę: Rób wszystko by nie być taki jak inni:) Pozatym Civic jest chyba najbardziej podatną bazą na modyfikacje optyczne wystarczy popatrzyć na Alledrogo ile tam pierdółek do Civów można kupić są nawet 3 silniki VTi 170km ale 5k to już troszkę za dużo na modyfikację aczkolwiek kusi mnie cholernie:)

CRX1
30-07-13, 17:08
Co byś za żarówki nie wsadził do serii ,to i tak świecą fatalnie.Od czterech lat latam na białych xenonach i jest przed CRX-em biało,nic nie padło wszystko działa .

O panie ja znam tą del Solkę.. .chyba.. Latałem na moto w 2012 w maju bodajże i na ul. piłsudskiego zauważyłem to cudo. Na światłach zatrzymałem się obróciłem do tyłu i walnołem fotkę bo byłem zachwycony.
Bywał u nas na spotach i jest na stronie klubowej.Na żywo ,cacucho.Na białej podsufitce ,była pajęczyna z pająkiem :-)

JonyBravo1985
31-07-13, 01:10
Xenon? Ale na zwykłą lampę bez soczewki? musiał bym to zobaczyć bo non stop czytam opinie że bez soczewki do xenonu nie podchodź.
Co do DelSolki to jedyne co pamiętam że miała xenon zamontowany a prowadził ją młody chłopaczek w kręconych włosach. Dawno żadne Auto nie zrobiło na mnie takiego wrażenia. Autko widziałem dokładnie 30kwietnia 2012 pytanie tylko czy to ta sama czy może chłopaczek zrobił pod ten styl w każdym bądź razie wyglądała cudownie.

CRX1
31-07-13, 01:33
Zrobił od podstaw jest temat tej solniczki.Nazbierał pucharów i jest to auto nie tuzinkowe.Także forum zrzesza róznych pasjonatów spod marki H.Soczewka i xenon wymiata wszystkie żarówki .Wpadasz na spot i sam zobaczysz jaka jest różnica .Napewno jak zapragniesz ,to znajdzie się człowiek ,który zamontuje soczewki w twoich lampach.Wiem ,że sebas ogarnia temat.Znajdziesz go na tym forum i na http://www.honda-crx.info/forum/index.php
A spoty odbywają się b.często ,nawet dzisiaj był,bo film z nocnej jazdy ludzie kopiowali :-)

JonyBravo1985
31-07-13, 14:26
No co do xenonu to racja Soczewka + xenon mmm lepszego oświetlenia chyba nie znajdę nigdzie. Na Xenononwe.pl przerabiają właśnie zwykłe lampy. montują soczewkę i xenon. Dodatkowo można zlecić im pomalowanie odbłyśnika albo miejsca między odbłyśnikami np. na czarno lub jak tam się chce. No na spotek jakiś chętnie bym się wybrał i zobaczył co i jak:)

zakit
31-07-13, 17:51
czarek z poznania ma takie lampy, i ja mialem takie lampy - obecnie ma derg. robione samemu, soczewka + xenon

ats6
31-07-13, 17:58
Trochę nie kumam podejścia tutejszych ludzi do tematu.
Przecież o gustach się nie dyskutuje. Można ocenić itd. ale można to zrobić kulturalnie i zamiast "Wiocha" napisać coś na zasadzie "nie podoba mi się, zrobiłbym inaczej, widzę to inaczej" itd. Uważam, że ktoś kto pisze "wiocha" czy "wieśniackie" w pewien sposób obraża posiadacza danego auta. Zresztą wyobrazić sobie wystarczy tylko odwrotną sytuację, gdybym ja o czyimś modzie napisał "g ó wniane". Z pewnością nie spotkało by się to z życzliwym odbiorem.
Druga rzecz, której nie rozumiem i nigdy nie będę rozumiał to moda czy to na ubiór czy na wygląd auta. Uważam, że osoby idące z "nurtem mody" to osoby bez własnej osobowości w danym temacie.
Kurcze, auto ma się podobać właścicielowi, równie wieśniacki może być znaczek w aucie Type R jak i podświetlenie w progach. Mimo, że ja bym sobie nie montował "neonów" to strasznie mnie wkurza jak ktoś mi narzuca co powinienem sobie w swojej Hondzie robić, bo to wygląda teraz fajnie i każdy tak ma. W takim momencie mówię fuck off i tyle. Wg mnie jeśli ktoś sobie ****ie zamiast karoserii nawet przyklejony dywan to ok, ważne, że mu się podoba i ma u mnie szacunek.
Johny bravo, jak dla mnie szacun, że zabrałeś się za wszystko co wymieniłeś samemu i pamiętaj, to Tobie ma się podobać autko przede wszystkim. Polecam nie zwracać uwagi na wiadomości pozbawione konstruktywnej krytyki.
yo!

JonyBravo1985
31-07-13, 22:10
czarek z poznania ma takie lampy, i ja mialem takie lampy - obecnie ma derg. robione samemu, soczewka + xenon

Można prosić jkaieś fotki albo linki bo może faktycznie bym się jednak zdecydował:)

ats6 dzięki za zrozumienie:) Z początku po zamieszczeniu swojego posta i pierwszych odpowiedzi typu wiocha itp podłamałem się troszkę ponieważ w autko wpakowałem troszkę kasy i dużo dużo czasu. Prawie wszystko zrobiłem sam (poza wymianą nadkoli i przyciemnianiem szyb). Ale już potem zrobiło się jakby lepiej i nawet doszło do mnie że autko robiłem pod siebie i mi się bardzo podoba i nie potrzebnie się w ogóle przejmowałem opinią ludzi których nawet nie znam i pewnie nigdy nie zobaczę. A póki co autko się podoba moim wszystkim znajomym których widuje na co dzień więc chyba z moim Civem nie jest aż tak źle:) Poza tym autko odzwierciedla mój gust i styl dla nie których "wieśniacki" ale teraz mam to głęboko w 4 literkach. A zasada jest prosta co do innych: nie ważne co gadają ważne żeby gadali np. o mnie i moich wiejskich neonach:) Przynajmniej stworzę sobie w ten sposób mały "exegi monumentum" :D

JonyBravo1985
01-08-13, 00:24
A co do DELSOLA to udało mi się znaleźć tą fotkę na kompie. może to ta sama:)
http://imageshack.us/a/img203/9485/vp1n.jpg

CRX1
01-08-13, 02:26
Nie może ,tylko to jest solka Delansol-a.

http://www.honda-crx.info/forum/printview.php?t=46673&start=0&sid=fec861571e8be403ddd840dc2e414816

Na spocie ,na BP

http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=52133&postdays=0&postorder=asc&start=0

