Zobacz pełną wersję : Jak ustawić kąt pochylenia przednich kół?
witam,
mam mały problem z pochyleniem kół przednich,
otóż po wymianie zawieszenia na niższe moje przednie koła stoją tak /---\,
nie jest to duże pochylenie ale widoczne,
czy to się jakos reguluje?
jesli tak to jak??
niestety tego sie nie reguluje, jesli zrobiles duza glebe nalerzalo by wymienic gorne wachacze na regulowane i wtedy robisz z kolami co chcesz ;)
qba1983, ile takie cudowne :) wachacze kosztuja ???
tu sobie zajzyj
http://www.mtuning.pl/sklep/advanced_search_result.php?keywords=Camber+KIT&x=6&y=12
wiem ze merfi to sprzedaje moze bedzie mial taniej
User rek1n ma takie na handel, w dziale sprzedam jest więcej info....
czyli wymiana wahaczy,ok,
ale tak jak jest teraz mozna jezdzić?(przynajmniej na razie)
minus tego jest taki ze bedzie mi zdzierać opony,
czy coś jeszcze?
wszystko zależy jak bardzo ci idzie pochylenie w minus. trochę jest dopuszczalne ;) powiedzmy do 1 stopnia. już widziałem różne cuda i ludzie sie nie skarżyli że coś zdziera.
wszystko ok, ale pochylenie w (-) w sumie po za nie rownym scieraniem opony, oraz gorszym prowadzeniem podczas przyspieszania i hamowania nie ma wad( w teori)
autko przy takim ustawieniu lepiej sie trzyma na zakrecie.
jak zmierzyłem?
byłem na takim przyrządzie jakby laserowym ;) ,
ponoć najnowszej generacji,
po prostu dostałem wydruk wszystkich 4 kół,zbieżność ładnie ustawili na tyle i przodzie a kąt pochylenia nie (koleś powiedział ze nie wie gdzie się reguluje)
aaa no chyba że tak. laserowe przyrządy są już reliktem minionej epoki ale na tyle mierzą dobrze żeby stwierdzić z dokładnością do kilku minut. 2* to już trochę dużo. możesz faktycznie wymienić wahacze ale te co widziałem na zdjęciu nie budzą mojego zaufania (cienkie śrubki mocujące sworzeń) ;) ale może sie sprawują dobrze. trzeba by spytać użytkujących
Witam i odgrzebuje. Widziałem na Ebayu Camber Kit za około 200 pln tył i przód za 280 pln + wysyłka firmy D2 Racing.Kupował juz ktoś przez Ebay od angoli? Jak to przebiega i czy jest czyste??Siadła mi Hanna tak nisko ,że kąty są masakryczne.Trzeba by było kupic regulowane wachacze :D
Jeszcze jedna sprawa czy od EG,EF i EK podejdą wahacze czy mamy inne?