PDA

Zobacz pełną wersję : Dławienie się mc2 pomocy!

kedziior
29-07-13, 12:42
Witam. Mam pewien problem...jadąc moim aero na trasie w pewnej chwili auto zaczęło się dlawic i zgasło! Po chwili próbowałem odpalić i kręcił dość długo ale po trudach odpalił (wcześniej zapalal na pyk). Próbując dodać Mocniej gazu auto się dusilo i gaslo gdy dusilem delikatnie yo wkrecalo sie na, obroty: (smierdzialo paliwem)! Próbowałem tak kilka razy i bez skutku. Po wystygnieciu silnika nie odpala w ogóle i nie działa szyberdach ani szuby w pradzie...jakies pomysly co może być przyczyną?

Marecki
29-07-13, 14:22
Masz pewnie jakąś nieszczelność w układzie paliwowym, przez co silnik nie dostaje benzyny. Radzę Ci to sprawdzić jak najszybciej.
Odnośnie szyberdachu i szyb, to pewnie jakiś bezpiecznik padł. Taki zbieg okoliczności.

Karpiczek
29-07-13, 14:44
A rozrusznik obraca silnik? Może tyle razy próbowałeś bezskutecznie odpalić aż akumulator siadł?

probestic
29-07-13, 14:50
Dużo opcji jest.

Masz w ogóle iskrę ? Słychać pompę jak teraz przekręcasz kluczyk ?
Czasami tak ni z gruchy, ni z pietruchy padają aparaty. Kumplowi przeskoczył pasek rozrządu i miał podobny objaw jak Twój.

kedziior
29-07-13, 15:17
Kręci ale iskry nie ma! Odnośnie bezpiecznikow to wszystkie sa całe. Kręcąc też rozrusznikiem smierdzi paliwem ale to pewnie dlatego, że się zalewa. Po przekluczenie stacyjki pompe słychać lecz czasem jak przekrece do zaplonu to właśnie pompa tak jakby się dusila :/

Guscioren
29-07-13, 23:09
Kręci ale iskry nie ma! Odnośnie bezpiecznikow to wszystkie sa całe. Kręcąc też rozrusznikiem smierdzi paliwem ale to pewnie dlatego, że się zalewa. Po przekluczenie stacyjki pompe słychać lecz czasem jak przekrece do zaplonu to właśnie pompa tak jakby się dusila :/

Zawsze to słyszę jak mam mało benzyny...

Próbując dodać Mocniej gazu auto się dusilo i gaslo gdy dusilem delikatnie yo wkrecalo sie na, obroty
Cewka zapłonowa tyle w temacie, przerabiałem to.

Brylant1
29-07-13, 23:44
Cewka na 99%

kedziior
31-07-13, 11:34
W sobote będę działał bo teraz jestem na urlopie. Podejrzrwacie co jeszcze by moglobyc przyczyną?

Guscioren
31-07-13, 21:36
Cewka lub moduł. Bardziej bym poszedł w stronę cewki

kedziior
01-08-13, 20:47
Wymieniłem świece i eureka! Hasa :). A na szyby i szyber musiała jakaś zwara isc bo nie podaje prądu na bezpieczniki na wyjściu.