JonyBravo1985
01-08-13, 09:46
Tyle aut po 500tyś złoty po mieście jeździ mimo to ten DenSol Tamtego dnia a w zasadzie nocy wzbudzał ogromną sensację. Jechałem jakiś czas za nim, przed i chyba nie było osoby co by się nie obejrzała. Idę o zakład że taki Crx zapada o wiele bardziej w pamięć niż doprowadzony do stanu fabrycznego civic.
A co do Twojego Crx-a to chyba widziałem Cie ze 2 tyg temu lub może 1,5 na ulicy Ślężnej. Jechałeś Ślężną i zatrzymałeś się do skrętu w lewo w Wiśniową. Jechałeś z kimś o ile w ogóle to byłeś ty:)

poniak
01-08-13, 10:37
Wg. mnie to tak: jak już te tylne szyby przyciemniłeś to przyciemnij również przednie boczne. Tą folię czy ten lakier z tylnych lamp bym wywalił, tylne bębny na czarno, to całe podświetlenie podwozia out, i podświetlenie zegarów na biało chociażby. Ale to moje zdanie, pomalowanie plastików czarnych w kolor było dobrym pomysłem, felgi też nie są złe, pozdro. ; )

JonyBravo1985
01-08-13, 12:14
Co do tylnych szybek to są przyciemnione na max ponieważ mam odsłonięte audio i żeby nikogo nie kusiło bo tanie nie było. Bocznych przyciemnić się boję ponieważ jakoś ta policja zawsze się czepia i pewnie nawet jak będę miał 15% plus 15% fabrycznego przyciemnienia to i tak jak będą chcieli to dowodzik pójdzie. "Tą folię czy lakier z tylnych lamp" tam nic nie ma jakoś zdjęcie tak wyszło :D co do bębnów to jest taka opcja że pójdą na czarno. Podświetlenia jak na złość nie usunę nigdy a prawda taka że jak bym tego na fotce nie miał włączonego to nigdy nikt by się nie dowiedział. Podświetlanie zegarów... a więc tłumaczę dlaczego niebieskie: zielone było stosowane już od lat w polonezach, białe/żółte w maluchach, biały zimny jeszcze by był nawet ok ale taki jest zastosowany w VW Golf VII bodajże, czerwony AUDI/VW IV, niebieski bardzo odświeża i jest bardzo niespotykanym kolorem podświetlania deski rozdzielczej. Osobiście jeszcze nie widziałem. Dzięki za Posta bez używania obraźliwych słów:) i co? MOŻNA??!!!

Lucius
01-08-13, 12:22
Pytanie do Lucius:
Co to za tłumik?
Lampy tył są z wersji przed liftem czy oklejone folią bo jakoś nie widzę białego kierunku?

Lampy są od przedlifta bo to jest przedlift ;) A tłumik to Mtech M-1501 - raczej nie należy do gatunku cichych..

A niebieskie podświetlenie jest w golfach 4 oraz passatach B5.

Owszem racja każdy robi auto dla siebie to nie ulega wątpliwości ale nikt z drugiej strony niczego nie narzuca Ci. A każde pokazanie auta większej ilości osób wiąże się z dobrymi lub złymi komentarzami. Nurtów tuningowych jest bardzo dużo - jedni budują auta typowo na rajdy, inni dążą do maksymalnej gleby a jeszcze inni lubią po prostu wszelkie jdm-owskie dodatki. Każdy chce by to właśnie jego auto było tym, które się wyróżnia i którzy wszyscy podziwiają ale niestety gust jest jak dupa. Każdy ma swoją...

Większą cześć modów w moim mniemaniu zrobiłeś całkiem dobrych i gratki za to, że umiesz to zrobić samemu - wielu nawet nie potrafi zdjąć pokrywy silnika bo uważa to za wielki tjun.. Na początku 2000r jarałem się bardzo takimi dodatkami jak neony itp itd bo wtedy była na to moda. Szybcy i wściekli itp itd :rolleyes: Ale czasy się zmieniają i dziś ja bym tego nie założył bo dla mnie to po prostu nie wygląda.. Masz białą ejotkę hmm pokaże Ci jak zrobiona biała ejota mi się marzy :

http://www.youtube.com/watch?v=KAmtLwz6b4U

JonyBravo1985
01-08-13, 12:35
Zmyliły mnie zderzaki bez listew:/ Będziesz w przyszłości zamieniał lampy tył na biały kierunek czy nie ma to wg Ciebie większego znaczenia? Co do tłumika to z tego co wyczytałem to masz regulację głośności to jest zdecydowany +. Ja u siebie zamontowałem ULTERA bo jak usłyszałem co niektóre golfy itp z tłumikami uniwersalnymi z końcówką jak rura od kibla to sobie dałem spokój z głośnym tłumikem i na tamten czas tylko ulter wydał się w miarę sensowny a o M tech nie słyszałem.

A niebieskie podświetlenie jest w golfach 4 oraz passatach B5.

Mylisz się kolego:) jest podświetlanie klimy i radia. Zegary są czerwone:)

Lucius
01-08-13, 12:46
Wystarczy kupić zderzak z przodu od wersji coupe i z tyłu z wersji poliftowej i tym samym pozbywasz się listew.. Lampy oczywiście zmienię tylne na takie z białym kierunkiem zwłaszcza, że mam już białe kierunki z przodu i znacznie lepiej to wygląda. Owszem jest w zestawie silencer, który znacznie wycisza cały układ ale głośność wydechu to nie tylko sam tłumik końcowy. Ja mam zmieniony cały układ z B16A2 czyli 2 cale plus do tego kolektor 4-2-1 plus tłumik środkowy o długości prawie 50 cm od DjHammera dzięki czemu wydech jest w pełni przelotowy a jednocześnie w miarę cichy :) Prawda jest taka, że dobry tłumik kosztuje... Dobre tłumiki można kupić od Saitiego u nas na forum lub właśnie u DjHammera - oboje mają swoje ogłoszenia w dziale giełda.

Edytowałem post wyżej to możesz przeczytać :)

EDIT:

http://www.youtube.com/watch?v=igE5XKSbTBU

Nie mylę się ;)

JonyBravo1985
01-08-13, 12:56
Co do białej ejotki to gdybym od samego początku wiedział, że będę się bawił z nią to nie kupił bym właśnie tej tylko coupe i na pewno nie z silnikiem 1.4. I tak włożyłem w nią więcej kasy niż miałem zamiar łącznie około 6ooo PLN jak zrobienie blachy, AUDIO, zawias które były najdroższe w tej zabawie. Już czasu nie liczę ile spędziłem przy tym aucie. Jest to jednak bardzo fajna zabawa ale na oklejeniu dachu folią która już czeka kończę temat tego samochodu. Albo pójdzie na sprzedaż albo kupię następny a ten zostawię na zimę (mam zamontowane webasto na pilota:))). Przez chwilę kusiłem się na swap silnika Vtec 1.6 160km ale to już chyba nie ma sensu.

