Zobacz pełną wersję : Czy opona 14" = felga 14"?
Tak jak w temacie, czy opona 14 = felga 14? Pytam bo chce kupic kolpaki i wiem tylko, ze opony mam R14.
A drugie pytanie to takie, czy warto takie kolpaki jak tutaj: http://allegro.pl/item303345768_nowe_kolpaki_do_honda_super_emblemat _okazja_.html - wiadomo, ze podrobki ale oryginalnych nie chce, bo raz ze drogie, a dwa ze raz dwa moga zlodzieje ukrasc...
tak jak w nazwie jak masz ,np; opone 185*65*14 to na felge 14 , rozmiar opony muwi nam jaka ma szerpkosc , wysokosc i na jaka felge a , co do kolpakow to fajne ale te tez moga ci ukrasc . fakt napewno wyjda taniej niz orginaly i maja leprze wzory .
orginalne trudniej jest ukraść bo są mocowane pod śruby a te są wciskane
Dokładnie, nikomu by się nie chciało odkręcać 16 śrub dla 4 kołpaków :bicie:
Twoje auto, ale ja tego paździeża bym nie kupił. Jak chcesz to ci mogę sprzedać orginalne kołpaki za 50 zł.
Dzieki za odpowiedzi. Zawsze mniejsza cena tych kolpakow i mniejsza strata (w przypadku nie daj Boze kradziezy). Chyba sie juz powoli konczy moda na kradziez kolpakow, ale to taka moja subiektywna opinia. Musze jakies kupic, bo czarne felgi paskudnie wygladaja ;) a oryginalne jak przejrzalem na Allegro to od 150 wzwyz :/
Obojetnie jakie bym nie kupil (z tych podrobek) to pasuja na kazda felge? Wystarczy, ze rozmiar jest OK?
Wystarczy że rozmiar się zgadza. Właściwie to nie bo jak kołpaki mają wycięcia na śruby to muszą mieć 4 dziury w rozstawie 100 mm dla wersji 1.4; 1.5; 1.6 i w rozstawie 114 mm dla 1.8. Jeżeli nie ma dziur na śruby to tylko rozmiar jest ważny.
[ Dodano: Nie 03 Lut, 2008 ]
Orginalne kołpaki zakładasz na felgę zanim przykręcisz śruby. Nakładając śruby blokujesz możliwość zdjęcia kołpaka :)
Nakładając śruby blokujesz możliwość zdjęcia kołpaka
i to jest piękne :aloha:
i to jest piękne
dokladnie , troche denerwujący jest ich odgłos np. na kostce brukowej :) ale przynajmniej jestem spokojny , ze ich nie zgubie..
Jak uwazacie, http://allegro.pl/item306866717_kolpaki_honda_oryginalne_14_kpl_4_sz tuki.html - sa te kolpaki wartne ceny i uwagi? Ze zdjecia za bardzo nie widac aby byly na sruby, ale sprzedawca mowi ze sa. Nie wiem jaki jest rozstaw. Bo tak w ogole jaki rozstaw jest u mnie (felgi 14'), 1.5 silnik, 95 rok??
bierz oryginalne od Konrada.
Nie pokazal fotek :/ ciagle na nie czekam ;) bo chce zobaczyc w jakim stanie ma te kolpaki...
A te co pokazalem sa godne uwagi? No i jak z tym rozstawem srub jest?
oryginal to imo jedyny kolpak ktory warto zalozyc...
Te z aukcji są od Jazz'a to są wciskane 14" (nie przykręcane na śruby) i zapewne właśnie ktoś ich szuka :d
SPUTNIK1957
05-02-08, 17:50
Mrukas jakieś pazdzierze wyszukujesz zamiast kupić orginalne nawet uzywane ;)
Mrukas jakieś pazdzierze wyszukujesz zamiast kupić orginalne nawet uzywane ;)
Z tego co widze to oryginalne, nawet uzywane zaczynaja sie od 100 w gore :/ Wiec jedynie pozostaja podrobki wciskane i chyba na takie sie zdecyduje...
SPUTNIK1957
05-02-08, 18:37
To w takim razie niema co płacić za podróby ze znaczkiem H bo tylko za ten znaczek płacisz tylko poszukać normalnych kołpaków, mysle że pare ładnych wzorów by sie znalazło http://www.dragon.istore.pl/sklep,405,,,01,,pl-pln,2348,24--0.html
Twoje auto, ale ja tego paździeża bym nie kupił. Jak chcesz to ci mogę sprzedać orginalne kołpaki za 50 zł.
ja pierdziele...
12 ;)
12 ;)
To w Smarcie chyba :uu:
Jedna dziurka na cztery jest większa :aloha:
A co powiecie na te kolpaki: http://allegro.pl/item308433790_super_kolpaki_honda_14_polecam_.html ??
No i jak jest z tym rozstawem srub? Beda pasowac do mojego modelu? ;)
DamianPietras
11-02-08, 17:25
1. sa od Accorda rozstaw wiekszy
2. siara jeżdzić z takimi kołpakami :/
Kupilem juz podrobki. Ladnie sie trzymia i dosc ladnie prezentuja. Jestem zadowolony;)