Civic z filmiku to CUDO w Każdym calu!!!! Gdybym miał garaż to bym sobie flaki wypruł żeby taki kupić. Moja hondzina jest już po przejściach jeżeli chodzi o blachę:( niby wszystko jest ok bez korozji ale idealnie nie jest. Żeby było tak jak z filmiku po pierwsze musiał bym wyhaczyć taką pewną z małym przebiegiem w 100% bezwypadkową i najlepiej białą. Do tego musiał bym zarabiać więcej niż teraz. po trzecie musiał bym mieszkać gdzieś gdzie są ładne drogi/ulice jak to się tam nazywa bo jak bym miał taką po Wrocławiu jeździć to bym się zapłakał. Na zimę Autko stało pod domem jakieś 2 m od i z dachu domu (Kamienica) Spadła wilka hałda śniegu prosto na dach. Huk był takim, że myślałem, że auto pójdzie na złom. Szybko wybiegłem po zgarnięciu zbrylonego śniegu i lodu okazało się że wszytko ok prawie... Dach nie był pognieciony i dalej wypukły ale niestety w drugą stronę;( Dosłownie mało się nie rozryczałem. Szybko w panice otworzyłem drzwi zdecydowanie od środka wypchnąłem do zewnątrz głośny brzdęk i dach wrócił do poprzedniego stanu. mimo to pozostały delikatne wgniecenia widoczne jedynie pod światło. Stąd pomysł by okleić czarnym matem żeby nie odbijał światła:(

[QUOTE=Lucius;2040786

Nie mylę się ;)[/QUOTE]

Zwracam honor i chylę czoła mój błąd.

Co do tłumika to podejrzewam że razem wyniósł coś koło 1,5 lub więcej. I piszesz, że nie zarabiasz dużo... W takim razie w stosunku do Ciebie to ja nie zarabiam w ogóle :/

Lucius
01-08-13, 13:35
Co do białej ejotki to gdybym od samego początku wiedział, że będę się bawił z nią to nie kupił bym właśnie tej tylko coupe i na pewno nie z silnikiem 1.4. I tak włożyłem w nią więcej kasy niż miałem zamiar łącznie około 6ooo PLN jak zrobienie blachy, AUDIO, zawias które były najdroższe w tej zabawie. Już czasu nie liczę ile spędziłem przy tym aucie. Jest to jednak bardzo fajna zabawa ale na oklejeniu dachu folią która już czeka kończę temat tego samochodu. Albo pójdzie na sprzedaż albo kupię następny a ten zostawię na zimę (mam zamontowane webasto na pilota:))). Przez chwilę kusiłem się na swap silnika Vtec 1.6 160km ale to już chyba nie ma sensu.

Civic z filmiku to CUDO w Każdym calu!!!! Gdybym miał garaż to bym sobie flaki wypruł żeby taki kupić. Moja hondzina jest już po przejściach jeżeli chodzi o blachę:( niby wszystko jest ok bez korozji ale idealnie nie jest. Żeby było tak jak z filmiku po pierwsze musiał bym wyhaczyć taką pewną z małym przebiegiem w 100% bezwypadkową i najlepiej białą. Do tego musiał bym zarabiać więcej niż teraz. po trzecie musiał bym mieszkać gdzieś gdzie są ładne drogi/ulice jak to się tam nazywa bo jak bym miał taką po Wrocławiu jeździć to bym się zapłakał. Na zimę Autko stało pod domem jakieś 2 m od i z dachu domu (Kamienica) Spadła wilka hałda śniegu prosto na dach. Huk był takim, że myślałem, że auto pójdzie na złom. Szybko wybiegłem po zgarnięciu zbrylonego śniegu i lodu okazało się że wszytko ok prawie... Dach nie był pognieciony i dalej wypukły ale niestety w drugą stronę;( Dosłownie mało się nie rozryczałem. Szybko w panice otworzyłem drzwi zdecydowanie od środka wypchnąłem do zewnątrz głośny brzdęk i dach wrócił do poprzedniego stanu. mimo to pozostały delikatne wgniecenia widoczne jedynie pod światło. Stąd pomysł by okleić czarnym matem żeby nie odbijał światła:(

Zwracam honor i chylę czoła mój błąd.

Co do tłumika to podejrzewam że razem wyniósł coś koło 1,5 lub więcej. I piszesz, że nie zarabiasz dużo... W takim razie w stosunku do Ciebie to ja nie zarabiam w ogóle :/

Powiem Ci tak.. Moja Honda też jest po przejściach ale prawie wszystko da się naprawić. Oklejenie czarnym matem chyba za wiele nie pomoże na wgniecenia bo i tak będą one widoczne. Tutaj jedyniepomoże lekkie zaciągnięcię szpachelką i pryśnięcie farbą. Co do układu wydechowego to wystarczy polować na okazje i można naprawdę wiele zbudować niskim kosztem. Kolektor 4-2-1 używany ale w dobrym stanie kupisz już za 150 zł, tłumik środkowy udało mi się wyrwać za 80 zł!! Wydech z B16A2 za 200 zł i końcowy za 150 zł. Oszczędzam na mechanikach bo zakładam to wszystko sam i nie trzeba wielkiej filozofii do odkręcenia i przykręcenia paru śrubek. Poza tym rozłożyłem to wszystko w czasie a sam zarabiam troszkę ponad minimalną krajową.. Da się? Da się!

JonyBravo1985
01-08-13, 13:50
Wgniecenia są bardzo płytkie i gładkie więc nie powinno być problemu. Nawet na obecną chwilę jak się nie popatrzy pod odpowiednim kątem to nie ma śladu. Co do szpachli to jestem jej wielkim przeciwnikiem. Poprzednio jeździłem e36 która wyglądała cudownie zwłaszcza ze miały kompletny m3 pakiet z tym że do składania jej użyli chyba nawet przystanku autobusowego:/ W takim razie tłumik skompletowałeś za naprawdę rozsądne pieniążki. Sama końcówka kosztuje chyba ze 4paczki na sklepie. Mechanikom wolę nie zostawiać swojego auta. Jak by nie patrzeć nikt nie obejdzie się z nim lepiej i delikatniej jak ja sam:) Póki co tylko zbieżność ustawiam właśnie u niego. Pieniążków to mi zawsze brak. I zamiast jechać sobie gdzieś na wakacje to ładuję w auto kasę i ciągle sobie obiecuję że to już koniec...

Lucius
01-08-13, 14:00
Też jestem jej wielkim przeciwnikiem (szpachli) ale jeśli sprawa dotyczy dachu i jest to tylko punktowe to nic złego się nie stanie. Oczywiście najlepiej byłoby wyciągnąć wgniotę ale szansa, że nie będzie wogóle widoczna jest bardzo mała.. Tak jest z większością rzeczy w moim autku, że wole robić je samemu. Nie dość, że frajda to i kasa w kieszeni zostaje..

A auto to niestety skarbonka bez dna. Oszczędności zaczną się wtedy gdy sprzedasz albo kupisz sobie tico w gazie.

Pieniążków to mi zawsze brak. I zamiast jechać sobie gdzieś na wakacje to ładuję w auto kasę i ciągle sobie obiecuję że to już koniec...

Ja tak już mówię od 3 lat. I wiesz co? Ja już przestałem sobie obiecywać, że to koniec bo to się nie da :) Powoli do celu a da się pogodzić nawet małe zarobki z utrzymaniem auta. Załóż temat swojego auta w odpowiednim dziale czyli "Nasze Hondy" >> "VI gen" i tam będziemy myśleć co można będzie ciekawego zrobić z Twoim autem bez rujnowania budżetu. Pozdrawiam

JonyBravo1985
01-08-13, 14:15
I w sumie to jest chyba jedyna wada Hondy Civic... Ze nie da się nie ładować w nią kasy i mam tu na myśli dobrowolne ładowanie a nie z przymusu że silnik się skończył itp. No nic po oklejeniu zobaczę jak końcowy efekt i jak się okaże że nie jestem w 100% usatysfakcjonowany to na handel i od nowa kupie jakąś bazę pod mody:)

zakit
01-08-13, 14:29
zobacz sobie temat mojego bylego eg4, i obecnego eg6 derga, i tak samo cesash. zaczerpniesz pomyslu moze. w 6g tak samo pewnie da sie to zrobić jak w 5g - tylko tu jest prosciej bo lampy maja gladki klosz juz z natury, a do 5g trzeba kupowac cleary albo polerować klosze.

oxide
29-08-13, 14:53
sorry, że się wpierd*lę ale czytając ten temat zmarnowałem 10 minut życia:D JonyBravo stwórz własny temat w dziale 6gen o Twoim aucie i tam proś innych o opinie, rady, itd.. Bez jaj, jak na moje to ten temat do kosza :O

miodek89
01-09-13, 08:46
sorry, że się wpierd*lę ale czytając ten temat zmarnowałem 10 minut życia:D JonyBravo stwórz własny temat w dziale 6gen o Twoim aucie i tam proś innych o opinie, rady, itd.. Bez jaj, jak na moje to ten temat do kosza :O

Polać mu : )

JonyBravo1985
05-09-13, 12:57

Najlepiej jak bym mógł prosić to nie tylko o przeniesieniu wątku do kosza ale i mojego całego profilu. jakoś nie mogę znaleźć jak to zrobić. Był bym z obowiązany

Styler84
06-09-13, 22:49
I po co się unosisz?
Wszyscy potrafią opisać swój samochód w odpowiednim miejscu, jedynie Ty pokazujesz swój w stylingu. Nie oczekuj też że będą same zachwyty, bo sam zrobiłeś.

Cywa
09-09-13, 12:51
Panowie przerabial ktos temat dodania przeciwmgielnych do lamp USDM ? (oryginalnych)

Czy ten sposob zadziala?
http://www.civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=usdm

Enigmatiqu
09-09-13, 16:53
Panowie przerabial ktos temat dodania przeciwmgielnych do lamp USDM ? (oryginalnych)

Czy ten sposob zadziala?
http://www.civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=usdm

Działa,
aczkolwiek możesz na logike sam to zrobić patrzac jak jest zamontowane, ja elektrykiem nie jestem ani jakims umysłem ścisłym a polepiłem kabelki tak że sie świeca :)

co do tematu to ja *******e o co takie wielkie halo, zamiast powiedziec koledze żeby zmienił dział, to tu jakies wielkie sranie, a jak sie modom nie podoba to chyba maja taka mozliwosc (wielki czerwony guzik DELETE) i to oni są od moderowania forum i nie musi to być robione jako wielki topic spin kto wie lepiej i kto ma racje

jak lubi diody pod autem to niech ma, tym bardziej że wyłączane. I czytajcie ze zrozumieniem a nie każdy doszukuje sie obrazy od innego

bkrawczy
13-09-13, 15:59
straszna jest ta biała honda...

JonyBravo1985
14-09-13, 09:10
straszna jest ta biała honda...
Mógłbyś sobie darować tak rozwinięty komentarz...

I po co się unosisz?
Wszyscy potrafią opisać swój samochód w odpowiednim miejscu, jedynie Ty pokazujesz swój w stylingu. Nie oczekuj też że będą same zachwyty, bo sam zrobiłeś.
Bo to nie jest opis mojego auta tylko rzeczy które zmieniają jego wygląd. Nie pisałem nic o wymianie uszczelki pod przepustnicą, wymianą tłumika czy montowaniem webasto bo wtedy podchodziło by to pod opis auta. ale jeżeli nie rozróżniasz tych dwóch pojęć to już nie moja wina.

Będąc ostatnio na przeglądzie gość mi powiedział, że mam auto w idealnym stanie. Wyjeżdżając od niego ludzie czekający ze swoimi autami powiedzieli że naprawdę mam ładnie zrobione autko. Co najlepsze była to kolejna opinia obcych mi osób, ale co by nie mówić pewnie się nie znają bo przecież według opinii "expertów" z CIVICklub mam chujo... zrobione auto a słowo ich to świętość. Jakiekolwiek dalsze opinie od was są naprawdę zbędne. Nikt was o nie nie prosi i nie prosił. Wchodzicie tu wyłącznie po to by krytykować bo już sami nie wiecie co z sobą zrobić. Zajmijcie się lepiej czymś pożytecznym.

Maskunt
14-09-13, 21:13
ŁAŁ, SUPER, ALE MEGA AUTO, TEŻ TAK SWÓJ PRZEROBIĘ. Już lepiej?

Kolego, chyba się troszkę pomyliłeś. Przedstawiasz jakieś pomysły i zrealizowane modyfikacje (i tak, jest to opis auta, to nie Styler ma problem), więc musisz się liczyć z ich oceną. Jeśli nie potrafisz wziąć krytyki na klatę, to nie dorosłeś widać do funkcjonowania na forum. Jak Ci pasuje taki styl, to sobie tak przerabiaj, załóż temat w VIg jak każdy inny użytkowniki wrzucaj tam co zrobiłeś z autem. I spuść lepiej trochę z tonu, bo się nadąłeś jak rozdymka, a to nie jest tu mile widziane.

CRX1
14-09-13, 23:55
więc musisz się liczyć z ich oceną.
Jesteś kolego w błędzie,ponieważ auto jest jego własnością i wszystkie zmiany w nim przeprowadza na własną odpowiedzialność.Nie wprowadza zmian w aucie,na zlecenie i nie musi liczyć się z opiniami .Ktoś ma inną wizję swojego auta ,to bierze kasę i zabiera się do pracy.Wielu na tym forum krytykuje ,a tak naprawdę powozi się zwykłą serią ,bo nie ma pomysłu,cierpi na brak kasy i nie ma możliwości .Temat dotyczy jak tanio coś po modzić ,napiszę prościej,coś pogrzebać w swojej Hondzie i żeby nie wśorbało portfela.

Maskunt
15-09-13, 16:41
Nie jestem w błędzie. Tak, robi auto dla siebie, jak większość na tym forum, ale jeśli wrzucasz efekty swojej pracy na ogólnodostępne forum, to licz się z ich oceną. Mam swój temat na forum, każdy kto chce może tam zajrzeć, skomentować, wyrazić swoją opinię. Mogę tą opinię wziąć pod uwagę lub ją olać, to już moja sprawa.

Tu nie chodzi o koszt tych modyfikacji, bo małymi nakładami środków też można fajne rzeczy wymodzić. Podświetlenie zegarów pokazane w tym temacie jest dla mnie 100% wiejskim tuningiem, tak jak większość tarczy momana na przykład, ale to moje zdanie i jak się komuś podoba, to niech sobie robi i tak. Nie zmienia to faktu, że każdy ma prawo zajrzeć i wyrazić swoją opinię i jeśli ktoś nie potrafi wziąć tego na klatę, to on ma problem, nie reszta.

CRX1
15-09-13, 18:49
To nie jest tem. jego auta.

Mogę tą opinię wziąć pod uwagę lub ją olać, to już moja sprawa.
Sam ,widzisz ,że nie musisz się liczyć z opiniami wszystkich.Cenne opinie pochodzą od ludzi ,którzy faktycznie zrobili kilka fajnych projektów i takie można brać pod uwagę.A nie ludzi ,którzy tylko heytują ,nie mając pojecia o pracy przy autkach .Wiele rzeczy mi się nie podoba w autach ,jak np w CRX-ach ambery i chlapacze ,bo kojarzą się z kadettem model D.Jak kogoś jara mieć na aucie pomarańczowe szkiełko z lat 80 ,to niech ma .Trochę luzu.Ja mam rozpórkę przednią za 260 euro ,wiem że drogo i nie każdy wywali taką kasę.Dlatego uważam ,że temat :jak tanio coś zmienić w swoim aucie jest słuszny,kto będzie chciał ,to skorzysta ,a jak kogoś nie interesuje tani styling ,to nie będzie go powielał.

JonyBravo1985
15-09-13, 22:33
ŁAŁ, SUPER, ALE MEGA AUTO, TEŻ TAK SWÓJ PRZEROBIĘ. Już lepiej?

I spuść lepiej trochę z tonu, bo się nadąłeś jak rozdymka, a to nie jest tu mile widziane.

Po pierwsze to napisałeś to w taki sposób jak bym na siłę narzucał Ci swoje pomysły i wręcz kazał Ci je zrealizować. A jest wręcz odwrotnie! Wy postrzegacie mnie jako wieś tunera i piszecie co jest dobre a co złe. Chociaż póki co to tylko się dowiedziałem, że tylko seria jest ok a wszystko poza podpada pod wieś.
Jak na razie jestem chyba ostatnią osobą która się "rozdyma" i nie wiadomo z jakiego powodu ma "spuścić z tonu". Więc wychodzi na to że nie mogę nic pisać (pewnie ta odpowiedź też zostanie potraktowana jak jakiś atak w was: Pasjonatów Serii).
To ostatnie fotki mojego wieś tuningu. Póki co żadnych negatywnych komentów poza tymi od was. Ale mam na to wyj...!
http://imageshack.us/a/img4/1606/db25.jpg
http://imageshack.us/a/img89/111/qhj3.jpg
http://imageshack.us/a/img24/5466/d974.jpg
Miłego tuningowania a raczej powrotu do serii życzę!!! Jeżeli jakiś moderator to czyta to proszę o usunięcie tego postu i całego profilu. Pozdrawiam wszystkich!!!!!

Aha jeszcze jedno z tanich wiejskich modów: oklejanie folią dachu 170zł (folia 3m) lakierowanie wyszło by 600zł

CRX1
16-09-13, 00:59
Dlaczego nie wpadłeś na zlot Hond u Bieli we Wrocku,przekonałbyś sie ,że nawet komisja składająca się z przedstawicieli ASO wyróżniała Hondy po tuningu ,a o serii nawet nie wspominali.Owszem ,były seryjne ,bardzo dobrze utrzymane,ale nie wzbudzały jakiegoś szczególnego zachwytu.M!r@s dwie nagrody zawinął,drugie miejsce zajął kolega z klubu,trzecie Civic VI gen ,wszystkie po modach.
http://www.youtube.com/watch?v=PTx6Cyjn8r4
Wpadnij jak będziemy kręcić jakiś następny filmik ,bo biały civik będzie się fajnie prezentował na nocnej jeżdzie.
http://www.youtube.com/watch?v=W65hpa73zdE
Tutaj nikt nie lata serią .

Gibbon
16-09-13, 02:10
Po pierwsze to napisałeś to w taki sposób jak bym na siłę narzucał Ci swoje pomysły i wręcz kazał Ci je zrealizować. A jest wręcz odwrotnie! Wy postrzegacie mnie jako wieś tunera i piszecie co jest dobre a co złe. Chociaż póki co to tylko się dowiedziałem, że tylko seria jest ok a wszystko poza podpada pod wieś.
Jak na razie jestem chyba ostatnią osobą która się "rozdyma" i nie wiadomo z jakiego powodu ma "spuścić z tonu". Więc wychodzi na to że nie mogę nic pisać (pewnie ta odpowiedź też zostanie potraktowana jak jakiś atak w was: Pasjonatów Serii).
To ostatnie fotki mojego wieś tuningu. Póki co żadnych negatywnych komentów poza tymi od was. Ale mam na to wyj...!
http://imageshack.us/a/img4/1606/db25.jpg
http://imageshack.us/a/img89/111/qhj3.jpg
http://imageshack.us/a/img24/5466/d974.jpg
Miłego tuningowania a raczej powrotu do serii życzę!!! Jeżeli jakiś moderator to czyta to proszę o usunięcie tego postu i całego profilu. Pozdrawiam wszystkich!!!!!

Aha jeszcze jedno z tanich wiejskich modów: oklejanie folią dachu 170zł (folia 3m) lakierowanie wyszło by 600zł
Klamki w kolor budy, białe kierunki, światła z polifta, do zdjęcia napis Honda z tyłu, grill do poprawki i może być fajnie.

Styler84
16-09-13, 11:50
Jony i CRX1, Wy chyba nie rozumiecie co się do Was mówi. Temat jest spoko, gustu i pomysłów nie oceniam, tylko NIE W TYM MIEJSCU. Załóż sobie temat o swoim aucie tam gdzie wszyscy i tam dywagujcie do rana. Popatrz na inne tematy w dziale "Styling". Ktoś pyta, ktoś inny odpowiada, doradza, pomaga. Nikt nie wyskakuje ze swoimi "odkrywczymi" pomysłami i nie domaga się poklasku. A te "odkrywcze" pomysły nie raz już ktoś stosował i chwalił się W TEMACIE O SWOIM SAMOCHODZIE, bo od tego one są. A Ty niestety nie pokazałeś nic nowego, to wszystko już było... Jedyna "nowość" jaką wyczytałem z tego tematu to "zamiast płacić więcej można płacić mniej". No Nobel się należy...

JonyBravo1985
16-09-13, 13:37
Dlaczego nie wpadłeś na zlot Hond u Bieli we Wrocku,przekonałbyś sie ,że nawet komisja składająca się z przedstawicieli ASO wyróżniała Hondy po tuningu ,a o serii nawet nie wspominali.
http://www.youtube.com/watch?v=W65hpa73zdE
Tutaj nikt nie lata serią .
Ano dlatego że nie wiem kiedy takie imprezy się odbywają:( I w sumie tylko nocna jazda wchodzi w grę bo pracuję od pn do nd:( Swoją drogą patrząc na filmiki mogę powiedzieć tylko że moja honda wygląda wręcz przeciętnie w stosunku do modów z filmiku więc nie wiem czy się nadaję..

Klamki w kolor budy, białe kierunki, światła z polifta, do zdjęcia napis Honda z tyłu, grill do poprawki i może być fajnie.
W tym roku już chyba odpuszczę poza tym czasu nie mam w ogóle. Co do klamek boję się o odpryski. Ogólnie to mam chętnego na moją H za 8k ale nie wiem co bym mógł innego kupić w tej kasie. Chciałem coupejke ale jak mam za 96r dać 10.900 to dam sobie spokój chyba. Pozostaje chyba powrót do korzeni i zakup e46.

bkrawczy
16-09-13, 16:23
Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby wydać 1000zł na spraye, folie, led-y, używane sprężyny... Zacznijmy od tego że to nie jest tuning. Dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto. Osobiście za tą kasę to bym sobie zregenerował lakier, zmienił felgi na oem wiatraki, zrobił przegląd, wymienił filtry, olej itd. dokupił brakujące znaczki, tłumik z nierdzewki oem look i cieszył się ze zdrowego i zdrowo wyglądającego auta. To co się tutaj dzieje to bardziej przypomina stereotypową calibrę. Brakuje tłumika dwururki z naklejką remus. I moja dobra rada. Jak ktoś nie ma kasy na tuningi to niech lepiej tą kasę włoży na lokatę bo potem właśnie powstają takie perełki.

JonyBravo1985
16-09-13, 17:03
Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby wydać 1000zł na spraye, folie, led-y, używane sprężyny... Zacznijmy od tego że to nie jest tuning. Dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto. Osobiście za tą kasę to bym sobie zregenerował lakier, zmienił felgi na oem wiatraki, zrobił przegląd, wymienił filtry, olej itd. dokupił brakujące znaczki, tłumik z nierdzewki oem look i cieszył się ze zdrowego i zdrowo wyglądającego auta i jeździł co niedzielę do kościółka potem do Tesco na zakupy a w tygodniu wyskoczył na działeczkę... a co ja mam 60 lat? Calibra jest bardzo fajnym autem i na taką zwróci uwagę o wiele więcej osób niż na oemową I na pewno nikt nie powie: Ale wiejski Tuning!!! http://www.youtube.com/watch?v=99aKgakH10Q "Nie wiem co trzeba mieć w głowie" żeby wchodzić na temat który go zupełnie nie dotyczy i pisanie czegoś co nic nie wnosi do tematu... Jak widać każdy ma coś z głową...

Styler84
16-09-13, 20:28
Z tą Calibrą to tak serio?

JonyBravo1985
16-09-13, 21:21
Jak najbardziej. Jak to mówią: jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki. Zawsze mi się podobały stuningowane auta. Dlatego tak! Ta Calibra cholernie mi się podoba! Druga rzecz to nie wiedziałem że większość z was tutaj są fanami serii. i zapewniam że gdym to wiedział to bym się nie wychylał ale na www.wiejskituning.pl nie chcieli mnie przyjąć, że niby mam za mało pomodzone:/ Celem tego postu było tylko, że jak np (nie wiadomo jakim cudem) ktoś chciał mieć jeden z elementów jak ja zrobione to udzielił bym rad lub nawet pomógł np przy oklejaniu folią. Np widziałem ostatnio w giełdzie jak ktoś wystawiał Hondę z identycznym Grilem pomalowanym w czarny matt lecz znaczek H było widać próbę usunięcia tej srebrnej farby śrubokrętem czy czymś co skończyło się zepsuciem LOGO. I np w tej kwesti bym opisał jak sam to usunąłem itp. Na pewno temat nie miał na celu pokazywania auta i się "wzdymanie" jaki to nie jestem *****... Dlatego ponawiam prośbę do moderatora o usunięcie konta. Walne sobie lampki choinkowe na deskę rozdzielczą a na dach Turecki DYWAN Wtedy na bank mnie wezmą!!!

Maskunt
16-09-13, 21:37
Tu nie chodzi o bycie fanem serii, tylko o estetykę i sposób wykonanych modyfikacji. Napieprzające po oczach niebieskie diody i przyklejenie diod do progów to dla mnie mega wiocha, nie tylko dla mnie jak widać. Kupno używanych obniżających sprężyn do seryjnego amortyzatora, to za to bezmyślność, bo zmniejszasz jego żywotność nie poprawiając właściwości jezdnych. Zamiast zapytać, czy użyć argumentów postanowiłeś się rzucać, pozostaje mi tylko pogratulować i iść sobie z tego tematu.

birchie
16-09-13, 21:45
Jak najbardziej. Jak to mówią: jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki. Zawsze mi się podobały stuningowane auta. Dlatego tak! Ta Calibra cholernie mi się podoba! Druga rzecz to nie wiedziałem że większość z was tutaj są fanami serii. i zapewniam że gdym to wiedział to bym się nie wychylał ale na www.wiejskituning.pl nie chcieli mnie przyjąć, że niby mam za mało pomodzone:/ Celem tego postu było tylko, że jak np (nie wiadomo jakim cudem) ktoś chciał mieć jeden z elementów jak ja zrobione to udzielił bym rad lub nawet pomógł np przy oklejaniu folią. Np widziałem ostatnio w giełdzie jak ktoś wystawiał Hondę z identycznym Grilem pomalowanym w czarny matt lecz znaczek H było widać próbę usunięcia tej srebrnej farby śrubokrętem czy czymś co skończyło się zepsuciem LOGO. I np w tej kwesti bym opisał jak sam to usunąłem itp. Na pewno temat nie miał na celu pokazywania auta i się "wzdymanie" jaki to nie jestem *****... Dlatego ponawiam prośbę do moderatora o usunięcie konta. Walne sobie lampki choinkowe na deskę rozdzielczą a na dach Turecki DYWAN Wtedy na bank mnie wezmą!!!

Facet, załóż sobie w końcu temat swojego auta, zamiast zaśmiecać forum swoimi pretensjami do świata.

bkrawczy
16-09-13, 21:50
Pobędziesz trochę na forach to może się wyleczysz. Ja na początku też pchałem na auto ciemne szyby i chińskie dokładki. Warunek był jeden aby się wyróżniało. Miałem tłumik wiadro w 105 konnej hondzie i myślałem że jest fajnie. Tylko że z czasem doszedłem do wniosku że to wszystko to jest tak naprawdę jedna wielka kupa. Kiedyś przypałowałem na światłach bez silencera. Na następnych światłach dogonił mnie gościu w jakimś wanie w średnim wieku i zapytał "Po co to tak hałasować? Przecież to i tak nie jedzie." Miał 100% rację! Ludzie zwracają uwagę na zaklejoną i głośną hondę 1.4 i tak samo na zadbaną pięknie brzmiącą serię z jakimś fajnym silnikiem. Różnica jest jedynie w tym że z tej pierwszej zazwyczaj się po prostu śmieją.

CRX1
16-09-13, 22:02
tak samo na zadbaną pięknie brzmiącą serię
Przechodzą obojętnie jak koło Yaris-a.Do nas na spoty wpadają ludzie z zadbanymi seriami i przechodnie ,kierowcy nawet nie zatrzymują się przy seryjnym.Widac nie latasz na spoty ,do centrum i nie wiesz co ludzi interesuje.Często wpadamy z klubem do Rynku i zawsze mamy tłum przy autach,i czasem głupio to wygląda ,bo do serii nikt nawet nie podchodzi.

W/g Twojej teorii ten CRX to też wiocha, bo człowiek maluje ,pcha manele do serii żeby ją zmienić.

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?173119-ED9-D16A9-by-Wenega/page6

bkrawczy
16-09-13, 22:23
Przechodzą obojętnie jak koło Yaris-a.Do nas na spoty wpadają ludzie z zadbanymi seriami i przechodnie ,kierowcy nawet nie zatrzymują się przy seryjnym.Widac nie latasz na spoty ,do centrum i nie wiesz co ludzi interesuje.Często wpadamy z klubem do Rynku i zawsze mamy tłum przy autach,i czasem głupio to wygląda ,bo do serii nikt nawet nie podchodzi.

W/g Twojej teorii ten CRX to też wiocha, bo człowiek maluje ,pcha manele do serii żeby ją zmienić.

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?173119-ED9-D16A9-by-Wenega/page6

Co my w ogóle porównujemy... W przypadku powyższego linka widać że ktoś się zabrał od prawidłowej strony czyli mechaniki, pozbycia się rdzy itd. A tutaj mamy typa który wolał wydać hajs na spray czarny mat żeby polakierować ramkę i na diódki pod progami... Co do serii to mnie chyba nie do końca zrozumiałeś. Bardziej mi chodziło o oryginalne części.

JonyBravo1985
17-09-13, 12:06
Pobędziesz trochę na forach to może się wyleczysz. Ja na początku też pchałem na auto ciemne szyby i chińskie dokładki. Warunek był jeden aby się wyróżniało. Miałem tłumik wiadro w 105 konnej hondzie i myślałem że jest fajnie. Tylko że z czasem doszedłem do wniosku że to wszystko to jest tak naprawdę jedna wielka kupa. Kiedyś przypałowałem na światłach bez silencera.
Ok Ciemna szyba jak pisałem bardziej ze względów praktycznych niż estetycznych. Po pierwsze nikogo nie interesuje co mam w bagażniku A mam tam sprzęt audio. Po drugie w lecie autko w większości stoi na słoneczku i uwierz mi w środku jest o wiele chłodniej. Tłumik Ulter 470zł lekko głośniejszy od serii ale na wolnych ma bardzo ładny basowy pomruk do tego końcówka 80mm jak dla mnie wioską nie jest. Nie montowałem żadnych cHińskich dokładek itp bo jak dla mnie ma to sens tylko wtedy jak już się leci po całości i robi cały bodykit. Rdzy nie uświadczysz kosztowało mnie to ponad 1000zł. Nie bierze ani kropelki oleju. Więc technicznie jak i blacharsko naprawdę ładnie. Amorki nówki Kayaby które ładnie współpracują z obniżeniem EIBACH 40/35 które to w sumie prawie nowe kupiłem. A więc zu zammen: Nie jestem głośny, zardzewiały, nie dymię i nie posiadam Chińskich dokładek.

Co my w ogóle porównujemy... W przypadku powyższego linka widać że ktoś się zabrał od prawidłowej strony czyli mechaniki, pozbycia się rdzy itd. A tutaj mamy typa który wolał wydać hajs na spray czarny mat żeby polakierować ramkę i na diódki pod progami... Co do serii to mnie chyba nie do końca zrozumiałeś. Bardziej mi chodziło o oryginalne części. Tak dokładnie! Wziąłem kredyt i zakupiłem puchę sprayu i taśmę ledową. Miałem dylemat bo miałem za tą kasę kupić mieszkanie ale jakoś tak wyszło że kupiłem te gadźety...

MM63
17-09-13, 13:20

A to nie jest tak, że najpierw są tłumy ludzi, a potem fotki w dziale "ustrzelone", bo jeden spoiler za dużo?

CRX1
17-09-13, 19:44
A to nie jest tak, że najpierw są tłumy ludzi, a potem fotki w dziale "ustrzelone", bo jeden spoiler za dużo?
Raczej nie ,bo po kibicach widać jak się jarają i raczej sobie przy Hondach nie robiliby fotek,gdyby uważali to za syf.Jakoś nie mogę trafić tematu o serii ,gdzie właściciele się zachwycają jak wymienią seryjny zderzak na seryjny.Ale jest trochę głupio jak przy po modzonych jest zbiegowisko ,a przy serii ani jednego człowieka,a koledzy pielęgnujący serię, to fajni ludzie.

bkrawczy
17-09-13, 20:09
:)

Styler84
17-09-13, 23:53
Jak przypuszczam ten tłumek podziwiających osób nie może jeszcze legalnie piwa kupić? Robić zdjęcia przy czyjejś starej Hondzie? No proszę Cię, chyba popadasz w lekki samozachwyt. Albo takie zachowanie Ci imponuje...

CRX1
18-09-13, 00:25
Widać po Twojej wypowiedzi ,że nie jeżdzisz na zloty ,na Tuningowiska itp imprezy grupowe fanow motoryzacji.Nie poświęcasz zbyt dużo czasu na swoje auto i nie masz co pokazać.Kazdy ,kto włozy swoją pracę,kasę i czas chce pokazać swój wysiłek ,wkład na tego typu imprezach i na mieście.To nie jest samozachwyt ,bo potrafię docenić pracę przy innych autach .Widać ,że nie czytasz ze zrozumieniem tematów.Bo gdybyś umiał czytac ,to zauważyłbyś linka ,którego wkleiłem nie bez powodu.Napiszę Ci prościej,żebyś zrozumiał.Doceniam pracę jaką ten forumowicz wykonał i jego wkład i podoba mi się jego pomysł i auto.Linka wkleję Ci jeszcze raz ,żebyś się nie wysilał na szukanie:

http://www.civicklub.pl/forum/showth...y-Wenega/page6

Styler84
18-09-13, 09:19
Owszem, jeździłem i czasami jeszcze jeżdżę ale nie interesuje mnie "tjuning" byle ludzie zwracali uwagę, tylko tuning czyli poprawianie samochodu. Przez to że byłem na kilku "tuningowiskach" i "tuning party" gdy jeszcze wchodziłeś prosto pod stół (kojarzysz taką imprezę sprzed lat?) , to już na takie dzikie spędy nie jeżdżę. Nie interesuje mnie piszczenie nastolatek i fotki z dziubkiem przy moim samochodzie, bo robię go dla siebie. Może po prostu wyrosłem z takich nastoletnich zabaw. Tak z ciekawości, ile Wy macie lat? Z tego co piszecie to najważniejsze jest aby samochód zwracał na siebie uwagę i przyciągał jak najwięcej osób, najlepiej śliniących się nastolatek. I żeby ktoś robił zdjęcia. Ciekawe gdzie później trafiają te zdjęcia :D
Proszę, zwraca uwagę, ktoś podziwia, ktoś zrobił zdjęcie, był na zlocie, fajnie nie? Kwintesencja tjuningu:
http://img141.imageshack.us/img141/8702/dscf3111ij0.jpg
P.S. Ciekawe, że po wpisaniu w google hasła "wiejski tuning" wyskakuje właśnie ta calibra z filmiku ;)
P.S.2. Bez obaw o mój samochód, nie jest seryjny, ale nie jest też tjuningowany ;-)

O co ta gównoburza, temat nie na temat, do zamknięcia i tyle. Wcześniej napisałem gdzie jest miejsce na ten topic.

CRX1
18-09-13, 11:09
Jeżdziłeś na tuningowiska? To wklej fotkę swojego Nie tuning,nie seria.Wiek przy modach nie ma żadnego znaczenia,nie chcę Cię obrażać ,ale z pasji się nie wyrasta.Kontynuje się ją jak się ma pomysły i kasę,a jak się nie ma ani jednego ,ani drugiego ,to sie właśnie pisze tj wyżej .Temat dotyczy jak tanio coś pozmieniać w swojej Hondzie ,a Ty wbijasz BMW ,naucz się czytać,a jak ten temat Cię nie interesuje i wyrosłeś z tego ,to po co tu zabierasz głos.Twoją pasją jest teraz heytowanie,taka moda,lub zabawa.Nasz klub liczy ponad 20-u pasjonatów Hondy i kazdy bez względu na wiek i posiadanie też zwykłych dupowozów lubi sie pokazać ze swoją Hondą ,czy jest to seria ,czy auto po modach,są też Hondy do KJS-ów.

bkrawczy
18-09-13, 11:48
No tak... pomaluje sobie zaciski i bębny na oczo****y kolor, przyciemnię szybkę i wbijam na spota aby się pochwalić moimi grubymi modami. Nakleję sobie jeszcze naklejkę japan sun i zamontuje tłumik mugen z allegro i już mam *****istą furę PURE JDM. Ocknijcie się! To nie o to w tym tutaj chodzi. Widzieliście na żywo w ogóle jakąś porządnie ogarniętą furę? Zrobioną z pasją, planem i w zdrowym stylu?

Styler84
18-09-13, 11:49
1) To nie jest BMW
2)
moda,lub zabawa Zabawa, bo ten temat jest śmieszny a ja mam za dużo czasu ;p
3) Rozróżniaj tuning od "tjuningu"
4) TEN TEMAT JEST W NIEWŁAŚCIWYM MIEJSCU
5) Ten temat nie wnosi NIC NOWEGO w dziedzinie stylingu, bo takie zabiegi są znane od pra pra dawna...

ats6
12-02-14, 19:08
Jak czytam te posty to bez kitu uważam, że niektórzy, nie tylko pomimo wieku dorosłego są mega niedojrzali umysłowo, to jeszcze daje się we znaki typowe "polaczkowe" zachowanie(polaczkowe mam na myśli negatywne przejawy polskiej mentalności, nie pozytywne).
Dla niektórych jakieś ledy w progach są wsią, a moim zdaniem wsią jest niekonstruktywna krytyka sięgająca poziomu zazdrosnych dzieciaków.
Kurde, Panie, nie podoba się i tak bardzo chcesz wyrazić opinię to zrób to ale z kulturą.
Sracie, że temat nie w tym miejscu, a sami pieprzycie farmazony właśnie NIE NA TEMAT. Widać czytanie ze zrozumieniem nazwy tematu sprawia co niektórym problemy. Gdyby temat brzmiał "mój projekt takiej czy takiej fury" to rzeczywiście nie jest to miejsce na ten temat, ale top dotyczy tanich modów.
Koniec mojego offtopa.

Johny, jeśli osiągnąłeś to co widać na zdjęciach małą kasą to podziwiam, kwestia tylko taka, jak długo to wytrzyma. Jeśli długo wytrzyma i się nie porozpada to mega;D Autko pozytywnie wygląda, i czarne elementy jak klamki, znaczek czy grill, właśnie fajnie komponują się, ja bym je zostawił tak jak są. Dach też spoko, jeśli będzie trzymać czerń to lajcik. Ja bym jeszcze jakąś naklejeczkę przez siebie zaprojektowaną dał na tył, bo mi osobiście nie podobają się te same powielane szablony typu - pokaz cycki itd hehe
Pozdro!

Kori
13-02-14, 10:16
Face lifting po h...
Nie ma tu czym sie chwalic...

WściekłyChomik
13-02-14, 13:50
Panowie, dajcie spokój. Chłopakom się podoba to niech sobie tjuningują, nic do tego nie mam - ich kasa, ich samochód. Wbrew tego co tutaj niektórzy sądzą raczej niewiele samochodów na forum jest serią , no chyba że jest to civic mkII. Po prostu są to inne style, niektórzy kupują graty świetnej jakości inwestując tysiące w zawieszenia silniki itd., a niektórzy wolą kupić folię i ledy. Kwestia jest taka co na przykład reprezentuje sobą taki Del Sol czy inna honda mającą zderzaki z ogromnymi dyfuzorami i wlotami powietrza skoro na prostej czy zakrętach objedzie ich seryjny golf 1.6. Trzeba rozróżnić czy robimy samochód dla siebie i swojej przyjemności czy dla fleszów.

thompson17
18-02-14, 18:08
i przyciągał jak najwięcej osób, najlepiej śliniących się nastolatek
no raczej ! gay detected !

m1j4g1
23-02-14, 05:51
Najlepsza metoda na "tuning po taniości" to porządne sprzątanie w środku, mycie i nabłyszczanie karoserii. Takie jest moje zdanie. A teraz czekam aż ktoś mi napisze że to nir tuning bo niczego nie zmodyfikowałem, ale ja tam wole zadbaną serię od brudnego Batmobilu :)

Suseł2
23-02-14, 06:13
Uu.. Albo grubo albo wcale :D kolego to nie czasy underground :)

m1j4g1
23-02-14, 06:29
17'' i gleba Nic więcej nie trzeba :D No może mnie trochę poniosło, 16 wystarczy :P